• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Výborný narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Výborný narozeninový dort

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks žloutek
    • 210
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 75
      g hladká mouka
    • 75
      g ořechy
    • 60
      g hrubá krupice
    • citronová kůra
    • 6
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu.
2
Dort pečeme ve formě, kterou vyložíme alobalem a vymastíme sádlem nebo jiným tukem. Pečeme asi 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě - asi na 150 °C. Zkoušíme špejlí, jestli je dort uprostřed dost propečený. Plníme krémem, na jaký jsme zvyklí.
3
<BR>Dort je vynikající a pravidelně jej peču k narozeninám širokého příbuzenstva! Obvykle peču z dvojité dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uka | 13. 5. 2014 14:41

    Prosim o radu, kde jsem udelala chybu. Vse jsem navazila presne dle receptu, ale dort je velmi hutny a neni vubec nadychany...diky

  • paulca | 9. 5. 2013 09:34

    Dobrý den, mohu místo 75g ořechů přidat např. 75g kakaa ..... ořechový dort moc nemusím, děkuji za komentář :-)

  • Pája | 27. 3. 2013 22:18

    mám dotaz ty ořechy mají být vlašské ? :-! :-)

  • Pepa | 7. 1. 2013 23:17

    Sylvo, mohl bych vás poprosit o foto toho dortu? Pokud ho tedy máte.. Na kvalitě nezáleží. Podle Vašeho popisu to vypadá báječně! Předem moc děkuji! Pošlete mi ho prosím na cooper11@seznam.cz Budu se revanžovat! :-)

  • Renata | 18. 11. 2012 11:49

    Tu "hnědost" způsobují mleté ořechy. Ale je to jen světle hnědé, spíš "melírované", na opravdu hnědý korpus byste potřebovala kakao nebo čokoládu.

  • Aneta | 7. 11. 2012 17:24

    Dyť se to nedá žrát! :-D

  • Hanka | 31. 10. 2012 20:00

    Zkoušel někdo péct tento dort na plechu? Z jaké dávky?

  • Jana | 17. 10. 2012 13:34

    Jen nechápu jak je možné aby byl korpus hnědý když není v receptu uvedeno kakao.

  • adélka skoro 9 let | 27. 9. 2012 20:52

    budu to skouše :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* trochu :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( ale :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Andrea | 15. 9. 2012 09:46

    věřím, že dort může být dobrý, ale není strašně vysoký těsto?

  • jarulina | 14. 9. 2012 20:40

    Korpus je skutečně vláčný vynikající. Vřele doporučuji a už už abych pekla další dortík. Lepší korpus jsem ještě nejedla. Jen jsem pekla na 190 a za necelých 30 min. byl korpus hotový. Super, díky za receptík, fakt moc dobrý. <3 :-* ;-)

  • Sylva | 31. 5. 2012 10:36

    Díky za skvělý recept! O víkendu jsem podle něj upekla dceři dvoupatrový dort k narozeninám a dopadlo to báječně. Těsto mi vystačilo na dva korpusy (průměr 23 a 14 cm). Oba korpusy jsem promazala višňovým džemem a vanilkovým krémem. Horní korpus jsem seřízla do tvaru srdce a potáhla růžovým marcipánem, dolní korpus jsem polila čokoládou a celý dort dozdobila ještě cukrářskými ozdobami. Dcera měla strašnou radost a dort byl vynikající. Už se těším, až podle tohoto receptu upeču další dobrotu. Díky za něj!

  • Věra | 3. 12. 2011 15:40

    Ten dort je opravdu výborný.Právě včera jsem ho pekla a nemá chybu.Vřele doporučuji všem,kdo mají rádi dorty. V polovině jsem ho rozkrojila a naplnila světlou vanilkovo-rum. náplní z másla a pudingu a vrstvičkou višňového rosolu.Navrchu jsem pak dort stejným krémem ozdobila a je opravdu dobrý!!!! :-)

  • Dort | 12. 9. 2011 09:13

    Neni videt fotka u receptu

  • Jana Stehnová | 2. 9. 2011 13:03

    Naprosto úžasné, děkuji za recept, přesně něco takového jsem hledala - oříškový piškot óóó. Pekla jsem dort poprvé v životě a ani jsem nečekala takový super výsledek. Všem doporučuji tento recept!!

