Všechny suroviny smícháme a hotové, řidší těsto nalijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch poklademe libovolné ovoce a pečeme do zlatova.<br>Poznámka autora: Mě osobně se nejlépe osvědčila jablka posypaná skořicovým cukrem a snad ještě lepší jsou broskve s drobenkou. Zdraví Vás Niky !
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
aniela filipek
|20. 5. 2008 13:57
Dekuji za tip pani DK, drobenka z celozrnne mouky je prima a Vasi placicku jsem rovnou vyzkousela na tomto moucniku, ktery nam moc chutnal. Zkousela jsem pect ledaco sladkeho z celozrnne mouky, ale nic me neoslovilo, krome Vasi placky, dekuji.
D K
|11. 2. 2006 21:41
Dnes jsem ho pekla, ale nepřesvědčila jsem se jestli mám všechny suroviny a při přípravě drobenky, kdy už jsem měla v míse máslo a cukr a chtěla přidat mouku , tak jsem zjistila, že mám málo hrubé mouky, poslední polohrubou jsem použila na těsto a ani hladká nebyla k mání.Tak jsem ještě našla zbytek celozrnné, ale 20 dkg to stejně nebylo. Tak mi nevznikla drobenka, ale těsto, z kterého jsem uděla placku a dala místo drobenky a čekala co z toho bude. Dopadlo to dobře a všem chutnalo hlavně to vrchní těsto, které bylo krásně křupavé a díky celozrnné mouce mělo tmavší barvu, tak to vypadalo hezky i na talíři. Tak příště použiji asi opět tuto variantu.
Anonym
|7. 2. 2006 14:45
predpokladam ze kelimek = 2 dcl ?
Majka
|22. 7. 2005 19:19
Skutečně skvělý, musela jsem přidat půl kelímku mleka a je výborný (tedy byl .:-))).
Lenka
|14. 1. 2005 09:53
Už jsem ho dělala snad ze všech druhů ovoce a vždycky chutná.
Vlasta Chvojková
|23. 6. 2004 08:17
Také znám. Peču ho, když chci jen menší koláč do kulaté formy. Je vláčný a dobrý.