• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Napište svůj komentář k receptu

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g kuřecí maso stehýnka, prsa, špalíčky - dle chuti
    • 2
      ks cibule větší
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžíce máslo na vymazání pekáčku
    • 1
      sklenice tatarská omáčka light či obyčejná
    • 150
      g sýr plátky 100 -

Postup přípravy receptu

1
Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou tatarkou (někdy, když mám víc masa naředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75 g). No a nakonec zakryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 min na 250 °C zakryté, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své, takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké. Někdy dáváme na přilepšenou na vrstvu masa i šunku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí s tatarkou

Zapečené kuřecí s tatarkou

Smažený sýr s brusinkovou tatarkou

Smažený sýr s brusinkovou tatarkou

Zeleninové placičky s tatarkou

Zeleninové placičky s tatarkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 4. 9. 2013 16:51

    Tento recept je prostě výborný. Moc jsme si na něm s přítelem pochutnali. Jednoduché, rychlé a chutné :-)

  • Blanulinka | 5. 6. 2012 23:40

    Mňamka.. <3 Pochutnali jsme si.. Přidala jsem podle rady rajčata a jako přílohu jsme měli těstoviny.. :)

  • hasickat | 6. 8. 2011 15:01

    My tohle jídlo milujeme :o) a jako přílohu nejlépe bramborovou kaši. Tattarka stačí pdole mě malá, ale pokud nás je víc, přidáme k tomu malý bílý jogurt. Dávám 1 :-)

  • MartikK
    MartikK | 20. 3. 2011 12:58

    Měli jsme dnes k obědu, moc nás to nezaujalo. Co se týká množství tatarky dávala jsem na pekáč velikosti 20x35 cm 350ml tatarky. Pokud bych dělala znovu nejspíš bych cibulku nejprve zpěnila na másle, takto zůstala poměrně tuhá; a kuře bych nakrájela na menší kousky, aby se lépe propeklo a mělo možnost nasát více chutě cibulky a tatarky a též bych ho více okořenila. Celkově hodnotím za 2.

  • Zdena z JM | 15. 3. 2011 12:27

    Docela lákavý recept.Akorát 1 sklenice tatarky je dost široký pojem.Můžete napsat někdo,jak velkou sklenici jste použili?Děkuji za odpověď.

  • Lenka | 8. 10. 2010 21:13

    Myslíte, že by se to dalo udělat z krůtího masa?

  • fabian
    fabian | 8. 10. 2010 08:01

    Vyzkousel jsem, protoze jsem na recept mel ingredience po ruce:). Nebylo to spatne. Diky asi by me opravdu nenapadlo zapekat neco s celou tatarkou:)

  • Táňa Tylečková | 28. 3. 2009 11:50

    Vynikající recept, já dávám na kuřecí prsa na plátky rajčata a výsledek je luxusní, jíme to s rýží

  • Ivana Samcová | 28. 9. 2008 15:11

    Prostě vynikající kuřátko a ta cibule se sosíkem... Příště dám tři cibule, dneska jsem se musela krotit, abych nějakou nechala. Na jedno kuře jsem dala pytlík tatarky (Poličanky - 100 g), u kuřete byl i pytlík s kořením, trochu jsem ho tím posypala. Jako přílohu jsem dala klasicky uvařené brambory. Jak píše paní Jana, kuřátko je opravdu krásně šťavnaté a křehoučké.Mňam!

  • Vlaďka Dary | 7. 3. 2008 18:06

    Tenhle recept nemá chybu,dávám velkou 1! Dnes jsem udělala k obědu,chrochtali jsme blahem:-)Zapečené brambory s pórkem nebo zapečené těstoviny s pórkem a vejcem jako přílohu...prostě mńam!

  • Martina | 7. 3. 2008 15:38

    Dělala jsem k obědu, máslo jsem ani nepoužila, i tak to bylo docela tučné, ale moc moc dobré. Budu dělat častěji!!!

  • Irena Klasová | 26. 11. 2007 13:54

    A jak má být velká tatarka? Děkuji

  • Jana Kulakevičová | 21. 11. 2007 15:47

    janka: no dobré jsou vařené brambory,nebo hranolky....je to takové "univerzální jídlo" takže se dá jíst skoro se vším...ale s knedlíkama ne... :o))

  • janka | 20. 11. 2007 10:27

    A jakou přílohu k tomu???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí maso Máslo Pepř mletý Sůl Sýr Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

108
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
52
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
51
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Další pár StarDance Tour odhalen: Návrat zlatého Hese s Kateřinou!

Další pár StarDance Tour odhalen: Návrat zlatého Hese s Kateřinou!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Výborné špízy
Výborné špízy
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné zázvorky
Výborné zázvorky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý borůvkový koláč s…
  • Recepty.cz
  • Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact