• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Výborný koláč

autor: Hluchnikova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 2
      sklenice cukr
    • 0,75
      sklenice voda dolejeme rumem
    • 2
      lžička kakao
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 4
      ks vejce
  • Krém
    • 1
      ks šlehačka
    • 2
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Heru, cukr, vodu + rum a kakao dáme do hrnce a vaříme asi 5 minut. Po vychladnutí přidáme vejce, vanilový cukr, mouku s praškem do pečiva.
2
Těsto vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a pečeme na 180-200 °C. Na krém ušleháme šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem.
3
Po ušlehání vmícháme 2 zakysané smetany. Tento krém natřeme na vychladlý piškot a nakonec posypeme strouhanou čokoládou. Necháme vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný tvarohový koláč

Výborný tvarohový koláč

Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem

Výborný a rychlý švestkový koláč s…

Tvarohový koláč - výborný

Tvarohový koláč - výborný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucietys | 17. 2. 2013 14:10

    Výborný koláč, akorát ochutnávám a nemůžu přestat. Jasná 1!!!!!!!!!!!!! :-[

  • Janík | 15. 2. 2007 18:32

    Koláč jsem měla hodně vysoký,moc mě nenadchnul.Jinak ten krém je vynikající,ale dala bych ho na jinou buchtu.

  • Kateřina | 1. 2. 2007 12:25

    Pekla jsem tento koláč minulý víkend, musím ho péct znovu, slovo výborné je slabý výraz, má sestra mi složila hold s vyjádřením, že tohle by měl ochutnat Klaus:-) Pochvalu sklidil od všech, děkuji též za tento recept.

  • Lucka | 12. 11. 2006 11:37

    název koláče je přesný..naprostá dobrůtka..jednoduchá příprava a výsledek super..dávám 1*

  • Jamat | 20. 10. 2006 15:38

    Tento koláč dělá čest svému jménu - je opravdu VÝBORNÝ. Těsto je hotové raz dva (nepočítám-li chladnutí tekuté směsi), směs jsem ani tak dlouho nevařila, jen nechala rozpustit. Koláč je krásně voňavý, není to žádná dusivka a chuťově vynikající. Určitě jsem ho nepekla naposledy!!!

  • Iveta | 9. 10. 2006 08:42

    V pátek jsem pekla mamce na sobotní oslavu narozenin. Navrch jsem posypala strouhanou čokoládou na vaření smíchanou s kokosem. Výborné, všem moc chutnalo! Děkuji za recept a dávám samozřejmě za 1 !

  • Soňa | 22. 4. 2006 10:28

    Koláč je chuťově výborný, ale těsto jsem měla dost nízké.Jak vysoké by mělo být ???

  • Jana P. | 11. 4. 2006 22:36

    Tento víkend jsem tento moučník také pekla ,musím souhlasit s tím co tu již bylo psáno a dávam za 1 !

  • Ilona | 16. 3. 2006 13:42

    Musím říci, že koláč je skutečně výborný! Vyzkoušeno, jen se po něm zaprášilo a dokonce jsem si, díky Vám, paní Jano, vysloužila pochvalu od obou maminek, což se cení.

  • bohumila schulzová | 10. 3. 2006 09:41

    Tak už jsem to zkusila a musím říct paní Jano ,že to mělo náramný úspěch.Jeto moc chutné a osvěžující,Dávám zajedna a hvězdičku k tomu.Mnam.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 13:51

    Upečeno a musím říci,že ač to ze začátku nevypadalo(docela řídké těsto),koláč je vysoký,vláčný a chutný.Ještě lepší je druhý den.Za 1.

  • Marsí | 27. 2. 2006 10:55

    Tak jsem to paní Jano prubla....napřed mně málem porazilo, protože se to nepeklo, ale safra pořádně bublalo, ale přidala jsem tomu na rychlosti a dopadlo to náramně. Dokonce ani ten kokos se nepřičmoud...bylo to moc dobré a na to množství cukru mně překvapilo, že to není ani tak moc sladké. Prostě super, dávám za jedna.

  • bohumila schulzova | 24. 2. 2006 12:54

    Vzpadá to super.Hned to zkusim.Paní Jano ale není to spíš zákusek?

  • Jana Hluchníková | 23. 2. 2006 08:49

    Když se bojite,aby se kokos nepřipekl mužete plech vysypat tak jak jste zvykla....

  • Jana Hluchníková | 23. 2. 2006 08:47

    Opravdu nic nešlehame.Jen vajička(vidlickou)at je nedavame vcelku.

  • Pavlína Svitáková | 23. 2. 2006 08:28

    Vypadá zajímavě.Mám podobný recept na koláč,ale bez kakaa a také se svaří voda s Herou apod.Je to vláčný koláč.Předpokládám,že tento bude také tak kyprý a vláčný.Vyzkouším.

  • Marsí | 23. 2. 2006 07:34

    Tak tohle může být opravdu mňamka...určitě tento víkend vyzkouším..jen doufám, že se mi ten kokos nepřičmoudne...:o)))

  • Anonym | 22. 2. 2006 22:45

    Koláč vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.Jen mám dotaz.Nic se nešlehá? Jen se smíchá v těsto?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Hera Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Frittata

Frittata

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

173
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
120
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
73
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Výborný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact