• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborný chléb, který se vždy povede
Napište svůj komentář k receptu

Výborný chléb, který se vždy povede

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný chléb, který se vždy povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml podmáslí
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl vrchovatá
    • 300
      g pšeničná chlebová mouka
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 100
      g špaldová mouka nebo jiná celozrnná
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 2
      lžička anýz (drtím válečkem na prkýnku)
    • 1
      lžička sušené droždí vrchovatá
    • voda slaná - na potření
    • semínka dle chuti na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka střední.
2
Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Krém, který se nikdy nesrazí

Krém, který se nikdy nesrazí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 19. 1. 2015 21:31

    Ja bych dala nejdriv 50ml vody a uvidite jake to testo bude, pokud to bude tuhe, tak trosinku vody jeste pridejte.

  • Radka | 14. 6. 2013 17:56

    Tak jsme vyzkoušeli a je moc dobry. Jen místo podmasli dam vodu a do ni dvě lžíce zakysané smetany (tu ve Skotsku podmasli není). Mám dotaz - chlebik je výborný, ale vždycky se mi zdrcne. Možna dávám moc kvasnic? (Jeden sáček 75g). Děkuji :-)

  • Blanka | 7. 9. 2012 19:43

    chtěla jsem vyzkoušet váš recept,ale bohužel jsem nenašla kolik je potřeba vody poradíte?

  • shara | 27. 3. 2012 18:22

    Dobrý den, začala jsem dělat recept, ale nikde jsem nenašla, kolik se má dát vody s podmáslím do těsta. Je uvedena pouze voda na potírání. Prosím, poradí někdo?

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 11:56

    Dobrý a opravdu se povedl.

  • Kuchařka on-line | 23. 11. 2007 10:16

    Opraveno.

  • Martina Marťásek | 22. 11. 2007 11:17

    Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství soli na dvě vrchovaté lžičky . Děkuji M*

  • Mirka G. | 7. 11. 2007 19:33

    Určite dám nabudúce menej medu a fakt mohol byť trošku slanší, hoci ja všeobecne solím menej ale zdal sa mi málo slaný. Ale myslela som, že mám takú soľ, čo je menej slaná.

  • Martina Marťásek | 7. 11. 2007 17:29

    Mirko , tak medu uberte , možná by chléb snesl i dvě lžičky soli . Nevím , možná mám jiný med nebo chuť , já ho dělávám s tou lžící ke všeobecné spokojenosti . Také jsem ho pekla včera :-) Děkuji za názor a jsem ráda , že se povedl :-))

  • Mirka G. | 7. 11. 2007 14:11

    Včera som ho upiekla, ale zdá sa mi toho medu veľa, možno by stačila malá lyžička. Dokonca som dala 320 ml kyslého mlieka, aj tak sa nám videl sladký. Ale bol pekný a s lekvárom sa tá nasladlá chuť stratila úplne:-))

  • Martina Marťásek | 5. 11. 2007 15:35

    Ivi , ve mně hrklo po přečtení slov "bohužel" a "blb" , že se nepovedl , ale nakonec mi spadl kámen ze srdce . To jste nedala ani cukr a vykynul vám pěkně ? A že jste nedala tu špaldovou mouku nevadí - tenhle chlebík na fotce ji také nemá , bo mi právě došla a je tedy světlejší než ho mívám . A klidně může být celá dávka tekutiny podmáslí , já kupuji 400 ml balení a ředím vodou ať mi vyjde na dva bochníky :-) Jsem ráda , že chutnal a klidně měňte ingredience , jen se přimlouvám za dodržení poloviny hmotnosti mouky hladkou pšeničnou :-)

  • Ivca | 5. 11. 2007 04:01

    Tak jsem vyzkousela, ale bohuzel jsem recept trosku pozmenila, protoze ja "blb" jsem si jej nevytiskla. Samozrejme neco jsem nedala, protoze jsem zapomnela a nebo doma nemela, napr.spaldovou mouku. Pri me skleroze jsem zapomnela na med, olej, ocet a pridala jsem slunecnicove a sezamova seminka, dala fenykl misto anyzu a dala vice podmasli. A vysledek? Mnam, mnam, okamzite zmiznul a zitra pecu opet. Nam moc chutnal byl vlacny a velice dobry. Priste se budu snazit dodrzet vsechny ingredience. Martinko, mockrat dekuji a tento chlebik zustava u nas doma v repertoaru. S tim podmaslim je to dobry napad.

  • Martina Marťásek | 2. 11. 2007 18:36

    Kamile , ráda vyzkouším , fenyklovou chuť mám ráda - jen ho nesmím rozkousat :-) Mamča ho myslím přidává do červené řepy a je to potom úplná jiná bašta než bez něj . . . Děkuji za tip :-)

  • Kamil Krybus | 2. 11. 2007 16:31

    Martinko, zkus někdy vyměnit anýz za fenykl, asi 5 zrníček na 1 kg hmoty. Zdá se mi, že se chuť toho bochníku ještě více zdůrazní a chléb nádherně voní.

  • Martina Marťásek | 2. 11. 2007 12:01

    Ajko , budu ráda pokud vyzkoušíte a napíšete potom svůj názor, když jsem měla pekárnu novou , tak jsem myslela , že poletí z okna , protože všechny chleby byly propadlé . Tento recept se mi osvědčil , ale přesto u toho stojím a hlídám , aby byla konzistence těsta správná , někdy musím přidat tekutinu - jindy mouku . Jinak bych se přimlouvala za použití špaldové mouky , chléb lépe kyne , dá mu pěknou barvu i příjemnou chuť :-)

  • ajka | 2. 11. 2007 09:35

    zkuste neprohloupíte??? a vůbec jakákoliv pomazánka je dobrá na všech chlebech z dom. pekárny když jsou OPRAVDU dobré jinak zajímavý recpt asi vyzkouším jen mě vadí to přílišné vychvalování..

  • Anonym | 2. 11. 2007 08:52

    miluju ty vaše vzteklé reakce to si tu píšete jen vy a vyše maminka? :-)

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 20:26

    Anonyme , ony ty recepty na chléb jsou asi všechny víceméně podobné jen se liší poměr surovin , dovolila jsem si sem poslat recept , který se mi nejvíce osvědčil , protože podle receptů přiložených k pekárně se nedá péct . . . A zač ta pětka ?? Nechutnal ? Já si taky dovolím upozornit - píše se "takových".

  • Anonym | 1. 11. 2007 19:51

    klasický podmáslák takovích receptů tady je

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 19:05

    Děkuji maminko , nakonec , je to vlastně malinko upravený recept od Tebe . . . :-)))

  • Helena Pešková | 30. 10. 2007 18:59

    Tento chlebík je vynikající,sníme ho s manželem na posezení...On ho má rád se sádlem, já se sýrovou, česnekovou, a vůbec - jakoukoliv pomázánkou či máslem, zkuste..neprohloupíte- je to mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Drcený kmín Med Ocet Podmáslí Pšeničná chlebová mouka Rostlinný olej Semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Trubičky

Trubičky

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

44
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
38
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
35
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Podivná cesta Evy Holubové: Všude v natáčkách!

Podivná cesta Evy Holubové: Všude v natáčkách!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Výborný čokoládový fondant
Výborný čokoládový fondant
Výborný dresing
Výborný dresing
Výborný chléb s pohankovou moukou
Výborný chléb s pohankovou moukou
Výborný jahodový dort
Výborný jahodový dort
Výborný karamelový likér
Výborný karamelový likér
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
  • Recepty.cz
  • Výborný chléb, který se vždy povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact