Mouku, cukr, olej, mléko, rum, vejce ručním ponorným mixerem smícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kandované ovoce, pudinkové prášky, prášek do pečiva a ručně promícháme. Nakonec přidáme kakao.
2
Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného hlubokého plechu a pečeme 1/2 hodiny při 150 °C. Hotový perník můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat ořechy či kokosem, kterým jsme mohli vysypat plech před pečením.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavlínka
|24. 4. 2007 05:55
Vcera upečeno,a skoro již i snězeno.Musím jen chválit,opravdu vynikající.Přidala jsem ještě 3 jablíčka(ty davám skoro všude,máme jich hodně a nic nepokazí)Toho cukru jen 1 hrníček,a stačilo to.Povrch jsem potřela marmeládou,polila čokoládou a posypala kokosem.Mohu jem doporučit.Děkuji za vynikajíci recept
Vendy
|20. 12. 2006 11:51
Ok, dík za upřesnění.Určitě zkusím.
Šárka Vránová
|20. 12. 2006 11:07
2 pudinky jakékolIv příchutě mimo kakaa a borůvek
Vendy
|20. 12. 2006 09:04
Prosím o upřesnění těch pudinků - 2 vanilkové a 2 banánové, tedy celkem 4 a nebo je myšleno pouze 2 pudinky s jakoukoli příchutí?
Šárka Vránová
|19. 12. 2006 16:46
Perníkové koření ani med není zapotřebí.Chuť -buchta-dostane po všech přísadách.Je velmi nadýchaná a vláčná.Zkuste uvidíte jen nedávejte kakaový,borůvkový puding ty to zcela zklesnou.Na tento recept mám kladné odezvy od návštěv,jinak bych recept neposkytla.Povrch lze potřít rozehřátou nugetou,čokoládovou polevou.Lze také rozříznou a potřít marmeládou.
Dana
|19. 12. 2006 13:16
To vážně nemá s perníkem co dělat.
Eva Mlýnská
|19. 12. 2006 12:16
Kde je prosím nějaký med a koření do perníku, které udělá obyčejnou buchtru perníkem. Kde se vezme ta perníková vůně?