• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné slepované rohlíčky

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné slepované rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 225
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 5
      ks žloutek
    • 30
      g kakao
    • 45
      g mleté ořechy
    • marmeláda Pikantní na slepení
    • čokoládová poleva
    • čokoládový krém

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme v míse těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Z vyváleného plátu vykrajujeme ne moc silné rohlíčky - nejlépe s ozdobným okrajem (nemusí být). Pečeme ve vyhřátoé troubě asi na 150 °C - pozor, pečou se celkem rychle, aby se nespálily!
2
Polovychladlé sundáme pomocí nože z plechu, necháme do druhého dne, potom slepujeme pikantní marmeládou. Po ztuhnutí dozdobíme vršek krémem a hustě pocákáme čokoládovou polevou (dělám to malou lžičkou, jde to dobře).
3
Jsou výborné, krásně vypadají a jsou velice jedlé! Mizí nejdříve z vánočního cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Brigita | 16. 12. 2006 11:33

    Vynikající,dávám za 1.

  • Jana z VM | 20. 11. 2006 09:59

    Rohlíčky se "nepotírají", ale vršek se "zdobí" - krém dám do sáčku s tvořítkem a krém se "natáčí" nahoru. Po ztuhnutí pocákám hustě čokoládovou polevou. Rohlíčky nedávám na sebe, ale mám je na plechu nebo v krabici. Čokolávodý krém dělám takto: Ve vodní lázni šlehám 3 celá vejce s 12 dkg cukru krupice a 3 dkg kakaa - asi tak 10 minut do zhoustnutí. Dám vychladit (moc to nepotřebuje) a potom do kuchyně, aby tento základ měl stejnou teplotu s máslem. Nejprve našlehám ve šlehači máslo a potom postupně zašlehávám čokoládový základ, můžete dát trochu rumu. Těch žloutků je tam opravdu 5.

  • Renata Schultze | 17. 11. 2006 08:03

    Pro Hanku:Kdyz rohlicky potrete kremem a pak polejete cokoladou, tak se rozhodne nemuzou lepit. Musite pockat az cokolada ztuhne a teprve potom je skladejte na sebe.

  • lUCIE | 16. 11. 2006 17:56

    Opravdu je tam 5 zloutku,?Na toto mnozstvi dava tak nanejvys 2.Dekuji

  • Hanka | 16. 11. 2006 15:03

    A jak silne potirate kremem?Vypada to dobre,jen se bojim to z vrchu potirat,pak se to neda naskladat na sebe.

  • Darina Krajčová | 16. 11. 2006 13:24

    Prosím, jaký děláte čokoládový krém?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový krém Cukr Hladká mouka Kakao Marmeláda Máslo Mleté ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

69
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
38
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
34
Boloňské špagety
Boloňské špagety

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Výborné slepované rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact