• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborný špenátek
Napište svůj komentář k receptu

Výborný špenátek

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný špenátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení mražený špenát
    • 8
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • jíška

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na oleji osmahneme lehce na jemno nakrájenou cibuli.Potom poprášíme moukou a občas mícháme, než směs lehce zhnědne. Přidáme špenát zalijeme asi 2 dcl vody a necháme pod pokličkou rozpustit špenát a pak dusíme asi 10 minut. Osolíme, opepříme a prolisujeme 4 stroužky česneku a ještě chvíli dusíme.
2
Nakonec přidáme 2 rozkvedlaná vajíčka, promícháme a asi minutku podusíme. Špenát odstavíme ze sporáku a prolisujeme ostatní stroužky česneku a promícháme. Podáváme s vařenými brambory a vajíčkem uvařeným na tvrdo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 13. 10. 2019 13:51

    Velmi dobré i s těstovinami. Moc děkujeme za návod!

  • mmonik | 1. 4. 2016 11:47

    Tento recept s bramborem a vajíčkem miluji!!!! :-*

  • recepty73
    recepty73 | 20. 8. 2014 11:00

    ...maso nechybělo ;-)

  • stavča07 | 31. 1. 2014 17:05

    zjemněno mlíkem, k tomu brambor. knedlík a pečené vepřové a malá si pořád přidávala :-D

  • Mmmmys | 5. 2. 2011 14:51

    kOUZLUS MŇAMOZUS :) ;-)

  • Táňa Miňová | 9. 6. 2010 19:43

    Já také nevidím nic světoborného na tomhle špenátu,pouze jsem napsala jak špenát já dělám. Nyní spenát dělám trošku jinak:Nedávám vůbec nakonec vajíčko,pouze přidám smetanu a podle potřeby zahustím,Potom přidám do hrnce se špenátem orestované kuřecí maso na kostičky,které jsem restovala s cibulkou a chviličku ještě povařím. Podávám s pene těstovinama a posypané uzeným sýrem.

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 14:59

    tak tenhle spenat je uplne klasicky zakladni spenat podle me,takovy delam od prvniho dne kdy jsem se naucila varit,jen s tolika cesnekem a jen s jednim vejcem..Nevidim na tom nic svetoborneho.

  • Martina Marťásek | 7. 12. 2007 08:53

    No , ono se to tam mléko přidává hlavně kvůli tomu , že neutralizuje kys. šťavelovou , jestli se nemýlím a samozřejmě , že smetana ho zjemní :-)

  • Lenka Z. | 7. 12. 2007 00:29

    no dělávala jsem špenát jen s mlékem, a byl vždycky super, ale ted jsem dala smetánku a byl úplně jiný,takový jemnější,vyloženě smetanovýdávám za jedna .

  • Táňa Miňová | 6. 12. 2007 22:01

    S majoránkou to zkusím,moc dobrý nápad.Smetana špenát zjemní,ale i s vodou je moc dobrý...

  • Jirka Masařík | 6. 12. 2007 11:21

    No tak na rovinu, kdo neda do spenatu CURRY, nikdy nejedl dobry spenat ;-) Kdysi jsem delal spenat take s moukou a zakys. smetanou... cca pul zakys smetany, do ni rozmichat lzici hladke mouky , ale potom ten spenat vypadal dost svetle a oku to prilis nelahodilo.Jinak s vajicky to je tak, ja davam 3, na jeden protlak je to akorat. Ale ono je to tim, ze mame vajicka domaci a je jich straaaaasne mooooc :-D Cesnek radim nelisovat, ale na jemno nasekat, je pak aromatictejsi...

  • Marsí | 5. 12. 2007 10:23

    Já do špenátu přidávám trochu smetany na šlehání, je to pak děsně dobré a k tomu nejlépe bramborový knedlík a masíčko, ale s bramborem a vajem je to taky dobré..:-)

  • Mirka Mikulaskova | 5. 12. 2007 03:45

    Ja bych cesnek nechala,ale misto vody bych dala smetanu,ale vajicko staci jen jedno.

  • Martina Marťásek | 4. 12. 2007 23:47

    Majoránku , mám moc ráda , ale do špenátu by mě ji nenapadlo dát :-) A podávám s vař. brambory nebo palačinkami , s kaší taky nedělávám :-) Že by ??? :-))

  • Olga | 4. 12. 2007 20:40

    Ja tiež dávam trocha mlieka miesto vody a ešte trocha majoránky úplne nakoniec.Tak to robievala moja svokra, podavam so zemiakovou kašou a volským okom.

  • Martina Marťásek | 4. 12. 2007 01:27

    Místo vody bych použila mléko a asi ubrala trochu česneku . . . :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Jíška Mražený špenát Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Domácí veka

Domácí veka

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Bramborové housky

Bramborové housky

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

16
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Cibulová polévka
Cibulová polévka
12
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší…
12
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Výborný kuskus
Výborný kuskus
Výborný losos
Výborný losos
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
Vydatná česnečka
Vydatná česnečka
  • Recepty.cz
  • Výborný špenátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact