• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
Napište svůj komentář k receptu

Výborný perník od tety Hely

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný perník od tety Hely
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,75
      sklenice olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      kakao
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • kandované ovoce
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkové, banánové

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, olej, mléko, rum, vejce ručním ponorným mixerem smícháme. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy, kandované ovoce, pudinkové prášky, prášek do pečiva a ručně promícháme. Nakonec přidáme kakao.
2
Těsto vlijeme do předem vymaštěného a vysypaného hlubokého plechu a pečeme 1/2 hodiny při 150 °C. Hotový perník můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat ořechy či kokosem, kterým jsme mohli vysypat plech před pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlínka | 24. 4. 2007 05:55

    Vcera upečeno,a skoro již i snězeno.Musím jen chválit,opravdu vynikající.Přidala jsem ještě 3 jablíčka(ty davám skoro všude,máme jich hodně a nic nepokazí)Toho cukru jen 1 hrníček,a stačilo to.Povrch jsem potřela marmeládou,polila čokoládou a posypala kokosem.Mohu jem doporučit.Děkuji za vynikajíci recept

  • Vendy | 20. 12. 2006 11:51

    Ok, dík za upřesnění.Určitě zkusím.

  • Šárka Vránová | 20. 12. 2006 11:07

    2 pudinky jakékolIv příchutě mimo kakaa a borůvek

  • Vendy | 20. 12. 2006 09:04

    Prosím o upřesnění těch pudinků - 2 vanilkové a 2 banánové, tedy celkem 4 a nebo je myšleno pouze 2 pudinky s jakoukoli příchutí?

  • Šárka Vránová | 19. 12. 2006 16:46

    Perníkové koření ani med není zapotřebí.Chuť -buchta-dostane po všech přísadách.Je velmi nadýchaná a vláčná.Zkuste uvidíte jen nedávejte kakaový,borůvkový puding ty to zcela zklesnou.Na tento recept mám kladné odezvy od návštěv,jinak bych recept neposkytla.Povrch lze potřít rozehřátou nugetou,čokoládovou polevou.Lze také rozříznou a potřít marmeládou.

  • Dana | 19. 12. 2006 13:16

    To vážně nemá s perníkem co dělat.

  • Eva Mlýnská | 19. 12. 2006 12:16

    Kde je prosím nějaký med a koření do perníku, které udělá obyčejnou buchtru perníkem. Kde se vezme ta perníková vůně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kandované ovoce Mléko Olej Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Babské kuře

Babské kuře

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Anglické těstoviny se špenátem a sýrem
Anglické těstoviny se…
13
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
13
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Johana Fabišíková ze Survivora: Zásnuby se slovenským fešákem!

Johana Fabišíková ze Survivora: Zásnuby se slovenským fešákem!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Výborný perník od tety Hely
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact