• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Výborný koláč

autor: Hluchnikova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,75
      sklenice voda dolejeme rumem
    • 2
      lžička kakao
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
  • Krém
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Heru, cukr, vodu + rum a kakao dáme do hrnce a vaříme asi 5 minut. Po vychladnutí přidáme vejce, vanilový cukr, mouku s praškem do pečiva.
2
Těsto vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a pečeme na 180-200 °C. Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem.
3
Po ušlehání vmícháme 2 zakysané smetany. Tento krém natřeme na vychladlý piškot a nakonec posypeme strouhanou čokoládou. Necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný tvarohový koláč

Výborný tvarohový koláč

Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem

Výborný a rychlý švestkový koláč s…

Tvarohový koláč - výborný

Tvarohový koláč - výborný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucietys | 17. 2. 2013 14:10

    Výborný koláč, akorát ochutnávám a nemůžu přestat. Jasná 1!!!!!!!!!!!!! :-[

  • Janík | 15. 2. 2007 18:32

    Koláč jsem měla hodně vysoký,moc mě nenadchnul.Jinak ten krém je vynikající,ale dala bych ho na jinou buchtu.

  • Kateřina | 1. 2. 2007 12:25

    Pekla jsem tento koláč minulý víkend, musím ho péct znovu, slovo výborné je slabý výraz, má sestra mi složila hold s vyjádřením, že tohle by měl ochutnat Klaus:-) Pochvalu sklidil od všech, děkuji též za tento recept.

  • Lucka | 12. 11. 2006 11:37

    název koláče je přesný..naprostá dobrůtka..jednoduchá příprava a výsledek super..dávám 1*

  • Jamat | 20. 10. 2006 15:38

    Tento koláč dělá čest svému jménu - je opravdu VÝBORNÝ. Těsto je hotové raz dva (nepočítám-li chladnutí tekuté směsi), směs jsem ani tak dlouho nevařila, jen nechala rozpustit. Koláč je krásně voňavý, není to žádná dusivka a chuťově vynikající. Určitě jsem ho nepekla naposledy!!!

  • Iveta | 9. 10. 2006 08:42

    V pátek jsem pekla mamce na sobotní oslavu narozenin. Navrch jsem posypala strouhanou čokoládou na vaření smíchanou s kokosem. Výborné, všem moc chutnalo! Děkuji za recept a dávám samozřejmě za 1 !

  • Soňa | 22. 4. 2006 10:28

    Koláč je chuťově výborný, ale těsto jsem měla dost nízké.Jak vysoké by mělo být ???

  • Jana P. | 11. 4. 2006 22:36

    Tento víkend jsem tento moučník také pekla ,musím souhlasit s tím co tu již bylo psáno a dávam za 1 !

  • Ilona | 16. 3. 2006 13:42

    Musím říci, že koláč je skutečně výborný! Vyzkoušeno, jen se po něm zaprášilo a dokonce jsem si, díky Vám, paní Jano, vysloužila pochvalu od obou maminek, což se cení.

  • bohumila schulzová | 10. 3. 2006 09:41

    Tak už jsem to zkusila a musím říct paní Jano ,že to mělo náramný úspěch.Jeto moc chutné a osvěžující,Dávám zajedna a hvězdičku k tomu.Mnam.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 13:51

    Upečeno a musím říci,že ač to ze začátku nevypadalo(docela řídké těsto),koláč je vysoký,vláčný a chutný.Ještě lepší je druhý den.Za 1.

  • Marsí | 27. 2. 2006 10:55

    Tak jsem to paní Jano prubla....napřed mně málem porazilo, protože se to nepeklo, ale safra pořádně bublalo, ale přidala jsem tomu na rychlosti a dopadlo to náramně. Dokonce ani ten kokos se nepřičmoud...bylo to moc dobré a na to množství cukru mně překvapilo, že to není ani tak moc sladké. Prostě super, dávám za jedna.

  • bohumila schulzova | 24. 2. 2006 12:54

    Vzpadá to super.Hned to zkusim.Paní Jano ale není to spíš zákusek?

  • Jana Hluchníková | 23. 2. 2006 08:49

    Když se bojite,aby se kokos nepřipekl mužete plech vysypat tak jak jste zvykla....

  • Jana Hluchníková | 23. 2. 2006 08:47

    Opravdu nic nešlehame.Jen vajička(vidlickou)at je nedavame vcelku.

  • Pavlína Svitáková | 23. 2. 2006 08:28

    Vypadá zajímavě.Mám podobný recept na koláč,ale bez kakaa a také se svaří voda s Herou apod.Je to vláčný koláč.Předpokládám,že tento bude také tak kyprý a vláčný.Vyzkouším.

  • Marsí | 23. 2. 2006 07:34

    Tak tohle může být opravdu mňamka...určitě tento víkend vyzkouším..jen doufám, že se mi ten kokos nepřičmoudne...:o)))

  • Anonym | 22. 2. 2006 22:45

    Koláč vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.Jen mám dotaz.Nic se nešlehá? Jen se smíchá v těsto?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Hera Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Pařížský dort

Pařížský dort

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Cibulačka s celerem

Cibulačka s celerem

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
40
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
17
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Výborný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact