• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
Napište svůj komentář k receptu

Výborný perník od tety Hely

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný perník od tety Hely
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,75
      sklenice olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      kakao
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • kandované ovoce
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkové, banánové

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, olej, mléko, rum, vejce ručním ponorným mixerem smícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kandované ovoce, pudinkové prášky, prášek do pečiva a ručně promícháme. Nakonec přidáme kakao.
2
Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného hlubokého plechu a pečeme 1/2 hodiny při 150 °C. Hotový perník můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat ořechy či kokosem, kterým jsme mohli vysypat plech před pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlínka | 24. 4. 2007 05:55

    Vcera upečeno,a skoro již i snězeno.Musím jen chválit,opravdu vynikající.Přidala jsem ještě 3 jablíčka(ty davám skoro všude,máme jich hodně a nic nepokazí)Toho cukru jen 1 hrníček,a stačilo to.Povrch jsem potřela marmeládou,polila čokoládou a posypala kokosem.Mohu jem doporučit.Děkuji za vynikajíci recept

  • Vendy | 20. 12. 2006 11:51

    Ok, dík za upřesnění.Určitě zkusím.

  • Šárka Vránová | 20. 12. 2006 11:07

    2 pudinky jakékolIv příchutě mimo kakaa a borůvek

  • Vendy | 20. 12. 2006 09:04

    Prosím o upřesnění těch pudinků - 2 vanilkové a 2 banánové, tedy celkem 4 a nebo je myšleno pouze 2 pudinky s jakoukoli příchutí?

  • Šárka Vránová | 19. 12. 2006 16:46

    Perníkové koření ani med není zapotřebí.Chuť -buchta-dostane po všech přísadách.Je velmi nadýchaná a vláčná.Zkuste uvidíte jen nedávejte kakaový,borůvkový puding ty to zcela zklesnou.Na tento recept mám kladné odezvy od návštěv,jinak bych recept neposkytla.Povrch lze potřít rozehřátou nugetou,čokoládovou polevou.Lze také rozříznou a potřít marmeládou.

  • Dana | 19. 12. 2006 13:16

    To vážně nemá s perníkem co dělat.

  • Eva Mlýnská | 19. 12. 2006 12:16

    Kde je prosím nějaký med a koření do perníku, které udělá obyčejnou buchtru perníkem. Kde se vezme ta perníková vůně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kandované ovoce Mléko Olej Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Hnětynky

Hnětynky

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Indiánci

Indiánci

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
18
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
18
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact