• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Výborný pivní chléb z domácí pekárny

autor: Horutová Lenka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 400
      g pšeničná chlebová mouka
    • kmín trochu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 250
      ml pivo
    • 100
      ml teplá voda (100-120)

Postup přípravy receptu

1
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané pečící nádobě, lépe pak jde vyklopit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:55

    Super chleba.

  • jaja 13 | 7. 12. 2008 07:29

    I já mám panasonic, v návodu to tak je a já to tak už 4 roky dělám a nemám důvod najednou postup měnit. Vždy se upeče nádherný chlebík.

  • Zora Manasová | 6. 12. 2008 19:45

    Ja mám Panasonic a podľa návodu idú do pekárne tekutiny ako posledné - prvé droždie, potom sypké suroviny.

  • Petr Kazik | 5. 12. 2008 16:52

    Pivo musi prijit do pekarny vzdy jako prvni, pokud ho necham naposled, vetsinou mi po odvazeni a odmereni vsech prisad uz zbyva jen ta voda

  • Anonym | 26. 3. 2008 12:35

    rozhodně je nutné nejprve vložit tekutiny, pak sypké a úpně navrch droždí, je to letitá praxe. myslím, že i manuály to doporučují.není jedno, v jakém pořadí se suroviny vkládají, bábovku taky neděláme halabala.

  • Lenka | 14. 3. 2008 10:09

    Já mám taky Panasonic a někdy dávám tekutiny dolů a někdy nahoru a zjistila jsem, že je to úplně jedno. Chléb se vždy povedl. Jen k droždí radši nedávám ocet či sůl. Stejně se to za chvíli vše smíchá dohromady. Nebojte se !

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:32

    Ještě k poznámce, že je opsaný. Samozřejmě, že jsem vycházela z pivního chleba, v tom receptu je brambor. Tento nahrazuji olivovým olejem.

  • Lenka Horutová | 13. 3. 2008 15:25

    Mám to odzkoušené a opravdu to funguje. Vyčetla jsem na netu, že na klasické chleby se nejdříve dávají suché složky a pak tekuté. Obrácený postup se doporučuje u bezlepkových chlebů. Tak se toho prosím nebojte, určitě si pochutnáte. Od vánoc ho tak peču 3x týdně.

  • Eva Mlýnská | 11. 3. 2008 19:55

    Recept opsaný a převrácený postup, aby se odlišil. Netroufla bych si dát do pekárny nejdřív na dno droždí... Pivní chléb je jinak dobrý.

  • Anonym | 11. 3. 2008 12:31

    Já mám panasonic a v návodě k této pekárně je postup nejprve droždí, mouka a nakonec voda. Peču tak už 3 roky a vždy se mi vše podařilo.

  • Dagmar Bednářová | 10. 3. 2008 23:41

    Do pekárny patří vždy nejdříve tekuté ingredience!Peču dost často,je třeba dodržovat postup!

  • Olga Lešáková | 10. 3. 2008 19:44

    Nejsem si jistá,ale není lepší nejprve dávat do pekárny tekutiny? Jinak recept je skvělý, taky ho často peču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Jablečný ocet Kmín Olivový olej Pivo Pšeničná chlebová mouka Sůl Teplá voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

147
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
55
Polévka z lišek
Polévka z lišek
41
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

  • Recepty.cz
  • Výborný pivní chléb z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact