• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborný narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Výborný narozeninový dort

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
Výborný narozeninový dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks žloutek
    • 210
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 75
      g hladká mouka
    • 75
      g ořechy
    • 60
      g hrubá krupice
    • citronová kůra
    • 6
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme vlažnou vodu a citronovou šťávu. Smícháme mouku, krupici, ořechy a citronovou kůru. Ušleháme sníh z bílků a střídavě jej s moukovou směsí zamícháme do žloutkového základu.
2
Dort pečeme ve formě, kterou vyložíme alobalem a vymastíme sádlem nebo jiným tukem. Pečeme asi 3/4 hodiny ve středně vyhřáté troubě - asi na 150 °C. Zkoušíme špejlí, jestli je dort uprostřed dost propečený. Plníme krémem, na jaký jsme zvyklí.
3
<BR>Dort je vynikající a pravidelně jej peču k narozeninám širokého příbuzenstva! Obvykle peču z dvojité dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uka | 13. 5. 2014 14:41

    Prosim o radu, kde jsem udelala chybu. Vse jsem navazila presne dle receptu, ale dort je velmi hutny a neni vubec nadychany...diky

  • paulca | 9. 5. 2013 09:34

    Dobrý den, mohu místo 75g ořechů přidat např. 75g kakaa ..... ořechový dort moc nemusím, děkuji za komentář :-)

  • Pája | 27. 3. 2013 22:18

    mám dotaz ty ořechy mají být vlašské ? :-! :-)

  • Pepa | 7. 1. 2013 23:17

    Sylvo, mohl bych vás poprosit o foto toho dortu? Pokud ho tedy máte.. Na kvalitě nezáleží. Podle Vašeho popisu to vypadá báječně! Předem moc děkuji! Pošlete mi ho prosím na cooper11@seznam.cz Budu se revanžovat! :-)

  • Renata | 18. 11. 2012 11:49

    Tu "hnědost" způsobují mleté ořechy. Ale je to jen světle hnědé, spíš "melírované", na opravdu hnědý korpus byste potřebovala kakao nebo čokoládu.

  • Aneta | 7. 11. 2012 17:24

    Dyť se to nedá žrát! :-D

  • Hanka | 31. 10. 2012 20:00

    Zkoušel někdo péct tento dort na plechu? Z jaké dávky?

  • Jana | 17. 10. 2012 13:34

    Jen nechápu jak je možné aby byl korpus hnědý když není v receptu uvedeno kakao.

  • adélka skoro 9 let | 27. 9. 2012 20:52

    budu to skouše :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* trochu :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( ale :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • Andrea | 15. 9. 2012 09:46

    věřím, že dort může být dobrý, ale není strašně vysoký těsto?

  • jarulina | 14. 9. 2012 20:40

    Korpus je skutečně vláčný vynikající. Vřele doporučuji a už už abych pekla další dortík. Lepší korpus jsem ještě nejedla. Jen jsem pekla na 190 a za necelých 30 min. byl korpus hotový. Super, díky za receptík, fakt moc dobrý. <3 :-* ;-)

  • Sylva | 31. 5. 2012 10:36

    Díky za skvělý recept! O víkendu jsem podle něj upekla dceři dvoupatrový dort k narozeninám a dopadlo to báječně. Těsto mi vystačilo na dva korpusy (průměr 23 a 14 cm). Oba korpusy jsem promazala višňovým džemem a vanilkovým krémem. Horní korpus jsem seřízla do tvaru srdce a potáhla růžovým marcipánem, dolní korpus jsem polila čokoládou a celý dort dozdobila ještě cukrářskými ozdobami. Dcera měla strašnou radost a dort byl vynikající. Už se těším, až podle tohoto receptu upeču další dobrotu. Díky za něj!

  • Věra | 3. 12. 2011 15:40

    Ten dort je opravdu výborný.Právě včera jsem ho pekla a nemá chybu.Vřele doporučuji všem,kdo mají rádi dorty. V polovině jsem ho rozkrojila a naplnila světlou vanilkovo-rum. náplní z másla a pudingu a vrstvičkou višňového rosolu.Navrchu jsem pak dort stejným krémem ozdobila a je opravdu dobrý!!!! :-)

  • Dort | 12. 9. 2011 09:13

    Neni videt fotka u receptu

  • Jana Stehnová | 2. 9. 2011 13:03

    Naprosto úžasné, děkuji za recept, přesně něco takového jsem hledala - oříškový piškot óóó. Pekla jsem dort poprvé v životě a ani jsem nečekala takový super výsledek. Všem doporučuji tento recept!!

  • Veronika | 19. 8. 2011 19:28

    :-)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:39

    delikatesa

  • SoniaC | 11. 4. 2011 17:36

    Uzasny, vyzkouseny prosel i Kanadskou kontrolou...a ze se tady nesni jen tak neco Cesky dort prosel !! Fakticky uzasny. Diky za preceptik.S. :-)

  • Petra | 30. 3. 2011 17:15

    Je ten dort dobrý?Chtěla bych ho své mamce upéct na 46narozeniny a nevim jaký je :) pls odepište

  • Denča | 7. 1. 2011 09:26

    Tatínek má 50. narozeniny, tak zkusím podle Vašeho receptu udělat svůj první dort ;-).. Jinak co se týče těch dkg a g, je to stejné, protože 1dkg=10g :-)

  • Jana Řezníčková | 28. 4. 2009 07:14

    Jsem moc ráda, Violo, že jste taky "objevili" tento výborný narozeninový dort! Je to prastarý recept od mé maminky, ta ho měla od své maminky, atd.....

  • Viola Šrámková | 27. 4. 2009 15:44

    Dortík jsme teď o víkendu upekli s manželem dceři ke 3.narozeninám a je úžasný :-) Právě si tu kousek dortíku přikusuji :-))

  • Peťka | 25. 2. 2008 14:52

    Teď jsem ho dopekla a vypadá mooocc dobře, ještě ho nazdobim a dam ho příteli k narozeninám!!! :-)

  • Renata Dvořáková | 14. 1. 2008 22:45

    Paní Jano z VM-čím můžu nahradit mleté oříšky,aby dort zachoval tu správnou vláčnost a nadýchanost?A opravdu ze 6 vajec udělám poschodový,nebo musím přidat na ingrediancích?

  • fakír nemá rád fotra | 22. 10. 2007 20:22

    fotrovi bych neupekl ani hovno v housce

  • Kuchařka on-line | 2. 8. 2007 09:55

    Fotografie k receptům nám můžete zasílat e-mailem na adresu foto@recepty.cz. Fotografie posílejte ve formátu JPEG (.jpg) max. komprese 6/10 nebo TIFF (.tif), min. rozměr fotografie 450x350px, max. velikost jednoho souboru 2MB.

  • jana gross | 2. 8. 2007 08:43

    nevim jak :-(((

  • bramborka | 1. 8. 2007 19:42

    Ale sem přece jde vložit fotka,tak sem s ní ať se pokocháme:-)))

  • jana gross | 1. 8. 2007 12:56

    delala jsem ho dcerce na 1 narozeniny. z jedne a pul davky a poschodovy. nakonec jsem ho oblepila lentilkama. skoda ze tu nejde vlozit fotecka. byl opravdu nadherny :-)

  • jana gross | 1. 8. 2007 12:54

    dort vynikajici krem vynikajici pochutnali jsme si narame. velika pochvala :-)

  • Jana z VM | 1. 6. 2007 09:07

    Peťo, tak ať chutná! U nás vždycky zmizí hned, jak se nakrojí !! :)

  • Petra M | 31. 5. 2007 14:21

    Zdravím,dnes jsem tento skvělí dort pekla.Musím říct,že nemá chybu.Je krásně vláčný,jde krásně rozříznout,netrhá se.Paní Jano,klobouk dolů.A ted hurá do zdobení.

  • Jáňule | 16. 3. 2007 20:13

    Právě ho peču taťkovi k narozákm, tak jsem zvedavá jak to dopadne ;-) Ale voní to krásně :-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 16:45

    Leo, přečtěte si nový recept pí. Jarky Oumarové na Dělové koule - tam je výborný krém a celkem jednoduchý!!

  • Vlasta Vejvodova | 28. 2. 2007 16:41

    Ještě vanilkový krém:1 hrnek vody,1 hrnek cukru,štávu z jednoho citronu,1 vanilkový pudink-uvaříme.Po částech vychlazený pudink šleháme s 1 změklým máslem.Tak doufám,že vám bude nějaký vyhovovat a vyzkoušíte :0)

  • Vlasta Vejvodova | 28. 2. 2007 16:35

    Čokoládový krém:2 čokol.pudinky,1/4l mléka-svaříme na velmi hustou kaši.Necháme vychladnout!Vyšlaháme celé máslo s cukrem (asi 200g moučky)a po částech zašleháváme studený čokol.pudink.Libovolný krém:30g polohrubé mouky,30g másla,1/4 l mléka-do této směsi dáme dle své chuti a potřeby např:trest,rum,romačk.banány.Uvaříme hustou kaši a dáme vychladit.Mezi tím si vyšleháme 220g změklého másla s 200g mouč.cukru a po částech zašleháváme kaši z mouky.

  • leona | 28. 2. 2007 14:36

    Moc prosím nemohla byste mi někdo poradit nějaký tip na krém,ještě jsem nikdy klasický pečený dort nedělala a teď bych ho chtěla zkusit,ale nevím si rady jak udělat nějaký ten krém.Děkuji

  • Jana z VM | 24. 4. 2006 07:13

    Já myslím, že musí být větší forma, tato klasická 26 cm nestačí, těsto by vytíkalo ven. Nebo můžete udělat poschoďový dort! Někdy to tak dělám - dám těsto do formy - tak do 3/4 a zbytek do kastrolku a mám poschoďový dort. Je to bezva !!

  • Marcela Vrabcová | 22. 4. 2006 00:58

    Pani Jano, myslite ze z te dvojite davky to bude do formy 26 cm?

  • Týna | 21. 4. 2006 16:33

    Děkuji za opravu receptu, zkusím znova, teď už to vypadá reálně :-))

  • Kuchařka on-line | 8. 2. 2006 13:43

    Recept opraven.

  • Jana z VM | 8. 2. 2006 13:33

    Já koukám jako blázen, to snad si někdo pohrál, ale takto jsem skutečně suroviny nenapsala. Je to celé popletené - já totiž píšu množství v dkg a zde se píše v gramech. Při přepisování se z toho stal paskvil - patří - 21 dkg cukru, 7,5 dkg hladké mouky, 7,5 dkg mletých ořechů, 6 dkg hrubé krupice. Moc se omlouvám, ale skutečně jsem to nezavinila. Mrzí mě to. Ostatní suroviny jsou v pořádku. Já bych nechala dkg, podle mě je to normálnější, ty gramy už udělaly nejednu PASEKU v receptech. Ale dort určitě vyzkoušejte, je výborný, vyzkoušený léta a léta v celé naší rodině, jde dobře rozkrojit na tři pláty, je vláčný a moc chutný.

  • Romana | 7. 2. 2006 22:39

    Paní Zděňko, jestli dort vyzkoušíte, dejte, prosím, vědět, jak to dopadlo. Já mám špatnou zkušenost s hladkou moukou, dort je pak takový sražený.

  • Zdeňka z O. | 7. 2. 2006 20:24

    Paní Jana to určitě uvede na pravou míru,já si myslím,že cukru má být 210g.Určitě vyzkouším.Podle receptú paní Jany peču a vařím ráda,zrovna jsem vytáhla z trouby koláč sestřenice Květy a voní úžasně po celém bytě.

  • eva | 7. 2. 2006 16:32

    podla mna su tam chyby v gramoch....

  • Romana | 7. 2. 2006 15:33

    Paní Jano, používáte velkou dortovou formu a jde korpus rozkrojit na tři pláty? Ptám se, protože v ingrediencích postrádám prášek do pečiva a mám obavy, aby dort nebyl nízký. Ostaní suroviny jsou uvedeny ve správném množství? Děkuji za odpověď.

  • Týna | 12. 10. 2005 16:28

    Opravdu je tam tolik mouky a ořechů? Nechala jsem se nalákat, že dort děláte opakovaně a že je vynikající, bohužel jsem měla jen šíleně tuhou hmotu, která nebyla k požití :-((.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Hrubá krupice Moučkový cukr Ořechy Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Šťouchané brambory s uzeným sýrem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
64
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
55
Čertovský mls
Čertovský mls
30
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Výborný kuřecí salát II.
Výborný kuřecí salát II.
Výborný kuskus
Výborný kuskus
Výborný losos
Výborný losos
Výborný špenátek
Výborný špenátek
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný těstovinový salát s vejcem
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
  • Recepty.cz
  • Výborný narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact