• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Výborný pivní chléb z domácí pekárny

autor: Horutová Lenka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 400
      g pšeničná chlebová mouka
    • kmín trochu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 250
      ml pivo
    • 100
      ml teplá voda (100-120)

Postup přípravy receptu

1
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané pečící nádobě, lépe pak jde vyklopit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:55

    Super chleba.

  • jaja 13 | 7. 12. 2008 07:29

    I já mám panasonic, v návodu to tak je a já to tak už 4 roky dělám a nemám důvod najednou postup měnit. Vždy se upeče nádherný chlebík.

  • Zora Manasová | 6. 12. 2008 19:45

    Ja mám Panasonic a podľa návodu idú do pekárne tekutiny ako posledné - prvé droždie, potom sypké suroviny.

  • Petr Kazik | 5. 12. 2008 16:52

    Pivo musi prijit do pekarny vzdy jako prvni, pokud ho necham naposled, vetsinou mi po odvazeni a odmereni vsech prisad uz zbyva jen ta voda

  • Anonym | 26. 3. 2008 12:35

    rozhodně je nutné nejprve vložit tekutiny, pak sypké a úpně navrch droždí, je to letitá praxe. myslím, že i manuály to doporučují.není jedno, v jakém pořadí se suroviny vkládají, bábovku taky neděláme halabala.

  • Lenka | 14. 3. 2008 10:09

    Já mám taky Panasonic a někdy dávám tekutiny dolů a někdy nahoru a zjistila jsem, že je to úplně jedno. Chléb se vždy povedl. Jen k droždí radši nedávám ocet či sůl. Stejně se to za chvíli vše smíchá dohromady. Nebojte se !

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:32

    Ještě k poznámce, že je opsaný. Samozřejmě, že jsem vycházela z pivního chleba, v tom receptu je brambor. Tento nahrazuji olivovým olejem.

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:25

    Mám to odzkoušené a opravdu to funguje. Vyčetla jsem na netu, že na klasické chleby se nejdříve dávají suché složky a pak tekuté. Obrácený postup se doporučuje u bezlepkových chlebů. Tak se toho prosím nebojte, určitě si pochutnáte. Od vánoc ho tak peču 3x týdně.

  • Eva Mlýnská | 11. 3. 2008 19:55

    Recept opsaný a převrácený postup, aby se odlišil. Netroufla bych si dát do pekárny nejdřív na dno droždí... Pivní chléb je jinak dobrý.

  • Anonym | 11. 3. 2008 12:31

    Já mám panasonic a v návodě k této pekárně je postup nejprve droždí, mouka a nakonec voda. Peču tak už 3 roky a vždy se mi vše podařilo.

  • Dagmar Bednářová | 10. 3. 2008 23:41

    Do pekárny patří vždy nejdříve tekuté ingredience!Peču dost často,je třeba dodržovat postup!

  • Olga Lešáková | 10. 3. 2008 19:44

    Nejsem si jistá,ale není lepší nejprve dávat do pekárny tekutiny? Jinak recept je skvělý, taky ho často peču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablečný ocet Kmín Olivový olej Pivo Pšeničná chlebová mouka Sůl Teplá voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

75
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
39
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
38
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact