• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné šunkofleky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné šunkofleky

autor: Lacime
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 211
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Šunkofleky jsou tradičním pokrmem, jejž připravovaly už naše prababičky, které na něm oceňovaly časovou i finanční nenáročnost, stejně jako výtečnou chuť. Základem pokrmu jsou těstovinové flíčky a uzené maso, které se spolu s dalšími ingrediencemi zapékají v troubě.

Šunkofleky

Suroviny

4 porce
    • 3
      lžíce máslo
    • pepř mletý
    • 600
      g uzené maso
    • 500
      g flíčky
    • 6
      ks rozšlehané vejce
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně provoněly.

RADA: Jak správně uvařit těstoviny, aby se neslepily

2
Mezitím si nakrájíme uzené maso na malé kostičky a pokud Vám z masa zůstane pěkná kost s kousky masa, můžete ji také přidat k vařícím se flíčkům. Uzené maso si na trošce oleje lehce osmahneme.
3
Jakmile jsou flíčky uvařené, scedíme je a dáme do zapékací mísy či na pekáček. K flíčkům do mísy přidáme osmahnuté uzené maso. Dokud jsou ještě flíčky teplé, přidáme k nim máslo (dle uvážení každého, asi 4 lžíce, ale může být i více či méně), které se ve flíčcích pěkně rozteče.

RADA: Základní dovednosti potřebné k dobrému vaření

4
Rozšleháme si ve skleničce vajíčka, přidáme sůl (případně vegetu), pepř a flíčky zalijeme a promícháme. Flíčky dáme zapéct do trouby na cca 20 minut při 180 °C, aby flíčky zezlátly. A hotovo. Podáváme nejlépe s kyselou okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Domácí šunkofleky s uzeným

Domácí šunkofleky s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • irs | 20. 2. 2017 11:21

    Vegeta (Podravka) je již nyní k dostání i bez glutamátu (NATURA), takže OK

  • Daniela | 8. 2. 2017 13:21

    Vegetu dávám,protože mi tam moc chutná. je sice nezdravá, to ale uzený taky, jinak ji moc nepoužívám,ale speciálně v šunkoflekách ji mám ráda. Do vajíček přidávám trochu mléka,je to pak jemnější, a slaninku přidávám rozškvařenou. Patří k mým nejoblíbenějším jídlům.

  • Mirka | 3. 1. 2017 12:41

    Pěkně debilní recept. Vždy jsem dělala tak, že jsem vajíčky zalila až se flíčky rozpálily, teď jsem zamíchala vše dohromady dopředlu, dle vás a mám z toho sajrajt, peču už 45 minut a pořád jak sračka((

  • Jarka | 23. 11. 2016 16:19

    A zítra chcípnem hlady :-D Menu na další dny je jaksi neviditelné =-O

  • Mlich | 19. 11. 2016 15:29

    Vegetu tam teda nedávám, jen opepřím a taky trochu sušeného česneku. A k flíčkům dávám i slaninu a osmaženou cibulku. Je to pak vynikající.

  • Alex | 23. 8. 2016 17:36

    Vegeta je kreativita jako prase :-D

  • wagabund | 15. 5. 2016 11:21

    šunky na stranu fleky na prostěradlo ;-)

  • Milan | 7. 5. 2016 10:17

    Ano vegetu bych asi vynechal,ale pod to uzené dávám trochu usmažené cibulky je to fakt bezva. ;-)

  • Alča | 1. 3. 2016 17:07

    Vegetu dávám, chutná nám to všem. Záleží přeci na chuti každého! Vaření je o inspiraci a kreativitě. :-)

  • MJG | 1. 3. 2016 10:43

    Da se to udelat s cimkoli, jen tam ,prosim, nedavejte tu vegetu. O:-)

  • Liia | 18. 1. 2016 16:12

    Udělala jsme to v provizorní verzi s párky :D a ty to bylo dobrý :-)

  • pepík | 26. 4. 2015 08:32

    3unka je buď uzená nebo dušená.

  • Terka | 25. 3. 2015 12:12

    Tak si tomu říkejte třeba Krkofleky Jarmilko :-)

  • Pavel | 20. 1. 2015 13:23

    Šunka je dušená... neudí se :)

  • Katka | 4. 12. 2014 14:11

    A není to jedno?:-)

  • Michal | 14. 11. 2014 16:49

    To nemusí být pravda, pane kolego. :)

  • janina | 24. 7. 2014 15:57

    Já tam dávám uzenou krkovicku a taky tomu říkám šunkoflek, ale tento recept je dobrý :-)

  • Jirka | 12. 7. 2014 12:32

    Sunka je taky uzeny maso 8-)

  • Danas | 17. 1. 2014 15:15

    ano šunkofleky se píšou ale se vesměs se dělají s uzeným.

  • Jarmila | 22. 11. 2013 18:34

    Neměly by být šunkofleky z šunky? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Flíčky
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Restování Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Flíčky Máslo Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
51
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
34
Kuře a la Burgas
Kuře a la Burgas

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
Výborné špízy
Výborné špízy
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Výborné zázvorky
Výborné zázvorky
  • Recepty.cz
  • Výborné šunkofleky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact