Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, dále nastrouháme taktéž na jemném struhadle cibuli a okurky. Vše smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme tatarku a cvrkneme trošku nálevu z okurek, aby se směs dala mazat.
2
Mažeme na chlebíčky a zdobíme dle fantazie každé hospodyňky. Já dávám šunku, vajíčko, okurek, kapii a navrch posypu najemno strouhaným sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka
|2. 9. 2016 11:07
Ahoj, také už dělám po několikáté - uvařím 3 střední brambory (nebo 2 větší). Přistrouhám najemno asi 7 Dg salámu (Junior, nejlépe se strouhá). Jinak vše ve stejném poměru :-)...opravdu výborné na chlebíčky, lepší než salát <3
Opravdu skvělý podmaz,dělám už 2 roky a recept chtějí vyzkoušet další, teď jsem dala místo cibule hodně pazitky a přidala jsem najemno nakrájenou šunku. Dávám 1.
iva stockingerova
|17. 5. 2010 12:52
Opravdu vynikající,toho se člověk snad nikdy nepřejí. Dávám jedině za 1!!!!
Pája S
|14. 5. 2010 13:14
Tento podmaz dělávám,je moooc dobrý.Místo tatarky dávám majolku.Ono tam vlastně vše, co je v tatarce, už je .A hořčici.Jo a přidávám někdy vajíčko nastrouhané a mrkev uvařenou kvůli barvě.:-)
recepty 73
|14. 5. 2010 10:45
Jj,byla to dobrota a foto je už na cestě :-))Bramborový salát stačí na talíři rozmačkat vidličkou...Jiří
Helena K.
|30. 12. 2007 22:10
Paní Katko,vy ale máte chytrou babičku!Je to skvělý nápad,na to bych nepřišla.Většinou salát zbude a toto je vynikající využití-díky moc.Pozdravujte babičku.
Adéla Rokosová
|15. 9. 2007 09:59
Je docela dobrá, chutná.
Věra
|8. 2. 2007 10:45
Je výborná, přidávám ještě dle chuti nízkotučné máslo, hořčici, sardelovou pastu a někdy sterilovaný hrášek. Místo tatrky dávám majonézu - Vše vyšlehám do pěny.
englicka marketa
|4. 1. 2007 17:11
měli jsme včera oslavu narozenin,dělala jsem chlebíčky a jelikož je po vánocích nechtěla jsem dát klasický bram.salát a proto jsem udělala vaši pomazánku s tím že jsem tam přidala jak psala paní Vlaďka vařenou mrkev petržel a celer a musím říct že po míse chlebíčků se jen zaprášilo,od těď budu dělat chlebíčky půl s touto pomazankou a bram.salátem.díky za výborný recept do mé sbírky
Vlaďka Broukalová
|31. 12. 2006 15:03
NEJLEPŠÍ!! pomazánka na chlebíčky, někdy přidávám vařenou mrkev, petržel,celer(zeleninu pod svíčkovou) a jsem vždy velmi chválena
Katka Altmanová
|28. 12. 2006 12:00
Moje babička vzala bramborový salát a umlela ho na masovém strojku, pak mazala na chlebíčky. Byli vláčné, když se náhodou nesnědli, zůstali měkké a nic z nich nepadalo.
Zuza
|25. 12. 2006 14:35
Ano, výborný podmaz,já dávám méně dietní majolku,cibuli,okurky +trošku hořčice , woršestru,sůl a pepř.Již tady je podobná "světová pomazánka na chlebíčky",ale bohužel bez dodatku,že ten chlebíček se musí teprve obložit šunkou apod.Takže trochu neprávem zkritizována.