• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Výborné šunkofleky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné šunkofleky

autor: Lacime
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 119
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Šunkofleky jsou tradičním pokrmem, jejž připravovaly už naše prababičky, které na něm oceňovaly časovou i finanční nenáročnost, stejně jako výtečnou chuť. Základem pokrmu jsou těstovinové flíčky a uzené maso, které se spolu s dalšími ingrediencemi zapékají v troubě.

Šunkofleky

Suroviny

4 porce
    • 3
      lžíce máslo
    • pepř mletý
    • 600
      g uzené maso
    • 500
      g flíčky
    • 6
      ks rozšlehané vejce
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme flíčky dle návodu na obalu a do vody na začátku vaření ještě navíc přidáme kousek uzeného masa, aby se flíčky uzeným pěkně provoněly.

RADA: Jak správně uvařit těstoviny, aby se neslepily

2
Mezitím si nakrájíme uzené maso na malé kostičky a pokud Vám z masa zůstane pěkná kost s kousky masa, můžete ji také přidat k vařícím se flíčkům. Uzené maso si na trošce oleje lehce osmahneme.
3
Jakmile jsou flíčky uvařené, scedíme je a dáme do zapékací mísy či na pekáček. K flíčkům do mísy přidáme osmahnuté uzené maso. Dokud jsou ještě flíčky teplé, přidáme k nim máslo (dle uvážení každého, asi 4 lžíce, ale může být i více či méně), které se ve flíčcích pěkně rozteče.

RADA: Základní dovednosti potřebné k dobrému vaření

4
Rozšleháme si ve skleničce vajíčka, přidáme sůl (případně vegetu), pepř a flíčky zalijeme a promícháme. Flíčky dáme zapéct do trouby na cca 20 minut při 180 °C, aby flíčky zezlátly. A hotovo. Podáváme nejlépe s kyselou okurkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Domácí šunkofleky s uzeným

Domácí šunkofleky s uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • irs | 20. 2. 2017 11:21

    Vegeta (Podravka) je již nyní k dostání i bez glutamátu (NATURA), takže OK

  • Daniela | 8. 2. 2017 13:21

    Vegetu dávám,protože mi tam moc chutná. je sice nezdravá, to ale uzený taky, jinak ji moc nepoužívám,ale speciálně v šunkoflekách ji mám ráda. Do vajíček přidávám trochu mléka,je to pak jemnější, a slaninku přidávám rozškvařenou. Patří k mým nejoblíbenějším jídlům.

  • Mirka | 3. 1. 2017 12:41

    Pěkně debilní recept. Vždy jsem dělala tak, že jsem vajíčky zalila až se flíčky rozpálily, teď jsem zamíchala vše dohromady dopředlu, dle vás a mám z toho sajrajt, peču už 45 minut a pořád jak sračka((

  • Jarka | 23. 11. 2016 16:19

    A zítra chcípnem hlady :-D Menu na další dny je jaksi neviditelné =-O

  • Mlich | 19. 11. 2016 15:29

    Vegetu tam teda nedávám, jen opepřím a taky trochu sušeného česneku. A k flíčkům dávám i slaninu a osmaženou cibulku. Je to pak vynikající.

  • Alex | 23. 8. 2016 17:36

    Vegeta je kreativita jako prase :-D

  • wagabund | 15. 5. 2016 11:21

    šunky na stranu fleky na prostěradlo ;-)

  • Milan | 7. 5. 2016 10:17

    Ano vegetu bych asi vynechal,ale pod to uzené dávám trochu usmažené cibulky je to fakt bezva. ;-)

  • Alča | 1. 3. 2016 17:07

    Vegetu dávám, chutná nám to všem. Záleží přeci na chuti každého! Vaření je o inspiraci a kreativitě. :-)

  • MJG | 1. 3. 2016 10:43

    Da se to udelat s cimkoli, jen tam ,prosim, nedavejte tu vegetu. O:-)

  • Liia | 18. 1. 2016 16:12

    Udělala jsme to v provizorní verzi s párky :D a ty to bylo dobrý :-)

  • pepík | 26. 4. 2015 08:32

    3unka je buď uzená nebo dušená.

  • Terka | 25. 3. 2015 12:12

    Tak si tomu říkejte třeba Krkofleky Jarmilko :-)

  • Pavel | 20. 1. 2015 13:23

    Šunka je dušená... neudí se :)

  • Katka | 4. 12. 2014 14:11

    A není to jedno?:-)

  • Michal | 14. 11. 2014 16:49

    To nemusí být pravda, pane kolego. :)

  • janina | 24. 7. 2014 15:57

    Já tam dávám uzenou krkovicku a taky tomu říkám šunkoflek, ale tento recept je dobrý :-)

  • Jirka | 12. 7. 2014 12:32

    Sunka je taky uzeny maso 8-)

  • Danas | 17. 1. 2014 15:15

    ano šunkofleky se píšou ale se vesměs se dělají s uzeným.

  • Jarmila | 22. 11. 2013 18:34

    Neměly by být šunkofleky z šunky? :-\

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Flíčky
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Vaření Restování Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Flíčky Máslo Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Jablkový páj

Jablkový páj

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

74
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
47
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
46
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Krásná lékárnice Doleželová: Nový chlap!?

Krásná lékárnice Doleželová: Nový chlap!?

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
Výborné špízy
Výborné špízy
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné tortilly s rajčatovou salsou
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Výborné zázvorky
Výborné zázvorky
  • Recepty.cz
  • Výborné šunkofleky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact