Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Dávka ze 4 vajec stačí na dortový korpus. Bábovku uděláme ze 7 vajec.
2
Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí - vznikne cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku.
3
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Je dobré nalévat těsto směrem od krajů do středu, hlavně u korpusu. Netvoří se pak uprostřed kopeček.
4
Pokud děláme těsto kakaové, dáme kakao na úkor mouky. Takže pokud dáme 2 lžíce kakaa, mouky 2 lžíce odebereme. Vyhneme se tak tuhé buchtě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Irena
|24. 2. 2017 17:28
Prostě b-bý recept.Já jsem jednou jedinkrát použila recept z internetu na zaručeně křehké koláče,
tak se daly jíst pouze po vytažení z trouby. Později a druhý den byly jak broky a hrozilo,že si vylámeme zuby.Už nikdy více. =-O