• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Výborný tvarohový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Výborný tvarohový koláč

autor: Severka
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 276
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný tvarohový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g tvaroh
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balení vanilkový cukr
    • 0,50
      l mléko
  • Na drobenku
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      balení prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme tvaroh, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme drobenkou z polohrubé mouky, moučkového cukru, másla, vejce a prášku do pečiva.
2
Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový koláč - výborný

Tvarohový koláč - výborný

Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem

Výborný a rychlý švestkový koláč s…

Rychlý švestkový koláč - výborný

Rychlý švestkový koláč - výborný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • goldiex | 15. 4. 2021 07:09

    Recept jsem malinko upravila - drobenku jsem dala i dospodu (jak už tady někteří doporučovali) a množství mléka snížila zhruba na polovinu, aby tvarohová náplň nebyla tak tekutá. Výsledkem je naprosto vynikající koláč s dokonalou chutí, který rozhodně budu péct častěji. Díky za recept! :)

  • Mo | 28. 3. 2017 13:11

    Výborný koláč, oblíbili si jej celá naše rodina.děkuji

  • mh | 5. 3. 2017 20:40

    Musim souhlasit s negativni zkusenosti predchozich pisatelu. Kolac jsem cely vyhodila do kose. Nedal se jist. Uz pri vareni mi recept nesedel, ale doufala jsem, ze ve vysledku budu prekvapena. Za me nedoporucuji :-(

  • mh | 5. 3. 2017 20:39

    Musim souhlasit s negativni zkusenosti predchozich pisatelu. Kolac jsem cely vyhodila do kose. Nedal se jist. Uz pri vareni mi recept nesedel, ale doufala jsem, ze ve vysledku budu prekvapena. Za me nedoporucuji :-(

  • Ivana H. | 27. 11. 2016 09:30

    Koláč jsem upekla a je skutečně vynikající.Zdejší záporné komentáře nechápu.Je naprosto jasné,že kdo neumí péct,tak ani skvělý recept mu nepomůže k úspěchu.Tento koláč je prostě úžasný,určitě ho upeču zase.Děkuji Severko za recept. Ivana :-\

  • Sabina | 8. 3. 2016 23:46

    Nejdřív jsem nakoupila a pak až četla recenze..Měla jsem málo tvarohu, tak jsem přihodila neochucené pomazánkové máslo a dala žmolenku nahoru i dolu. Výborný koláč! :) :-) 8-)

  • Dana | 31. 1. 2016 13:55

    Tak ten recept je fakt moc přehnané.Zkoušela jsem to podle popisu a výsledek bylo,že jsem koláč musela dát prasatum protože tam bylo víc mouky a málo tvarohu.Podle mě je 500 g polohrubé mouky je strašně moc a místo 2 tvarohy bych raději dala 3 . Takže tento koláč už nikdy dělat nebudu a za ten recept dávám za 5.

  • Katka | 3. 8. 2015 15:51

    drobenku jsem také dala i dolů, ale nic moc, tento koláč lépe vypadá, než chutná

  • KaRa | 6. 11. 2014 17:24

    Koláč je vynikající a pečení s troškou adrenalinu také není špatné... :)

  • Lenka | 6. 10. 2014 19:39

    Vyborny moucnik, pani Zdena mela vyborny napad s temi broskvemi a take jsem dala mene cukru a drobenku jsem dala dolu a nahoru ;-) Doporucuji!

  • jjosephh | 15. 9. 2014 19:27

    Bezva, tenhle koláč musí žena taky zkusit. Dneska mi upekla Mimozemský tvarohový koláč :-). http://www.blogovnik.cz/mimozemsky-kolac-s-tvarohem-201409151903.php

  • Zdena | 8. 5. 2014 12:05

    Do drobenky jsem dala jen pul davky cukru a do tvarohu taky. Tvarohy jsem dala 3. Drobenku rozdelila, cast dolu a druhou nahoru a na tvaroh jsem pokladla broskve. Ted cekam na deti , ale mam strach ze kolac zezeru naz prijdou

  • allena89
    allena89 | 18. 10. 2013 20:23

    Dobrý koláč, díky za recept. Drobenku jsem dala dospodu i nahoru. Tvaroh jsem měla jen jeden, takže jsem přidala kefír a ubrala cukru. Výborný.

  • Jana | 12. 4. 2013 18:27

    Je výborný, to ano..ale co je na něm zdravého teda opravdu netuším :-D

  • jája | 15. 3. 2013 17:37

    Super koláč :-) Rychlý a jednoduchý,jen jsem dala drobenku i dospod.

  • Terka | 12. 1. 2012 13:07

    Celý recept mi byl trochu divný, ale zkusila jsem zariskovat.. No a škoda že jsem si dřívě nepřečetla příspěvky.. Tu drobemku do spod bych napsala taktéž do receptu..

  • Lenka Hradecká | 31. 5. 2011 10:21

    Dobrý den. Množství bylo opraveno. Díky za info.

  • Ladia
    Ladia | 31. 5. 2011 10:05

    Prosím tedy o opravu množství mléka.

  • Ladia
    Ladia | 27. 5. 2011 08:25

    500 g tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 0,5 vanilkového cukru, 0,5 l mléka Na drobenku: 500 g polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 vejce, 0,5 prášku do pečiva. Já když chci odsud něco vařit nebo péct, zadám do google vyhledávače do uvozovek část textu z postupu přípravy a pak porovnávám. Bohužel :-| :-|

  • Eva1 | 27. 5. 2011 07:54

    Mám recept na tento koláč, všechny indredience jsou stejné, pouze mléka je 1/2litru. Nemá někdo recept? Je to dobře? Děkuji.

  • Lenka | 3. 2. 2011 19:01

    Koláč hodnotím velkou 1 !Ubrala jsem cukru a mléka.Drobenku dala dospod i navrch .Je opravdu nenáročný na práci a moc dobrý!!! :-)

  • dádule | 8. 12. 2010 16:22

    tak ti už je úplně jiný koláč:-):-) :-\

  • Věra Červenková | 17. 8. 2010 18:29

    No,nic moc.Řídký,tučný,přeslazený..Do koláče má dost daleko..škoda surovin!!

  • Hubert Šnek | 29. 7. 2010 11:41

    Pekla jsem o víkendu na oslavu mých narozenin a dezert byl obrovsky chválen! Jen jsem taky provedla pár úprav - drobenku jsem dala i do spod, na ni džem, pak těsto z tvarohu - na něj čerstvé jahody, pak opět drobenku. Kvůli džemu jsem ubrala z těsta trochu cukru. Servírovala jsem ho hned po vytažení z ledničky - byl osvěžující a dobře držel pokupě - děkuji a dávám jedničku!

  • Petra Behenská | 23. 5. 2010 13:08

    Teď jsem ochutnala a je opravdu výborný.Taky jsem dala drobenku i dolu a tvaroh mezi.Rychlý a snadný.Tvarohy jsem dala tři,toho není nikdy dost

  • Jana Ondrikova | 27. 2. 2010 19:47

    výborný koláč,rychlý a snadný,na pečícím papíru se i krásně propeče!Díky

  • zdenka supolova | 11. 2. 2010 12:55

    Měla jsem strach z toho řídkého tvarohu,docela zbytečně,krásně ztuhl.Takové recepty miluji,za 10minut v troubě,skoro žádné nádobí a výsledkem je dobrota.Zaslouží 1.

  • Renata Štěpánková | 7. 2. 2010 23:08

    Vynikající, dala jsem půl drobenky na dno a půl pak nahoru, na tvarohovou vrstvu jsem přidala hrnek mražených malin. Luxusní pochutnáníčko, díky za recept.

  • Anna Vobroučková | 7. 8. 2009 10:13

    Do drobenky jsem nedala vejce,místo moučky krystal,máslo na1/2 s herou.Tvarohy jsem dala 3 vaničky.Musím říct,že koláč byl výborný,všem chutnal.dávám 1.

  • Pavel Janoušek | 6. 8. 2009 22:02

    Naprosto vynikající. Potřeboval bych teď, aby ho někdo někam odnesl a schoval, jinak nedožije rána :-))

  • Petra ... | 31. 5. 2009 10:41

    Koláč jsem pekla o víkendu. Máme rádi vše z tvarohu. Moc nám všem chutnal, dáváml 1

  • Helena Davídková | 2. 3. 2009 17:33

    Dávám za 1 - koláč výborný a rychlý. Dělala jsem 1/2 drobenky pod a 1/2 drobenky nad tvarohovou hmotu a plátky zavařovaných broskví na tvaroh. Sice jsem zapomněla na vajíčko do drobenky, ale i tak skvělé - doporučuju!!!

  • marie nezlakova | 23. 2. 2009 19:55

    Tento koláč dělám na mnoho způsobů,jelikož se jich nikdy nepřejíme.Někdy dám do drobenky kakao,jindy rozdělím těsto na jednu menší část-do té dám kakao a na jednu větší bez kakaa,na plech nasypu tmavé,pak vliji tvaroh a nakonec světlé....1*

  • recepty 73 | 5. 2. 2009 18:21

    na ten jsem už skoro zapoměl,ale recept jsem rozdal už mnoha lidem,jelikož měl vždy úspěch

  • Paulyna 84 | 9. 12. 2008 20:39

    Tento koláč je výborný. Nejradši ho mám s mákem....Ale dělala jsem ho i s jablky.Většinou ho jím ještě teplý:-)

  • Petra Karasová | 6. 12. 2008 18:55

    Musím říct, že už jsem koláč pekla mnohokrát a chutná celé rodině. Dnes mě dokonce o recept požádala tchýně! :-)Peču koláč z 1kg tvarohu, přidávám kúru z citronu nebo pomeranče, dávám trochu méně mléka a méně drobenky. Doporučuji všem, kdo chtějí péct zdravě a ryhle!

  • Di | 26. 3. 2008 16:35

    A už Vám někdy něco, Vilmo, chutnalo? Já už jsem koláč pekla vícekrát a nic nepadalo, ani nebylo mazlavé. Přitom byl koláč pokaždé jiný, ale vždy velmi dobrý!

  • vilma | 26. 3. 2008 11:31

    Drobenkové koláče jsou zřejmě z nějaké vyšší dívčí, kam jsem nechodila, nikdy mě zatím žádný nenadchnul, tento bohužel není výjimkou. Udělala jsem to opravdu přesně podle receptu a výsledek je tento: drobenky je zřejmě příliš mnoho, tvaroh ji nestačil pojmout, takže se z něj po upečení částečně sesypala (a měli se dobře ptáčci zpěváčci na zahradě), navíc je z moučkového cukru poněkud mazlavá, celková chuť se nám zdála divně mastná a příšerně sladká. Již nikdy více!

  • Klára :o) | 16. 3. 2008 10:40

    Dle receptů moc nepeču, udělala jsem výjimku, když jsem četla recenze. Jsem trohu zklamaná, postupovala jsem dle receptu a po schladnutí se tvaroh drolil a zůstával na papíru až po té, co jsem ho dala do ledničky se to trochu dalo vcelku krájet. Zřejmě je nutné dát žmolenku i dospod jak některé píší. dávám 2

  • Iveta Odvárková | 10. 3. 2008 11:01

    Pro velký úspěch jsem o víkendu pekla znovu, tentokrát jsem si dodala odvahy a dala jsem celých 500 ml mléka, ale pudinkový prášek jsem tam dala též. Tvaroh jsem pokladla pokrájenými broskvemi z kompotu. Bylo to opět výborné, recept už použila i mamka, také měl úspěch.

  • Kristina Sikorová | 8. 3. 2008 19:51

    Jako doplněk ovocem jsem použila šlupky z angreštu. Dělávám totiž sirup z angreštu beze zbytků-po očištění angreštu ze stopek a "mušek" rozkrojím každou bobuli na polovinu (podélně),zasypu na kilo ovoce kilem cukru, nechám působit asi 2-3dny do rozpouštění cukru, pak sirup přecedím. Zavařuju 20 minut při 80st.C, a to nejlepší na konec - zbytek angreštu-mušličky-uložím v lednici (nebo taky steriluju) a používám místo rozinek do pečení nebo do právě do přečteného koláče. Tento způsob zpracovávání angreštu stojí za namáhu - sirup i rozinky jsou super!! Když to vyzkoušíte - jinak zpracovaný angrešt už nebudete chtít.

