• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Napište svůj komentář k receptu

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g kuřecí maso stehýnka, prsa, špalíčky - dle chuti
    • 2
      ks cibule větší
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce máslo na vymazání pekáčku
    • 1
      sklenice tatarská omáčka light či obyčejná
    • 150
      g sýr plátky 100 -

Postup přípravy receptu

1
Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou tatarkou (někdy, když mám víc masa naředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75 g). No a nakonec zakryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 min na 250 °C zakryté, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své, takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké. Někdy dáváme na přilepšenou na vrstvu masa i šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí s tatarkou

Zapečené kuřecí s tatarkou

Smažený sýr s brusinkovou tatarkou

Smažený sýr s brusinkovou tatarkou

Zeleninové placičky s tatarkou

Zeleninové placičky s tatarkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 4. 9. 2013 16:51

    Tento recept je prostě výborný. Moc jsme si na něm s přítelem pochutnali. Jednoduché, rychlé a chutné :-)

  • Blanulinka | 5. 6. 2012 23:40

    Mňamka.. <3 Pochutnali jsme si.. Přidala jsem podle rady rajčata a jako přílohu jsme měli těstoviny.. :)

  • hasickat | 6. 8. 2011 15:01

    My tohle jídlo milujeme :o) a jako přílohu nejlépe bramborovou kaši. Tattarka stačí pdole mě malá, ale pokud nás je víc, přidáme k tomu malý bílý jogurt. Dávám 1 :-)

  • MartikK
    MartikK | 20. 3. 2011 12:58

    Měli jsme dnes k obědu, moc nás to nezaujalo. Co se týká množství tatarky dávala jsem na pekáč velikosti 20x35 cm 350ml tatarky. Pokud bych dělala znovu nejspíš bych cibulku nejprve zpěnila na másle, takto zůstala poměrně tuhá; a kuře bych nakrájela na menší kousky, aby se lépe propeklo a mělo možnost nasát více chutě cibulky a tatarky a též bych ho více okořenila. Celkově hodnotím za 2.

  • Zdena z JM | 15. 3. 2011 12:27

    Docela lákavý recept.Akorát 1 sklenice tatarky je dost široký pojem.Můžete napsat někdo,jak velkou sklenici jste použili?Děkuji za odpověď.

  • Lenka | 8. 10. 2010 21:13

    Myslíte, že by se to dalo udělat z krůtího masa?

  • fabian
    fabian | 8. 10. 2010 08:01

    Vyzkousel jsem, protoze jsem na recept mel ingredience po ruce:). Nebylo to spatne. Diky asi by me opravdu nenapadlo zapekat neco s celou tatarkou:)

  • Táňa Tylečková | 28. 3. 2009 11:50

    Vynikající recept, já dávám na kuřecí prsa na plátky rajčata a výsledek je luxusní, jíme to s rýží

  • Ivana Samcová | 28. 9. 2008 15:11

    Prostě vynikající kuřátko a ta cibule se sosíkem... Příště dám tři cibule, dneska jsem se musela krotit, abych nějakou nechala. Na jedno kuře jsem dala pytlík tatarky (Poličanky - 100 g), u kuřete byl i pytlík s kořením, trochu jsem ho tím posypala. Jako přílohu jsem dala klasicky uvařené brambory. Jak píše paní Jana, kuřátko je opravdu krásně šťavnaté a křehoučké.Mňam!

  • Vlaďka Dary | 7. 3. 2008 18:06

    Tenhle recept nemá chybu,dávám velkou 1! Dnes jsem udělala k obědu,chrochtali jsme blahem:-)Zapečené brambory s pórkem nebo zapečené těstoviny s pórkem a vejcem jako přílohu...prostě mńam!

  • Martina | 7. 3. 2008 15:38

    Dělala jsem k obědu, máslo jsem ani nepoužila, i tak to bylo docela tučné, ale moc moc dobré. Budu dělat častěji!!!

  • Irena Klasová | 26. 11. 2007 13:54

    A jak má být velká tatarka? Děkuji

  • Jana Kulakevičová | 21. 11. 2007 15:47

    janka: no dobré jsou vařené brambory,nebo hranolky....je to takové "univerzální jídlo" takže se dá jíst skoro se vším...ale s knedlíkama ne... :o))

  • janka | 20. 11. 2007 10:27

    A jakou přílohu k tomu???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Sůl Sýr Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
50
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
32
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
29
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s…
21
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Výborné špízy
Výborné špízy
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné zázvorky
Výborné zázvorky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý borůvkový koláč s…
  • Recepty.cz
  • Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact