• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborné Raffaelo
Napište svůj komentář k receptu

Výborné Raffaelo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné Raffaelo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g sušené mléko
    • 1
      balíček sušenka světlé máslové bez náplně
    • 1
      dl voda teplá
    • 1
      kostka hera
    • 50
      g kokos
    • 1
      balíček mandle - loupané

Postup přípravy receptu

1
Sušenky rozdrobíme, přidáme cukr, sušené mléko, vodu a Heru. Uděláme těsto, které necháme cca 1/2 hod. v lednici. Potom z toho uděláme kuličky, které obalujeme v kokosu. Dovnitř můžeme dát mandli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Šipková | 8. 12. 2008 17:47

    Dávám za 1!!!!! Včera jsem Raffaelo dělala a dnes jdu přidělávat ještě jednu várku. Měla jsem cca 45 kuliček. Do receptu jsem místo poloviny máslových sušenek dala 2 bílé delisy-tak jak bylo uvedeno v jednom z komentářů. A musím říct, že to je opravdu vynikající a hodně podobné originálu. Jenom toho másla bylo vážně moc-díky reakcím ostatních, jsem přidávala postupně a stačila polovina.DOPORUČUJI a přeji pochutnáníčko.. :-)

  • Jacky | 15. 12. 2007 15:12

    Dělám je už druhé vánoce a jsou super

  • L S | 4. 12. 2007 16:37

    No pokud mohu zasáhnout do diskuse, tak paní Petra Seibertová použila Heru proto,protože je uvedená v ingrediencích. Jinak já také dělám salko+kokos+mandle. Rychlé, chutné.o)

  • assdfgh ezhh | 29. 11. 2007 15:29

    je to výborný nápad tet to du dělat

  • Anonym | 27. 1. 2007 15:46

    Nejlepší varianta mi přijde ta z komentáře: použít strouhanou bílou čokoládu a kokos - a něčím - třebas tím Salkem - to spojit dohromady. Ale ani pak bych to asi nenazvala Rafaello.

  • Petra Seibertová | 27. 1. 2007 13:26

    Na cukroví používám máslo a cukroví uchovávám na balkóně,takže neustále v chladu. Prostě 100 lidí,sto názorů a chutí. Ale protože u nás se "sežere" ledacos, proto jsem si dovolila tvrdit,že to bylo opravdu hnusné. Ale že to nechutnalo nám,to samozřejmě neznamená,že to nemůže chutnat nikomu.

  • as | 19. 1. 2007 13:37

    Musím se ozvat. Já jsem tyto kuličky dělala na vánoce dvakrát (první dávka se snědla během 3 dnů )a opravdu si nemyslím, že by byly "na vyhození". Toho másla stačí méně, to je fakt. Právě kvůli němu jsem je měla pořád v chladnu - aby byly tuhé.A určitě použít máslo ne Heru. U nás to bylo cukroví, které se první snědlo.Třeba to bylo tím, že jste použila Heru,Petro Seibertová.

  • Tereza Jarčušková | 19. 1. 2007 09:51

    Ja robím guličky Rafaelo zo Salka, do ktorého nasypem toľko kokosu, aby vznikla hmota, z ktorej sa dajú tvarovať guličky. Nič viac nedávam. Nie sú presladené ani tukové.

  • Petra Seibertová | 19. 1. 2007 09:26

    Tak já nevím,ale letos jsem vyhodila pro absolutní neúspěch dva druhy cukroví....jedno z toho byly tyto kuličky. Toho tuku je tak podle mě prostě moc a jeho chuť přerazila všechny ostatní ingredience.Fuj,ještě teď se mi dělá zle,když si na to vzpomenu. Nejdříve jsem si myslela,že to nechutná prostě mě,ale pak jsem zjistila,že to nemusí ani zbytek rodiny a tak skončily v koši. Druhé cukroví,které mělo stejný osud bylo "Masarykovo cukroví" nebo tak nějak,taky z těhto stránek.

  • Zdena z JM | 29. 12. 2006 10:27

    Opět jedno výborné cukroví.Bylo za pár dní pryč.Jen místo hery jsem dala máslo.Heru používám jen na pečení.Na nepečené cukroví je, myslím, máslo lepší.Dávám 1.

  • as | 20. 12. 2006 07:08

    SUPER, SUPER, SUPER!!!!!Už jsem vyzkoušela dva recepty na Raffaelo, ale tenhle zaručeně vede (tento je třetí). Dnes budu dělat ještě z jedné dávky, jen zkusím dát méně másla. Jen poznámka: Použila jsem pravé máslo. Přišlo mi to vhodnější.A Bebe v červeném obalu.1******

  • Radka Mondi | 18. 12. 2006 22:10

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu.Těsto je i po hodině v ledničce docela řídké a nedají se z něho udělat kuličky.Může to být tím, že jsem HERU předem rozpustila?No, snad to ztuhne.

  • Ida Juřicová | 18. 12. 2006 17:47

    Nema to chybu,davam za 1! :-)

  • Hana Rožníčková | 18. 12. 2006 17:19

    Jelikož mi zbylo 1 uvařené Salko, tak jsem ho použila, k tomu kokos a nastrouhané sušenky Vlnky. Udělala kuličky s mandlí uvnitř, doobalila v kokosu a jsou moc dobré.

  • Martina S. | 18. 12. 2006 16:39

    Výborné. Jen jsem dala místo Hery máslo, takhle je to velmi dobré, přímo vynikající. Za jedna s *******.

  • Hanka | 18. 12. 2006 07:16

    Sice náročnější na suroviny - sušené mléko doma normálně nemáme, ale zato vynikající. Rozdrobené sušenky v tom krásně křupou. Každý kdo ochutnat, chtěl recept. Jednoznačně za 1 **************

  • Táňa Machová | 9. 12. 2006 22:38

    Nejlepší raffaelo, která jsme vyzkoušeli. Zmizeli rychlostí blesku.

  • Dáša Púchlá | 7. 12. 2006 11:19

    Rafaelo dělám bez sušenek - 1 SALKO + 200g strouhaného kokosu + strouhanou bílou čokoládu-podle potřeby na zahuštění.Nechám v lednici odpočinout a druhý den dělám kuličky plněné mandličkou, nebo lískovými oříšky a obalím v kokosu. Je to rychlé, jednoduché a vláčné :-)

  • Malá kuchařinka Karolína Kuchřová | 26. 11. 2006 10:05

    haha mňamka

  • Jana Tomčíková | 15. 11. 2006 11:42

    Kamarádka dělá Rafaelo už několik let a vyzkoušela několik receptů. tvrdí, že nejlepší jsou kuličky z nastouhané bílé Delissy, zkusím zjistit recept.

  • Zdena z JM | 15. 11. 2006 11:00

    Zkuste část vody nahradit rumem.Je to chutnější a voňavější.

  • Anonym | 15. 11. 2006 10:58

    Tak tohle ukládám a vyzkouším na vánoce.

  • Alena Beránková | 7. 11. 2006 20:39

    Vynikající. Dělala jsem z 1/2 dávky jako pokus na vánoce a manžel to pomalu celé snědl ještě než jsem udělala kuličky. Doporučuji vyzkoušet

  • Jana Nováková | 11. 4. 2006 17:26

    Vyzkoušela jsem to udělat z dortových oplatek a výborné. Doporučuji.

  • Martina Veselá | 22. 12. 2005 16:34

    Je to balíček kulatých sušenek - 140 g. Někdo dává místo sušenek dortové oplatky - tak je to i v původním receptu. Ale nikdy jsem to nezkoušela, tak nevím co je lepší

  • Anonym | 22. 12. 2005 15:24

    Jak velký balíček sušenek?Kolik gramů?

  • Dana Pařízková | 16. 12. 2005 22:24

    Je to vážně vynikající, vřele doporičuji.

  • Martina Veselá | 4. 12. 2005 22:13

    Dělám již několik let - je to vynikající. Používám BeBe Dobré ráno (modrý obal). Sušenky jsou lepší jen rozdrobené - ne namleté.

  • Jane J | 27. 10. 2005 21:52

    to vypadá super, na Vánoce určitě zkusím JJ

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Zákusky Cukroví Syrové Chlazení Vánoce Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kokos Mandle - loupané Moučkový cukr Sušené mléko Sušenka Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Obložená vejce

Obložená vejce

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

58
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
21
Kremrole podle cukrárny Myšák
Kremrole podle cukrárny…
20
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Nečekané přiznání Veroniky Žilkové: Rozvod byla chyba!

Nečekané přiznání Veroniky Žilkové: Rozvod byla chyba!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Výborné Raffaelo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact