• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborný medovník
Napište svůj komentář k receptu

Výborný medovník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný medovník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 750
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 300
      g hera
    • 3
      lžíce med
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžička jedlá soda
    • pečící papír
  • Směs
    • 300
      g ořechy sekané
    • 120
      g hera
    • 80
      g cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce med
  • Na namazání
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Uděláme těsto, které rozdělíme na 3 díly. Upečeme dvě placky (rozválíme na velký plech s pečícím papírem). Pečeme přibližně 15 minut, do zlatohněda.
2
Na poslední syrovou placku dáme směs: vše se rozpustí v kastrólku a vlažné se rozetře na placku. Upečeme a necháme vychladit. Opatrně sundávat, je křehká.
3
Na každou placku namažeme jednu kysanou smetanu asi 200 ml smíchanou se dvěma lžícemi cukru. Poslední je placka s ořechy.
4
Je lépe upéct alespoň jeden den předem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč s tvarohem

Zdravý a výborný dietní ovesný koláč…

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BARBARELLA01
    BARBARELLA01 | 26. 2. 2012 12:50

    Nevím, kde jsem udělala chybu - těsto sice super velmi pěkně se s ním pracovalo,ale po vychladnutí jsou placky tvrdé - nechala jsem dort odstát dva dny, ale i tak, byl stále tvrdší :'( .

  • BARBARELLA01
    BARBARELLA01 | 26. 2. 2012 12:50

    Nevím, kde jsem udělala chybu - těsto sice super velmi pěkně se s ním pracovalo,ale po vychladnutí jsou placky tvrdé - nechala jsem dort odstát dva dny, ale i tak, byl stále tvrdší :'( .

  • galanecka | 28. 11. 2011 19:33

    Vybírám vhodný medovník k 18-tým narozeninám. Vyhraje to asi Váš, ale prosím o komentáře trošku bližší.. Chutná prosím jako medovník, nebo jako výborný medový dort? :-\

  • zujano | 17. 11. 2011 06:51

    Výborný recept.Oceňuji také to, že se s těstem skvěle pracuje. Oproti medovému těstu klasicky zpracovanému (do mouky se přimíchá roztopený tuk s ostatními ingrediencemi) může delší dobu stát a je stále krásně tvárné :-) Dělala jsem rovnou ze dvou dávek, protože nás čeká v hasičárně zabíjačka a dá se předpokládat, že se chlapi postarají o to, aby se po medovníku jen zaprášilo 8-) Dávám jedničku!!!!!

  • jana h | 13. 9. 2009 20:23

    tak jsem to vyzkousela, kombinace testo (bez rumu) a zakysana smetana s cukrem mezi upecene platy podle tohoto receptu, vrchni vrstva kremu z masla a kondenzovaneho mleka plus posypka podle alencina medovniku... funguje to vyborne, stoji to za zkousku :)

  • jana h | 15. 8. 2009 21:32

    je opravdu vyborny, chutnal moc, ale mam par pripominek :) tu placku s orechy jsem nezvladla sundat z peciciho papiru v jednom kuse, je opravdu VELMI krehka... taky jsem dala min rumu, asi polovinu, a i tak se mi tam ta rumova chut moc nehodila... vrchni vrstva s orechy byla dost mastna, prestoze jsem dala mene masla... takze celkem vzato, myslim ze vyzkousim kombinaci testo z tohohle receptu a krem a posypku z receptu alencin medovnik :)

  • vilda babič | 23. 12. 2007 19:32

    souhlasim, medovníky mi nikdy nechutnaly,dělám je manželovi,ale tenhle je naprosto dokonalý, je vynikající a bez chyby, jiný už nedělám, taky moc děkuji !!! Alena Babičová

  • HANČE | 18. 12. 2007 22:28

    výborný!!!snadný a absolutně bez chyby,nejlepší recept z medovníků...díky

  • Andrea Plačková | 18. 11. 2007 18:44

    Ano. Ta placka s ořechy je jako poslední.

  • Olga | 13. 11. 2007 21:07

    Tá placka s orechami je navrchu? To musí byť dobré,sú tam samé dobroty - orechy,smotana kyslá,upečiem ho čo najskôr.

  • Anonym | 13. 11. 2007 19:11

    výýborný

  • Andrea | 2. 11. 2007 11:48

    Jsem ráda,že všem chutná:o))

  • Anonym | 30. 10. 2007 19:37

    Opravdu úžasný.

  • jitka kandráčová | 2. 10. 2007 11:54

    je to mňmka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Med Mléko Ořechy Pečící papír Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

84
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Máslové řízky
Máslové řízky
53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
35
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
34
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Výborný medovník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact