• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborné šunkofleky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné šunkofleky

autor: Lacime
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 119
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Šunkofleky jsou tradičním pokrmem, jejž připravovaly už naše prababičky, které na něm oceňovaly časovou i finanční nenáročnost, stejně jako výtečnou chuť. Základem pokrmu jsou těstovinové flíčky a uzené maso, které se spolu s dalšími ingrediencemi zapékají v troubě.

Šunkofleky

Suroviny

4 porce
    • 3
      lžíce máslo
    • pepř mletý
    • 600
      g uzené maso
    • 500
      g flíčky
    • 6
      ks rozšlehané vejce
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně provoněly.

RADA: Jak správně uvařit těstoviny, aby se neslepily

2
Mezitím si nakrájíme uzené maso na malé kostičky a pokud Vám z masa zůstane pěkná kost s kousky masa, můžete ji také přidat k vařícím se flíčkům. Uzené maso si na trošce oleje lehce osmahneme.
3
Jakmile jsou flíčky uvařené, scedíme je a dáme do zapékací mísy či na pekáček. K flíčkům do mísy přidáme osmahnuté uzené maso. Dokud jsou ještě flíčky teplé, přidáme k nim máslo (dle uvážení každého, asi 4 lžíce, ale může být i více či méně), které se ve flíčcích pěkně rozteče.

RADA: Základní dovednosti potřebné k dobrému vaření

4
Rozšleháme si ve skleničce vajíčka, přidáme sůl (případně vegetu), pepř a flíčky zalijeme a promícháme. Flíčky dáme zapéct do trouby na cca 20 minut při 180 °C, aby flíčky zezlátly. A hotovo. Podáváme nejlépe s kyselou okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Domácí šunkofleky s uzeným

Domácí šunkofleky s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • irs | 20. 2. 2017 11:21

    Vegeta (Podravka) je již nyní k dostání i bez glutamátu (NATURA), takže OK

  • Daniela | 8. 2. 2017 13:21

    Vegetu dávám,protože mi tam moc chutná. je sice nezdravá, to ale uzený taky, jinak ji moc nepoužívám,ale speciálně v šunkoflekách ji mám ráda. Do vajíček přidávám trochu mléka,je to pak jemnější, a slaninku přidávám rozškvařenou. Patří k mým nejoblíbenějším jídlům.

  • Mirka | 3. 1. 2017 12:41

    Pěkně debilní recept. Vždy jsem dělala tak, že jsem vajíčky zalila až se flíčky rozpálily, teď jsem zamíchala vše dohromady dopředlu, dle vás a mám z toho sajrajt, peču už 45 minut a pořád jak sračka((

  • Jarka | 23. 11. 2016 16:19

    A zítra chcípnem hlady :-D Menu na další dny je jaksi neviditelné =-O

  • Mlich | 19. 11. 2016 15:29

    Vegetu tam teda nedávám, jen opepřím a taky trochu sušeného česneku. A k flíčkům dávám i slaninu a osmaženou cibulku. Je to pak vynikající.

  • Alex | 23. 8. 2016 17:36

    Vegeta je kreativita jako prase :-D

  • wagabund | 15. 5. 2016 11:21

    šunky na stranu fleky na prostěradlo ;-)

  • Milan | 7. 5. 2016 10:17

    Ano vegetu bych asi vynechal,ale pod to uzené dávám trochu usmažené cibulky je to fakt bezva. ;-)

  • Alča | 1. 3. 2016 17:07

    Vegetu dávám, chutná nám to všem. Záleží přeci na chuti každého! Vaření je o inspiraci a kreativitě. :-)

  • MJG | 1. 3. 2016 10:43

    Da se to udelat s cimkoli, jen tam ,prosim, nedavejte tu vegetu. O:-)

  • Liia | 18. 1. 2016 16:12

    Udělala jsme to v provizorní verzi s párky :D a ty to bylo dobrý :-)

  • pepík | 26. 4. 2015 08:32

    3unka je buď uzená nebo dušená.

  • Terka | 25. 3. 2015 12:12

    Tak si tomu říkejte třeba Krkofleky Jarmilko :-)

  • Pavel | 20. 1. 2015 13:23

    Šunka je dušená... neudí se :)

  • Katka | 4. 12. 2014 14:11

    A není to jedno?:-)

  • Michal | 14. 11. 2014 16:49

    To nemusí být pravda, pane kolego. :)

  • janina | 24. 7. 2014 15:57

    Já tam dávám uzenou krkovicku a taky tomu říkám šunkoflek, ale tento recept je dobrý :-)

  • Jirka | 12. 7. 2014 12:32

    Sunka je taky uzeny maso 8-)

  • Danas | 17. 1. 2014 15:15

    ano šunkofleky se píšou ale se vesměs se dělají s uzeným.

  • Jarmila | 22. 11. 2013 18:34

    Neměly by být šunkofleky z šunky? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Flíčky
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Restování Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Flíčky Máslo Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

98
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
Výborné špízy
Výborné špízy
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Výborné zázvorky
Výborné zázvorky
  • Recepty.cz
  • Výborné šunkofleky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact