Smícháme mouku s cukrem, mletými praženými ořechy, žloutkem a změklým tukem, řádně propracujeme. Necháme odpočinout. Rozdělíme na 4 díly, vyválíme váleček a nožem odkrajujeme stejně velké kousky, tvoříme z nich rohlíčky které pečeme na pečícím papíře do růžova a hned, ještě teplé, obalujeme v moučkovém cukru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga
|28. 11. 2007 20:54
Ja oriešky opražím na teflonovej panvici,ktorou chvíľami pohybujem ,aby sa oriešky premiešali a opražili zo všetkých strán, nie do hneda a potom v utierke vyšúcham tak ako písala Herma.
Jana T.
|28. 11. 2007 20:20
Tak tenhle recept mám taky už hodně dlouho. Rozdala jsem mnoha kamarádkám a má úspěch. Rohlíčky krásně drží tvar. Nenechte se zmást pokud se těsto zpočátku drobí. Jo a taky dělám minimálně ze tří dávek.
Herma
|28. 11. 2007 18:17
Petro lískové oříšky opražíte tak, že je dáte na lehounce vytřený tukem nebo na pečící papír nebo i na suchý plech. Dáte do trouby asi na 150 °C a necháte tam tak dlouho až trochu zavoní a popraskají šlupičky. Nesmí být však opečené do tmava. Pak vysypete do větší utěrky a vymnete. Slupky půjdou pryč a oříšky jsou opražené a daleko chutnější než ty neopražené
Anonym
|28. 11. 2007 11:35
jsem naprostá nekuchařka, můžete mi prosím poradit jak upražím ty oříšky?:-) díky Petra
englicka marketa
|22. 12. 2006 16:46
ano nejprve je opražte a poté vychlazené pomelte ať se povedou...
Pemajana
|18. 12. 2006 19:21
Prosim o radu orisky mam oprazit kdyz jsou cele a pak namlit? A mam je oloupat nebo ne? Nechci ty Vyborne rohlicky zkazit, poradte? Dekuji
Brigita
|16. 12. 2006 11:31
Vynikající,nejlepší rohlíčky,které jsme kdy dělali,dávám za 1.Moc děkuji za výborný recept.
Hana Rožníčková
|13. 12. 2006 17:43
Podle mě tam bude málo tuku, přidala bych ho.
Pastis Petite
|13. 12. 2006 16:35
Těsto se mi rozpadá a drobí. Proč?
Jitka JAMBRICHOVÁ
|7. 12. 2006 18:23
opravdu jsou výborné dělám je už leta recept mám po mamince. letos jsem dělala ze tří dávek.