• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný špenátek
Napište svůj komentář k receptu

Výborný špenátek

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný špenátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení mražený špenát
    • 8
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • jíška

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na oleji osmahneme lehce na jemno nakrájenou cibuli.Potom poprášíme moukou a občas mícháme, než směs lehce zhnědne. Přidáme špenát zalijeme asi 2 dcl vody a necháme pod pokličkou rozpustit špenát a pak dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a prolisujeme 4 stroužky česneku a ještě chvíli dusíme.
2
Nakonec přidáme 2 rozkvedlaná vajíčka, promícháme a asi minutku podusíme. Špenát odstavíme ze sporáku a prolisujeme ostatní stroužky česneku a promícháme. Podáváme s vařenými brambory a vajíčkem uvařeným na tvrdo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 13. 10. 2019 13:51

    Velmi dobré i s těstovinami. Moc děkujeme za návod!

  • mmonik | 1. 4. 2016 11:47

    Tento recept s bramborem a vajíčkem miluji!!!! :-*

  • recepty73
    recepty73 | 20. 8. 2014 11:00

    ...maso nechybělo ;-)

  • stavča07 | 31. 1. 2014 17:05

    zjemněno mlíkem, k tomu brambor. knedlík a pečené vepřové a malá si pořád přidávala :-D

  • Mmmmys | 5. 2. 2011 14:51

    kOUZLUS MŇAMOZUS :) ;-)

  • Táňa Miňová | 9. 6. 2010 19:43

    Já také nevidím nic světoborného na tomhle špenátu,pouze jsem napsala jak špenát já dělám. Nyní spenát dělám trošku jinak:Nedávám vůbec nakonec vajíčko,pouze přidám smetanu a podle potřeby zahustím,Potom přidám do hrnce se špenátem orestované kuřecí maso na kostičky,které jsem restovala s cibulkou a chviličku ještě povařím. Podávám s pene těstovinama a posypané uzeným sýrem.

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 14:59

    tak tenhle spenat je uplne klasicky zakladni spenat podle me,takovy delam od prvniho dne kdy jsem se naucila varit,jen s tolika cesnekem a jen s jednim vejcem..Nevidim na tom nic svetoborneho.

  • Martina Marťásek | 7. 12. 2007 08:53

    No , ono se to tam mléko přidává hlavně kvůli tomu , že neutralizuje kys. šťavelovou , jestli se nemýlím a samozřejmě , že smetana ho zjemní :-)

  • Lenka Z. | 7. 12. 2007 00:29

    no dělávala jsem špenát jen s mlékem, a byl vždycky super, ale ted jsem dala smetánku a byl úplně jiný,takový jemnější,vyloženě smetanovýdávám za jedna .

  • Táňa Miňová | 6. 12. 2007 22:01

    S majoránkou to zkusím,moc dobrý nápad.Smetana špenát zjemní,ale i s vodou je moc dobrý...

  • Jirka Masařík | 6. 12. 2007 11:21

    No tak na rovinu, kdo neda do spenatu CURRY, nikdy nejedl dobry spenat ;-) Kdysi jsem delal spenat take s moukou a zakys. smetanou... cca pul zakys smetany, do ni rozmichat lzici hladke mouky , ale potom ten spenat vypadal dost svetle a oku to prilis nelahodilo.Jinak s vajicky to je tak, ja davam 3, na jeden protlak je to akorat. Ale ono je to tim, ze mame vajicka domaci a je jich straaaaasne mooooc :-D Cesnek radim nelisovat, ale na jemno nasekat, je pak aromatictejsi...

  • Marsí | 5. 12. 2007 10:23

    Já do špenátu přidávám trochu smetany na šlehání, je to pak děsně dobré a k tomu nejlépe bramborový knedlík a masíčko, ale s bramborem a vajem je to taky dobré..:-)

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:45

    Ja bych cesnek nechala,ale misto vody bych dala smetanu,ale vajicko staci jen jedno.

  • Martina Marťásek | 4. 12. 2007 23:47

    Majoránku , mám moc ráda , ale do špenátu by mě ji nenapadlo dát :-) A podávám s vař. brambory nebo palačinkami , s kaší taky nedělávám :-) Že by ??? :-))

  • Olga | 4. 12. 2007 20:40

    Ja tiež dávam trocha mlieka miesto vody a ešte trocha majoránky úplne nakoniec.Tak to robievala moja svokra, podavam so zemiakovou kašou a volským okom.

  • Martina Marťásek | 4. 12. 2007 01:27

    Místo vody bych použila mléko a asi ubrala trochu česneku . . . :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Jíška Mražený špenát Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

91
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
73
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
71
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
66
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Výborný kuskus
Výborný kuskus
Výborný losos
Výborný losos
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
Vydatná česnečka
Vydatná česnečka
  • Recepty.cz
  • Výborný špenátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact