Ja oriešky opražím na teflonovej panvici,ktorou chvíľami pohybujem ,aby sa oriešky premiešali a opražili zo všetkých strán, nie do hneda a potom v utierke vyšúcham tak ako písala Herma.
Tak tenhle recept mám taky už hodně dlouho. Rozdala jsem mnoha kamarádkám a má úspěch. Rohlíčky krásně drží tvar. Nenechte se zmást pokud se těsto zpočátku drobí. Jo a taky dělám minimálně ze tří dávek.
Petro lískové oříšky opražíte tak, že je dáte na lehounce vytřený tukem nebo na pečící papír nebo i na suchý plech. Dáte do trouby asi na 150 °C a necháte tam tak dlouho až trochu zavoní a popraskají šlupičky. Nesmí být však opečené do tmava. Pak vysypete do větší utěrky a vymnete. Slupky půjdou pryč a oříšky jsou opražené a daleko chutnější než ty neopražené
jsem naprostá nekuchařka, můžete mi prosím poradit jak upražím ty oříšky?:-) díky Petra
ano nejprve je opražte a poté vychlazené pomelte ať se povedou...
Prosim o radu orisky mam oprazit kdyz jsou cele a pak namlit? A mam je oloupat nebo ne? Nechci ty Vyborne rohlicky zkazit, poradte? Dekuji
Vynikající,nejlepší rohlíčky,které jsme kdy dělali,dávám za 1.Moc děkuji za výborný recept.
Podle mě tam bude málo tuku, přidala bych ho.
Těsto se mi rozpadá a drobí. Proč?
opravdu jsou výborné dělám je už leta recept mám po mamince. letos jsem dělala ze tří dávek.