  • Iveta Odvárková | 7. 3. 2008 13:34

    Před chvílí jsem dopekla, chutná výborně, rodinka bude překvapená. Po přečtení předchozích komentářů jsem dala pouze 400 ml mléka, 1 pudinkový prášek - smetanový (mě láká ten kokosový, ale dcera ho nemusí), na tvaroh kousky kompotovaného ananasu (nakrájený na malé kousky). Vanilkový cukr jsem použila celý. Žmolenku jsem dala na dno vymazaného a vysypaného pekáče (trošku víc než polovinu), zbytek navrch.

  • Iveta Kordulová | 4. 3. 2008 18:08

    Teď vyzkoušeno, hodnotím 1*!!! Jestliže, milé dámy, máte radost z chutného koláče, který vám zabere málo času /hodně rychlá příprava, pečení cca 35 min na 180/, rozhodně doporučuji. Z ingrediencí jsem nic neubrala, ani mléko, ale jelikož mne zaskočila velmi řídká konzistence, dala jsem na předchozí komentáře a přidala do "těsta" puding /vanilkový/. Do vymazaného plechu jsem na dno dala 2/3 drobenky, zalila náplní a posypala zbytkem drobenky. Ovoce jsem žádné nepřidávala, doproručuji naservírovat a polít např. polevou /jahoda, malina/, dozdobit šlehačkou. Dobrou chuť, já jsem si smlsla :o)

  • Alena Hreusová | 3. 3. 2008 09:32

    Inšpirovala som sa komentármi a koláč som robila tak, že 2/3 drobenky som dala na plech, na to tvarohovú plnku, do ktorej som pridala vanilkový puding a pokrájané marhule. Mlieka som dala len 3 dcl. Navrch som dala 1/3 drobenky. Piekla som 35 minúť pri teplote 180 °C. Bol chutný, ale pretože obľubujem menej sladké koláče, na budúce vyskúšam namiesto marhúľ napr. ríbezle. Hodnotín známkou 2.

  • Danka Snášelová | 2. 3. 2008 19:06

    Klára a Natálie, pravděpodobně jste ohodnotila 4 výborný koláč, který za nic nemůže. V receptě ani v komentářích se o žádné polevě neříká. Nechtěla jste hodnotit spíše jiný recept?

  • marie rusnokova | 2. 3. 2008 10:45

    Skvely, rychly kolac.Davam za 1

  • Lucka | 8. 12. 2007 13:29

    tak koláč jsem upekla dneska ráno,do tvarohu jsem dala kokosový pudink-jiný jsem nenašla.Dala jsem na plech půl posypky na ni tvaroh a nakonec nakrájené banány-děti je dostali od Mikuláše.Jinak mléka jsem dala jen 350Ml a koláč je výborný zbylé mléko jsem si dopřála k němu :-)).

  • Klára a Natálie | 4. 12. 2007 14:26

    Tento recept mi příjde opravdu zvláští ta věc které říkáte poleva byla řídká asi jako mléko. opravdu se bojím co z toho vznikne. Nechápuproč jste tam psali 1/2 l mléka když je to nesmysl zatím dávám receptu známku 4

  • Danka Snášelová | 28. 10. 2007 16:40

    Vynikající tvarohový koláč. Poslechla jsem rady a dala větší půlku drobenky na vymazaný plech. Na ní pak tvarohovou náplň, kterou jsem posypala ananasovým kompotem, který jsem nasekala na malé kousky. Nahoru zbytek drobenky. Do tvarohové náplni jsem zamíchala pudingový banánový prášek. Mléka jsem dala 1/2 l. Pekla jsem v klasickém hlubokém plechu 30 min. Doporučuji všem vyzkoušet. Hodnotím velikánskou 1.

  • Andrea Plačková | 17. 9. 2007 12:45

    Dnes jsem pekla.Opravdu moc dobré:o))Vřele doporučuji.

  • Eva O. | 10. 9. 2007 11:38

    Také jsem tento koláč vyzkoušela s ovocem a částí dorobenky dole - dala jsem na tvaroh ostružiny a byl opravdu výborný. Příště ale určitě zkusím i verzi vez ovoce podle původního receptu.

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 07:19

    Tento koláč je u mě na jednom z prvních míst ! Je výborný!! Pekla jsem ho v sobotu a udělala jsem ho tak, jak jsem četla rady - půl drobenky na plech (spíše trošku větší část drobenky), na to tvarohovou náplň ze dvou tvarohů - jeden z vaničky, jeden ze staniolu - dala jsem polovinu vanilkového pudingu a toho mléka jenom 300 ml. Na tvaroh jsem dala borůvky, maliny (čerstvé z lesa) a kousky meruněk. Nahoru zbytek drobenky a šup do trouby.Pekla jsem asi 35 minut a vůně byla famózní! Koláč je křehoučky, měkkoučký, strašně dobrý, budu dělat pořád a pořád! Díky za vynikající recept! Velikou jedničku !!

  • Angelika | 13. 7. 2007 11:01

    Rovněž jsem dala 1/2 drobenky pod a 1/2 nad tvarohovou náplň a je to asi lepší. Příště ale udělám o třetinu drobenky méně a třetinu tvarohové náplně více. Jinak chuťově dobrá, taková normální tvarohová buchta.

  • Marta Bochezová | 11. 7. 2007 06:56

    Moc skvělý koláč. Poslechla jsem vaše rady a dala půl drobenky pod tvaroh a půl nad něj. Do tvarohu jsem po jeho umíchání přidala ještě jeden vanilkový pudink a posypala rybízem, který se mi propadl, protože se mi to stále zdálo řídké. Ale přesto jsem si řekla, že to zkusím upéct a výsledek byl suprový. Proto vůbec nedbejte na řídkost a pečte :o)

  • Kateřina Candrová | 7. 7. 2007 14:16

    výborné, rychlé, jednoduché. Děkuji za recept

  • JANA STEHLIKOVA | 22. 6. 2007 21:54

    tak jsem dnes pekla,ale dala jsem do toho tvarohu vanilkový pudink a je to výborné vubec to neni řídké

  • Katchenka | 22. 6. 2007 13:50

    Včera jsem koláč pekla, znala jsem ho už dříve, ale trochu na jiný způsob. Zkusila jsem tedy i tento se žmolenkou dole, pak tvaroh, na tvaroh jsem naskládala maliny a jahody a poté opět žmolenka. Mléka jsem dala p 100ml méňě abych měla tvaroh husčí. Tvarohovou směs sem bohužel během pečení ochutnávala a dostala jsem nápad, trochu toho tvarohu, co jsem si připravila, nalít do malých kelímků od jogurtu a vrazit do mrazáku. Pro Vaše drobečky je to dobrota jako blázen. Jednoduše, zmražený míša bez čokolády, tu ale můžete klidně přidat. DĚKUJI ZA NÁPAD!

  • HankaS | 8. 6. 2007 16:43

    Mňam .... :o)) Drobenky jsem dala jen poloviční dávku, půlku pod tvarohovou náplň ( ta byla z celé dávky ), druhou nahoru a supéééér :o))

  • Annalise | 26. 5. 2007 17:08

    Právě ochutnána...mmm, lahoda! Nechala jsem ho tam trošku déle, a tak mi nahoře začal už trošku karamelizovat - výborné. Dávám jedna

  • Venyss | 22. 5. 2007 21:36

    Koláč je výborný. Moc nám chutnal.Potěšila mě vláčnost tvarohu,protože jiné tvarohové buchty jsou sušší.Doporučuji ho dále.

  • Hana P. | 21. 5. 2007 17:24

    Dnes jsem pekla tuto buchtu, je opravdu rychlá a výborná. Doporučuji ostatním.

  • Anonym | 18. 5. 2007 09:10

    Koláč jsem pekla včera a podle rady paní Markové jsem dala polovinu žmolenky pod tvaroh a druhou polovinu na tvaroh. Navíc jsem do tvarohu přidala lžíci solamylu, protože mi připadal moc řídký. A protože už máme na zahradě rebarboru, tak jsem ji nakrájela na tvaroh a pak teprve posypala žmolenkou. Koláč je výborný, chutná celé rodině i mlsným kolegyním v práci.

  • Hanka N. | 15. 5. 2007 22:00

    Pekla jsem o víkendu a byla jsem docela zklamaná.Tvaroh mi promáčel pečící papír(a to jsem použila klasický v kostce)a drobenka byla tvrdá.Museli jsme ho jíst otočený tvarohem nahoru,aby nám z drobenky neodpadl.Chtěla jsem něco dobrého pro návštěvu a moc jsem se teda nevytáhla:-(

  • Jana Melecká | 14. 5. 2007 20:19

    Koláč dělám z 1 kg tvarohu, přidávám 5 lžic dětské krupice a pouze 1 hrnek mléka a 1/2 hrnku oleje.Posypu ovocem a pak drobenkou.

  • Ňulinka - | 13. 5. 2007 20:04

    Pekla jsem v pátek a byli jsme spokojeni,dala jsem na pečící papír a nijak mokré nám to nepřipadalo,dávám 1.

  • Miroslava Marková | 13. 5. 2007 15:25

    Koláč jsem pekla dnes ráno a myslím, že zítra k snídani už nezbyde. Také jsem dala polovinu drobenky pod koláč a druhou polovinu na koláč. Díky za inspiraci!

  • Petra | 5. 5. 2007 14:12

    Koláč je moc dobrý! Navíc rychlý, jednoduchý a relativně zdravý. Doporučuji!

  • Věra | 30. 4. 2007 13:42

    Koláč je vynikající a hlavně rychlý. Určitě budu péct častěji, všem moc chutnal.

  • Alena Kovářová | 27. 4. 2007 20:17

    dnes jsem tento koláč pekla. Výborný.

  • Lenka Zavřelová | 23. 4. 2007 21:45

    Včera jsem upekla a všem chutnal, hodně připomíná Švédský koláč.

  • Jana Škutová | 29. 3. 2007 13:53

    Koláč jsem pro velký úspěch dnes pekla již podruhé v týdnu :-) Je opravdu výborný. Jelikož jsem neměla pečící papír, udělala jsem ho stejně jako Zdena, tak že jsem polovinu drobenky dala na vymazaný a vysapaný plech - na to jsem nalila tvarohovou směs a nahoru druhou polovinu drobenky. U všech měla buchta velký úspěch, takže vřele doporučuji. I nám chutnala více na druhý den, kdy drobenka nebyla tak křupavá a natáhla vlhkost z toho tvarohu.

  • EVA LORENCOVÁ | 3. 3. 2007 10:24

    Nedávno jsem ho pekla pod nazvem drobenkový koláč je opravdu výborný

  • Zdena | 21. 2. 2007 17:35

    Lepší je dát půl drobenky na spodek a zbylou polovinu nahoru na tvaroh není třeba pečící papír jen vymazaný a vysypaný plech.

  • Radka Macháčková | 2. 2. 2007 15:53

    Tento koláč je prostě vynikající a hlavně rychlý a jednoduchý.U nás doma se po něm jen zaprášilo:o)

  • lenka dubová | 13. 12. 2006 11:52

    Koláč je opravdu výborný,rodině moc chutnal.

  • Dana Kluhs | 9. 3. 2006 16:04

    Na kolik stupnu mam pict tuten kolac?

  • Lenka Zavřelová | 22. 2. 2006 23:26

    Koláč vypadá velmi lákavě, už je v oblíbených a brzy vyzkouším.

  • Magda | 22. 2. 2006 10:28

    Koláč se upekl dobře, jen se mi zdá, že ze spodu je takový vlhký-pečící papír pod koláčem je úplně mokrý.Ale krájí se to dobře, jí se to dobře.

  • Ruprecht | 1. 2. 2006 11:18

    Buchta je velmi dobra ahlavne je jednoducha

  • Markéta Borkovcová | 25. 1. 2006 12:05

    Tvaroh jsem použila ve vaničkách, ingredience přesně tak jak jsem napsala. Těsto je řidší-tekuté, ale drobenka se mi nepropadla a byla pak pěkně křupavá. Drobenku připravuji že utřu máslo s vejcem a cukrem a nakonec přidám mouku s práškem do pečiva. Neni tak sypklá jako klasická drobenka, ale drobí se.

  • Di | 22. 1. 2006 14:11

    Máte pravdu, že posýpka nahoře byla hodně křupová, ale jenom zpočátku. Druhý den zvláčněla. jen nevím, zda to bylo tím, že jsem zbytek koláče přikryla mísou.

  • Avi | 22. 1. 2006 13:08

    Tvaroh jsem měla v kostkách, ne v krabičce. A potom ta posypka někam zmizela a nahoře byla na náš vkus příliš křupavá a tak mi jej nechávali chlapi část na talířcích.

  • Marie | 22. 1. 2006 09:46

    Koláč je opravdu výborný, na náš vkus je ale trochu víc sladší, příště dám o trochu méně cukru. Neměla jsem doma pečící papír, plech jsem trochu vymastila a hustě ho místo mouky posypala kokosem. Koláč dostal kokosovou příchuť - dobré.

  • Di | 22. 1. 2006 09:43

    Můj výtvor rozhodně "mokrý" nebly. Dala jsem ale o něco více tvarohu a o to méně mléka, protože jsem měla tvaroh pouze z krabičky, a ten je hodně měkký a obsahuje dost tekutiny.

  • Avi | 21. 1. 2006 21:38

    Než jsem moučník upekla, tak jsem se na něj moc těšila, jaká to nebude dobrota. Ale bohužel, nic tak zvláštního, moc jsem nebyla nadšená z toho, že po nakrátí pár kousků, se tvořila pod tvarohem zbylá.......nevím jak to napsat, ale voda. Moučník jsem musela celý rozřezat na kousíčky a předat na podnos.

  • Di | 21. 1. 2006 14:46

    Já jsem vejce zamíchala až do hotové "nadrobené" drobenky.

  • monika novotná | 21. 1. 2006 14:31

    určitě je lepší koupit tvaroh v kostce,ne ve vaničce je řidší,těsto pak celokvě více zřídne...

  • Sabrina | 21. 1. 2006 13:06

    buchta je opravdu vyborna, i kdyz pres pocatecni neduveru z te smesi jsem mela obavy, ze to neztuhne , ztuhlo to a drzi tvar, drobenka je krasne kruplava, a i kdyz se propadla, asi pri peceni zase vyplavala:-) dekuji za skvely recept, Sabrina

  • Jana | 21. 1. 2006 01:09

    Buchta je chutove opravdu moooc dobra. Chtela bych se zeptat autorky, jestli testo s tvarohem ma byt tak tekute. A pak se mi zda divne davat do drobenky vejce, coz zpusobilo, ze se nedrobila. Takze mi to testo nenabehlo jako na obrazku. Dekuji

  • Sabrina | 20. 1. 2006 15:59

    mam taky rada buchty s tvarohem, ovsem co me zarazilo, bylo jakmile jsem udelala tu tvarohovou smes, smichala jsem tvaroh jenom s 3 dcl mlekem, vejce, a bylo to hodne ridky, tvaroh je 40 %, drobenka se mi propadla do te smesi, ted se to pece, jsem zvedava co z toho bude, Sabrina

  • Kuchařka on-line | 15. 1. 2006 17:02

    Foto bylo přidáno, Omlouvám se, že to trvalo tak dlouho, ale zápasíme s časem...

  • Markéta Borkovcová | 14. 1. 2006 20:43

    Přesně tak. "Těsto nalijem na plech" je myšleno tvaroh s cukrem, mlékem a vejcem. Je moc dobrý. U nás nezbylo ani na druhý den. Děkuji za pochvalu, posílala jsem i foto, ale nevím proč ho nezveřejnili.

  • Marťa | 14. 1. 2006 15:08

    Docela jsem se bála, jak dopadne pečení (jestli nebude koláč odspodu spálený), ale je velice chutný a rovnoměrně upečený. Nebojte se toho. Nahoře utvořila drobenka křupavý povrch. Je to MŇAM. Chválím autora.

  • Di | 10. 1. 2006 22:15

    Tak jsem to alespoň pochopila já.

  • Airan | 10. 1. 2006 16:58

    Moucniky s tvarohem u nas jdou na dracku, rada vyzkousim i tento - jen prosim o vysvetleni postupu (je tam napsano "testo nalijeme na plech") Tim "testem" je myslen tvaroh s cukrem a mlekem?

  • Di | 10. 1. 2006 16:29

    Před hodinou jsem koláč vyndala z trouby. od té doby chodím neustále ochutnávat. Doufám, že zbyde na rodinu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

169
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
137
Fežoáda
Fežoáda
110
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
45
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
43
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
Výborný špenátek
Výborný špenátek
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový salát s vejcem
Vydatná česnečka
Vydatná česnečka
Vydatná česnečka "co dům dal"
Vydatná česnečka "co dům dal"
Vydatná česnečka z uzených žeber
Vydatná česnečka z uzených žeber
  • Recepty.cz
  • Výborný tvarohový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact