• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Výborný perník
Napište svůj komentář k receptu

Výborný perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • marmeláda
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Umícháme vejce s cukrem a postupně přidáváme všechny ingredience. Na vymazaný a vysypaný plech nalejeme hotové těsto pečeme zhruba 30-45 minut, po upečení hned natřeme marmeládou nebo čokoládou (jakoukoliv) a posypeme kokosem. Recept je jednoduchý a výborný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaroslava | 9. 6. 2015 17:40

    perník jsem pekla poprvé, přidala jsem trochu rumu, polila čokoládou, ozdobila ořechy , upečený je za chvíli a VYNIKAJÍCÍ :-)

  • Jana | 1. 5. 2015 08:32

    Dobrý den, u všech receptů na takovéto buchty by měl být vždy uveden rozměr plechu (pekáče) jaký byl použit. Při špatném odhadu má někdo buchtu moc vysokou nebo naopak. Děkuji.

  • Stefi | 25. 8. 2014 11:28

    Dělala jsem ho poprvé ve svém životě a všichni mi ho chválili... dnes ho dělám po čtvrté - doufám že se povede ;-) je mi 12... :-[

  • Bára | 8. 1. 2014 17:48

    jablečnou nutelou???

  • V!$t@ | 13. 10. 2013 16:58

    Je opravdu výborný. I bez marmelády. ;-) :-P :-|

  • kuchař | 14. 9. 2013 15:47

    Výborné .. mňam .. <3 :-)) ;-)

  • Silvia | 14. 12. 2012 17:57

    Dobry recept, pernik je vyborny aj ked ja som ho urobila trosku inym postupom. Zmiesala som sypke zlozky a do nich pridala len zltok. Bielka som vyslahala a zamiesala k tejto zmesi. Piekla som ho asi 30 min pri 160 stupnoch. Navrch som natrela dzem a posypala kokosom. Mnam! 8-)

  • vlasta | 15. 9. 2012 20:42

    perník dělám bez marmelády a je výborný pěkně nadýchaný všichni ho vždycky moc chválí skusil jsem ho jednou a od té doby ho občas děláme a vždycky se povede vřele doporučuji :-)

  • Jitka | 30. 8. 2012 08:11

    Opravdu vynikající i bez marmelády a kokosu, stačí pocukrovat práškovým cukrem. Pekla jsem ho 35 min na 175 stupnů. Na zamíchání ingrediencí ani není potřeba mixér. Doporučuji i pro začínající kuchařky :-) 8-)

  • Tucek007 | 12. 5. 2012 13:18

    Luxusně nadýchaný.

  • Micky21 | 23. 11. 2010 15:10

    Výborný a osvědčený recept. Dělám ho již dlouho a vždy se povede. Přidávám do těsta ještě strouhaná jablka a rozinky.

  • šárka | 23. 10. 2010 08:10

    Děkuji za pochvalu, naše rodina ho dělá už moc dlouho a všem moc chutná , každé návštěvu musím dávat vždy recept, proto jsem se o něj podělila i s váma....s pozdravem šárka ;-)

  • LenkaBriskova | 8. 10. 2010 15:04

    Nejlepší recept na perník, který znám. I moje babička si jej chválí :-)

  • milena kubikova | 15. 11. 2007 18:58

    no.....pernik sa zadaril, bol nadychany, vlacny, zamiesala som tam orechya kandizovany pomaranc a potrela lekvarom a poliala cokoladou.....aj to vyzeralo pekne.....no nechutil nam....ni eje to chybou receptu , ale asi sme naladeni na inu chut.

  • Míla Kořínková | 5. 10. 2006 18:00

    Promazala jsem ho jablečnou nutelou a moc nám chutnal, řadím do oblíbených,díky.

  • šarik | 11. 4. 2006 14:06

    děkuji že se vám můj recept líbí....chybu neděláte nikde protože tento perník je vláčný a nikdy nebude úplně suchý jako buchta....proto je tak dobrý...když tam dáte jablka bude mokrý,ale taky dobrý.....peče se zprudka a takových 20 minut...neotvírat troubu jinak se nezvedne....

  • Danielka | 11. 4. 2006 12:56

    Z receptů na perník jsem si vybrala tento a je fakt skvělý! Dala jsem 2 prášky do perníku a zvlášť žloutky s cukrem a pak sníh z bílků. Jinak podle receptu. Perník je chuťově vynikající a krásně vysoký, přesně jak nám to chutná.

  • Magdalena Šimonová | 25. 2. 2006 14:05

    Dala jsem tam polohrubou mouku,dva prášky do perníku,půl lžičky jedlé sody,cukr krystalový a do cukru jsem dala jenom žloutky a z bílků jsem ušlehala sníh.Perník byl naprosto skvělý-křehký a nadýchaný.

  • Anonym | 30. 1. 2006 10:51

    Pro Sabrinu: najděte si Perník II.jednoduchý a nezklame.Viz komentáře.

  • Sabrina | 30. 1. 2006 09:26

    mze mi prosim nekdo zkuseny poradit? pekla jsem tento pernik uz asi 5 krat, je vynikajici, s orisky, kokosem, medem, mandlemi, kakaem, ale.... nevim kde delam chybu, pecu ho na 160 C, pomalu asi tak skoro 40 minut, po upeceni je sice trosku zvednuty ale uvnitr je gumovy, tedy neni jako buchta, nevite nekdo kde delam chybu? dekuji Sabrina

  • Věra | 15. 11. 2005 14:46

    Peťulko určuji podle množství : tj 400g mouky,kypřící prášek ..., že to do malé formy asi nepůjde, bude to určitě na velký plech...

  • Peťula | 15. 11. 2005 13:21

    Chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale potřebovala bych vědět, na kolik kousků to je rozvžený nebo jestli se to vejde do malé dortové formy. Děkuji.

  • Eliška | 11. 3. 2005 15:21

    Ano,mohu potvrdit,že je výborný!

  • šarik rudolfova | 28. 2. 2005 08:24

    Ano jsou tam oba dva prášky aby byl perník nadýchaný kdo nevěří at vyzkouší a může se tam dát i oříšky nebo jablíčka nastrouhané...

  • šarik | 28. 2. 2005 08:21

    V receptu není ani jeden omyl je to vyzkoušený recept a dávají se tam oba dva prášky aby se perník zvedl a byl nadýchaný 2-3cm vysoký .Lze tam dávat i ořechy nebo nastrouhané jablíčka....kdo nevěří at vyzkouší....

  • Jana z VM | 18. 2. 2005 12:27

    Já dcělám podobný perník, jsou tam sice oba prášky - ale ten do perníku celý a ten do pečiva pouze 1 lžička! Mouky dávám 50 dkg, jinak je to stejné a perník je moc dobrý.

  • batole beuska | 18. 2. 2005 12:08

    Taky si myslim ye je to omyl bud dam prasek do peciva a pridam k tomu namlete koreni, nebo prasek do preniku,ktery obsahuje prasek do peciva a koreni.

  • Anonym | 15. 2. 2005 20:30

    To je určitě omyl Ten předpis znám bez prášku do pečiva, pouze s práškem do perníku. Když se do těsta přidají rozinky a trchu nakrájených ořechů, není to špatné.

  • Pavlína Bartíková | 14. 2. 2005 07:06

    Perník určitě vyzkouším. Ale je potřeba dát do těsta prášek do perníku i prášek do pečiva?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Kokos Marmeláda Mléko Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Treska v krustě

Treska v krustě

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Makové muffiny s ovocem

Makové muffiny s ovocem

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

117
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
94
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
76
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Výborný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact