• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborný chléb, který se vždy povede
Napište svůj komentář k receptu

Výborný chléb, který se vždy povede

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný chléb, který se vždy povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml podmáslí
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl vrchovatá
    • 300
      g pšeničná chlebová mouka
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 100
      g špaldová mouka nebo jiná celozrnná
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička anýz (drtím válečkem na prkýnku)
    • 1
      lžička sušené droždí vrchovatá
    • voda slaná - na potření
    • semínka dle chuti na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka střední.
2
Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Krém, který se nikdy nesrazí

Krém, který se nikdy nesrazí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 19. 1. 2015 21:31

    Ja bych dala nejdriv 50ml vody a uvidite jake to testo bude, pokud to bude tuhe, tak trosinku vody jeste pridejte.

  • Radka | 14. 6. 2013 17:56

    Tak jsme vyzkoušeli a je moc dobry. Jen místo podmasli dam vodu a do ni dvě lžíce zakysané smetany (tu ve Skotsku podmasli není). Mám dotaz - chlebik je výborný, ale vždycky se mi zdrcne. Možna dávám moc kvasnic? (Jeden sáček 75g). Děkuji :-)

  • Blanka | 7. 9. 2012 19:43

    chtěla jsem vyzkoušet váš recept,ale bohužel jsem nenašla kolik je potřeba vody poradíte?

  • shara | 27. 3. 2012 18:22

    Dobrý den, začala jsem dělat recept, ale nikde jsem nenašla, kolik se má dát vody s podmáslím do těsta. Je uvedena pouze voda na potírání. Prosím, poradí někdo?

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:56

    Dobrý a opravdu se povedl.

  • Kuchařka on-line | 23. 11. 2007 10:16

    Opraveno.

  • Martina Marťásek | 22. 11. 2007 11:17

    Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství soli na dvě vrchovaté lžičky . Děkuji M*

  • Mirka G. | 7. 11. 2007 19:33

    Určite dám nabudúce menej medu a fakt mohol byť trošku slanší, hoci ja všeobecne solím menej ale zdal sa mi málo slaný. Ale myslela som, že mám takú soľ, čo je menej slaná.

  • Martina Marťásek | 7. 11. 2007 17:29

    Mirko , tak medu uberte , možná by chléb snesl i dvě lžičky soli . Nevím , možná mám jiný med nebo chuť , já ho dělávám s tou lžící ke všeobecné spokojenosti . Také jsem ho pekla včera :-) Děkuji za názor a jsem ráda , že se povedl :-))

  • Mirka G. | 7. 11. 2007 14:11

    Včera som ho upiekla, ale zdá sa mi toho medu veľa, možno by stačila malá lyžička. Dokonca som dala 320 ml kyslého mlieka, aj tak sa nám videl sladký. Ale bol pekný a s lekvárom sa tá nasladlá chuť stratila úplne:-))

  • Martina Marťásek | 5. 11. 2007 15:35

    Ivi , ve mně hrklo po přečtení slov "bohužel" a "blb" , že se nepovedl , ale nakonec mi spadl kámen ze srdce . To jste nedala ani cukr a vykynul vám pěkně ? A že jste nedala tu špaldovou mouku nevadí - tenhle chlebík na fotce ji také nemá , bo mi právě došla a je tedy světlejší než ho mívám . A klidně může být celá dávka tekutiny podmáslí , já kupuji 400 ml balení a ředím vodou ať mi vyjde na dva bochníky :-) Jsem ráda , že chutnal a klidně měňte ingredience , jen se přimlouvám za dodržení poloviny hmotnosti mouky hladkou pšeničnou :-)

  • Ivca | 5. 11. 2007 04:01

    Tak jsem vyzkousela, ale bohuzel jsem recept trosku pozmenila, protoze ja "blb" jsem si jej nevytiskla. Samozrejme neco jsem nedala, protoze jsem zapomnela a nebo doma nemela, napr.spaldovou mouku. Pri me skleroze jsem zapomnela na med, olej, ocet a pridala jsem slunecnicove a sezamova seminka, dala fenykl misto anyzu a dala vice podmasli. A vysledek? Mnam, mnam, okamzite zmiznul a zitra pecu opet. Nam moc chutnal byl vlacny a velice dobry. Priste se budu snazit dodrzet vsechny ingredience. Martinko, mockrat dekuji a tento chlebik zustava u nas doma v repertoaru. S tim podmaslim je to dobry napad.

  • Martina Marťásek | 2. 11. 2007 18:36

    Kamile , ráda vyzkouším , fenyklovou chuť mám ráda - jen ho nesmím rozkousat :-) Mamča ho myslím přidává do červené řepy a je to potom úplná jiná bašta než bez něj . . . Děkuji za tip :-)

  • Kamil Krybus | 2. 11. 2007 16:31

    Martinko, zkus někdy vyměnit anýz za fenykl, asi 5 zrníček na 1 kg hmoty. Zdá se mi, že se chuť toho bochníku ještě více zdůrazní a chléb nádherně voní.

  • Martina Marťásek | 2. 11. 2007 12:01

    Ajko , budu ráda pokud vyzkoušíte a napíšete potom svůj názor, když jsem měla pekárnu novou , tak jsem myslela , že poletí z okna , protože všechny chleby byly propadlé . Tento recept se mi osvědčil , ale přesto u toho stojím a hlídám , aby byla konzistence těsta správná , někdy musím přidat tekutinu - jindy mouku . Jinak bych se přimlouvala za použití špaldové mouky , chléb lépe kyne , dá mu pěknou barvu i příjemnou chuť :-)

  • ajka | 2. 11. 2007 09:35

    zkuste neprohloupíte??? a vůbec jakákoliv pomazánka je dobrá na všech chlebech z dom. pekárny když jsou OPRAVDU dobré jinak zajímavý recpt asi vyzkouším jen mě vadí to přílišné vychvalování..

  • Anonym | 2. 11. 2007 08:52

    miluju ty vaše vzteklé reakce to si tu píšete jen vy a vyše maminka? :-)

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 20:26

    Anonyme , ony ty recepty na chléb jsou asi všechny víceméně podobné jen se liší poměr surovin , dovolila jsem si sem poslat recept , který se mi nejvíce osvědčil , protože podle receptů přiložených k pekárně se nedá péct . . . A zač ta pětka ?? Nechutnal ? Já si taky dovolím upozornit - píše se "takových".

  • Anonym | 1. 11. 2007 19:51

    klasický podmáslák takovích receptů tady je

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 19:05

    Děkuji maminko , nakonec , je to vlastně malinko upravený recept od Tebe . . . :-)))

  • Helena Pešková | 30. 10. 2007 18:59

    Tento chlebík je vynikající,sníme ho s manželem na posezení...On ho má rád se sádlem, já se sýrovou, česnekovou, a vůbec - jakoukoliv pomázánkou či máslem, zkuste..neprohloupíte- je to mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Drcený kmín Med Ocet Podmáslí Pšeničná chlebová mouka Rostlinný olej Semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Kakaovník

Kakaovník

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

169
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
132
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
111
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
82
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
64
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Výborný čokoládový fondant
Výborný čokoládový fondant
Výborný dresing
Výborný dresing
Výborný chléb s pohankovou moukou
Výborný chléb s pohankovou moukou
Výborný jahodový dort
Výborný jahodový dort
Výborný karamelový likér
Výborný karamelový likér
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
  • Recepty.cz
  • Výborný chléb, který se vždy povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact