Šunkofleky jsou tradičním pokrmem, jejž připravovaly už naše prababičky, které na něm oceňovaly časovou i finanční nenáročnost, stejně jako výtečnou chuť. Základem pokrmu jsou těstovinové flíčky a uzené maso, které se spolu s dalšími ingrediencemi zapékají v troubě.
Vegeta (Podravka) je již nyní k dostání i bez glutamátu (NATURA), takže OK
Vegetu dávám,protože mi tam moc chutná. je sice nezdravá, to ale uzený taky, jinak ji moc nepoužívám,ale speciálně v šunkoflekách ji mám ráda. Do vajíček přidávám trochu mléka,je to pak jemnější, a slaninku přidávám rozškvařenou. Patří k mým nejoblíbenějším jídlům.
Pěkně debilní recept. Vždy jsem dělala tak, že jsem vajíčky zalila až se flíčky rozpálily, teď jsem zamíchala vše dohromady dopředlu, dle vás a mám z toho sajrajt, peču už 45 minut a pořád jak sračka((
A zítra chcípnem hlady :-D Menu na další dny je jaksi neviditelné =-O
Vegetu tam teda nedávám, jen opepřím a taky trochu sušeného česneku. A k flíčkům dávám i slaninu a osmaženou cibulku. Je to pak vynikající.
Vegeta je kreativita jako prase :-D
šunky na stranu fleky na prostěradlo ;-)
Ano vegetu bych asi vynechal,ale pod to uzené dávám trochu usmažené cibulky je to fakt bezva. ;-)
Vegetu dávám, chutná nám to všem. Záleží přeci na chuti každého! Vaření je o inspiraci a kreativitě. :-)
3unka je buď uzená nebo dušená.
Tak si tomu říkejte třeba Krkofleky Jarmilko :-)
Šunka je dušená... neudí se :)
A není to jedno?:-)
To nemusí být pravda, pane kolego. :)
Já tam dávám uzenou krkovicku a taky tomu říkám šunkoflek, ale tento recept je dobrý :-)
Sunka je taky uzeny maso 8-)
ano šunkofleky se píšou ale se vesměs se dělají s uzeným.
Neměly by být šunkofleky z šunky? :-\