  • Veronika | 19. 8. 2011 19:28

    :-)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:39

    delikatesa

  • SoniaC | 11. 4. 2011 17:36

    Uzasny, vyzkouseny prosel i Kanadskou kontrolou...a ze se tady nesni jen tak neco Cesky dort prosel !! Fakticky uzasny. Diky za preceptik.S. :-)

  • Petra | 30. 3. 2011 17:15

    Je ten dort dobrý?Chtěla bych ho své mamce upéct na 46narozeniny a nevim jaký je :) pls odepište

  • Denča | 7. 1. 2011 09:26

    Tatínek má 50. narozeniny, tak zkusím podle Vašeho receptu udělat svůj první dort ;-).. Jinak co se týče těch dkg a g, je to stejné, protože 1dkg=10g :-)

  • Jana Řezníčková | 28. 4. 2009 07:14

    Jsem moc ráda, Violo, že jste taky "objevili" tento výborný narozeninový dort! Je to prastarý recept od mé maminky, ta ho měla od své maminky, atd.....

  • Viola Šrámková | 27. 4. 2009 15:44

    Dortík jsme teď o víkendu upekli s manželem dceři ke 3.narozeninám a je úžasný :-) Právě si tu kousek dortíku přikusuji :-))

  • Peťka | 25. 2. 2008 14:52

    Teď jsem ho dopekla a vypadá mooocc dobře, ještě ho nazdobim a dam ho příteli k narozeninám!!! :-)

  • Renata Dvořáková | 14. 1. 2008 22:45

    Paní Jano z VM-čím můžu nahradit mleté oříšky,aby dort zachoval tu správnou vláčnost a nadýchanost?A opravdu ze 6 vajec udělám poschodový,nebo musím přidat na ingrediancích?

  • fakír nemá rád fotra | 22. 10. 2007 20:22

    fotrovi bych neupekl ani hovno v housce

  • Kuchařka on-line | 2. 8. 2007 09:55

    Fotografie k receptům nám můžete zasílat e-mailem na adresu foto@recepty.cz. Fotografie posílejte ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif), min. rozměr fotografie 450x350px, max. velikost jednoho souboru 2MB.

  • jana gross | 2. 8. 2007 08:43

    nevim jak :-(((

  • bramborka | 1. 8. 2007 19:42

    Ale sem přece jde vložit fotka,tak sem s ní ať se pokocháme:-)))

  • jana gross | 1. 8. 2007 12:56

    delala jsem ho dcerce na 1 narozeniny. z jedne a pul davky a poschodovy. nakonec jsem ho oblepila lentilkama. skoda ze tu nejde vlozit fotecka. byl opravdu nadherny :-)

  • jana gross | 1. 8. 2007 12:54

    dort vynikajici krem vynikajici pochutnali jsme si narame. velika pochvala :-)

  • Jana z VM | 1. 6. 2007 09:07

    Peťo, tak ať chutná! U nás vždycky zmizí hned, jak se nakrojí !! :)

  • Petra M | 31. 5. 2007 14:21

    Zdravím,dnes jsem tento skvělí dort pekla.Musím říct,že nemá chybu.Je krásně vláčný,jde krásně rozříznout,netrhá se.Paní Jano,klobouk dolů.A ted hurá do zdobení.

  • Jáňule | 16. 3. 2007 20:13

    Právě ho peču taťkovi k narozákm, tak jsem zvedavá jak to dopadne ;-) Ale voní to krásně :-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 16:45

    Leo, přečtěte si nový recept pí. Jarky Oumarové na Dělové koule - tam je výborný krém a celkem jednoduchý!!

  • Vlasta Vejvodova | 28. 2. 2007 16:41

    Ještě vanilkový krém:1 hrnek vody,1 hrnek cukru,štávu z jednoho citronu,1 vanilkový pudink-uvaříme.Po částech vychlazený pudink šleháme s 1 změklým máslem.Tak doufám,že vám bude nějaký vyhovovat a vyzkoušíte :0)

  • Vlasta Vejvodova | 28. 2. 2007 16:35

    Čokoládový krém:2 čokol.pudinky,1/4l mléka-svaříme na velmi hustou kaši.Necháme vychladnout!Vyšlaháme celé máslo s cukrem (asi 200g moučky)a po částech zašleháváme studený čokol.pudink.Libovolný krém:30g polohrubé mouky,30g másla,1/4 l mléka-do této směsi dáme dle své chuti a potřeby např:trest,rum,romačk.banány.Uvaříme hustou kaši a dáme vychladit.Mezi tím si vyšleháme 220g změklého másla s 200g mouč.cukru a po částech zašleháváme kaši z mouky.

  • leona | 28. 2. 2007 14:36

    Moc prosím nemohla byste mi někdo poradit nějaký tip na krém,ještě jsem nikdy klasický pečený dort nedělala a teď bych ho chtěla zkusit,ale nevím si rady jak udělat nějaký ten krém.Děkuji

  • Jana z VM | 24. 4. 2006 07:13

    Já myslím, že musí být větší forma, tato klasická 26 cm nestačí, těsto by vytíkalo ven. Nebo můžete udělat poschoďový dort! Někdy to tak dělám - dám těsto do formy - tak do 3/4 a zbytek do kastrolku a mám poschoďový dort. Je to bezva !!

  • Marcela Vrabcová | 22. 4. 2006 00:58

    Pani Jano, myslite ze z te dvojite davky to bude do formy 26 cm?

  • Týna | 21. 4. 2006 16:33

    Děkuji za opravu receptu, zkusím znova, teď už to vypadá reálně :-))

  • Kuchařka on-line | 8. 2. 2006 13:43

    Recept opraven.

  • Jana z VM | 8. 2. 2006 13:33

    Já koukám jako blázen, to snad si někdo pohrál, ale takto jsem skutečně suroviny nenapsala. Je to celé popletené - já totiž píšu množství v dkg a zde se píše v gramech. Při přepisování se z toho stal paskvil - patří - 21 dkg cukru, 7,5 dkg hladké mouky, 7,5 dkg mletých ořechů, 6 dkg hrubé krupice. Moc se omlouvám, ale skutečně jsem to nezavinila. Mrzí mě to. Ostatní suroviny jsou v pořádku. Já bych nechala dkg, podle mě je to normálnější, ty gramy už udělaly nejednu PASEKU v receptech. Ale dort určitě vyzkoušejte, je výborný, vyzkoušený léta a léta v celé naší rodině, jde dobře rozkrojit na tři pláty, je vláčný a moc chutný.

  • Romana | 7. 2. 2006 22:39

    Paní Zděňko, jestli dort vyzkoušíte, dejte, prosím, vědět, jak to dopadlo. Já mám špatnou zkušenost s hladkou moukou, dort je pak takový sražený.

  • Zdeňka z O. | 7. 2. 2006 20:24

    Paní Jana to určitě uvede na pravou míru,já si myslím,že cukru má být 210g.Určitě vyzkouším.Podle receptú paní Jany peču a vařím ráda,zrovna jsem vytáhla z trouby koláč sestřenice Květy a voní úžasně po celém bytě.

  • eva | 7. 2. 2006 16:32

    podla mna su tam chyby v gramoch....

  • Romana | 7. 2. 2006 15:33

    Paní Jano, používáte velkou dortovou formu a jde korpus rozkrojit na tři pláty? Ptám se, protože v ingrediencích postrádám prášek do pečiva a mám obavy, aby dort nebyl nízký. Ostaní suroviny jsou uvedeny ve správném množství? Děkuji za odpověď.

  • Týna | 12. 10. 2005 16:28

    Opravdu je tam tolik mouky a ořechů? Nechala jsem se nalákat, že dort děláte opakovaně a že je vynikající, bohužel jsem měla jen šíleně tuhou hmotu, která nebyla k požití :-((.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hrubá krupice Moučkový cukr Ořechy Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

114
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
36
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
34
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
30
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
29
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Výborný kuřecí salát II.
Výborný kuřecí salát II.
Výborný kuskus
Výborný kuskus
Výborný losos
Výborný losos
Výborný špenátek
Výborný špenátek
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
  • Recepty.cz
  • Výborný narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact