g
kuřecí maso
stehýnka, prsa, špalíčky - dle chuti
2
ks
cibule
větší
pepř mletý
sůl
1
lžíce
máslo
na vymazání pekáčku
1
sklenice
tatarská omáčka
light či obyčejná
150
g
sýr
plátky 100 -
Postup přípravy receptu
1
Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou tatarkou (někdy, když mám víc masa naředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75 g). No a nakonec zakryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 min na 250 °C zakryté, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své, takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké. Někdy dáváme na přilepšenou na vrstvu masa i šunku.
My tohle jídlo milujeme :o) a jako přílohu nejlépe bramborovou kaši. Tattarka stačí pdole mě malá, ale pokud nás je víc, přidáme k tomu malý bílý jogurt. Dávám 1 :-)
Měli jsme dnes k obědu, moc nás to nezaujalo. Co se týká množství tatarky dávala jsem na pekáč velikosti 20x35 cm 350ml tatarky. Pokud bych dělala znovu nejspíš bych cibulku nejprve zpěnila na másle, takto zůstala poměrně tuhá; a kuře bych nakrájela na menší kousky, aby se lépe propeklo a mělo možnost nasát více chutě cibulky a tatarky a též bych ho více okořenila. Celkově hodnotím za 2.
Vyzkousel jsem, protoze jsem na recept mel ingredience po ruce:). Nebylo to spatne. Diky asi by me opravdu nenapadlo zapekat neco s celou tatarkou:)
Táňa Tylečková
|28. 3. 2009 11:50
Vynikající recept, já dávám na kuřecí prsa na plátky rajčata a výsledek je luxusní, jíme to s rýží
Ivana Samcová
|28. 9. 2008 15:11
Prostě vynikající kuřátko a ta cibule se sosíkem... Příště dám tři cibule, dneska jsem se musela krotit, abych nějakou nechala. Na jedno kuře jsem dala pytlík tatarky (Poličanky - 100 g), u kuřete byl i pytlík s kořením, trochu jsem ho tím posypala. Jako přílohu jsem dala klasicky uvařené brambory. Jak píše paní Jana, kuřátko je opravdu krásně šťavnaté a křehoučké.Mňam!
Vlaďka Dary
|7. 3. 2008 18:06
Tenhle recept nemá chybu,dávám velkou 1! Dnes jsem udělala k obědu,chrochtali jsme blahem:-)Zapečené brambory s pórkem nebo zapečené těstoviny s pórkem a vejcem jako přílohu...prostě mńam!
Martina
|7. 3. 2008 15:38
Dělala jsem k obědu, máslo jsem ani nepoužila, i tak to bylo docela tučné, ale moc moc dobré. Budu dělat častěji!!!
Irena Klasová
|26. 11. 2007 13:54
A jak má být velká tatarka? Děkuji
Jana Kulakevičová
|21. 11. 2007 15:47
janka: no dobré jsou vařené brambory,nebo hranolky....je to takové "univerzální jídlo" takže se dá jíst skoro se vším...ale s knedlíkama ne... :o))