• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné pečené plněné papriky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 154
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné pečené plněné papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mleté maso
    • 5
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sklenice kečup - jemný
    • 1
      ks rajský protlak
    • masox

Postup přípravy receptu

1
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨
2
Papriky naplníme a naklademe do pekáčku a zalejeme rajským protlakem zředěným vodou. Je možno nahradit kečupem, dle množství.
3
Pečeme cca hodinu na 160 °C, v případě potřeby podlejeme vodou, ke konci přidáme na 200 °C, aby byly papriky hezky "opálené", ale ne spálené.
4
Poté papriky vyjmeme a vypečenou šťávu z paprik nalejeme do hrnce, přidáme hladkou mouku, masox, celý kečup, případně dochutíme a chvíli vaříme, pak přidáme papriky a je to hotovo.
5
Mohu vřele doporučit, a jako příloha je výborný kuskus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ab | 5. 10. 2013 09:56

    jaky maso

  • Radek | 6. 3. 2013 11:00

    a pak přidáme celý kečup :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • sheila17 | 13. 3. 2012 17:30

    Já plněné papriky nemusím, takže jsem nechutnala ani před ani po a zklidila jsem veliký úspěch. Doporučuji recept milovníkům nebo nemilovníkům pro milovníky ;-)

  • martina maškova | 23. 7. 2009 09:47

    Doteť jsem dělala papriku i omačku zvlášť,ale spolu je to chuťově moc dobré

  • Gabriela Barincová | 22. 7. 2009 09:06

    Opravdu výborné jídlo podle lehkého receptu!Nejradši bych to měla na oběd každý víkend... :-)

  • Jana Krejcova | 3. 3. 2009 18:34

    Dekuji za vynikajici recept:-) Byl velky problem odtrhnout sebe i pritele od hrnce:-) ac nejsem zkuseny kuchtik, tak se povedly jak papricky, tak vynikajici omacka:-) mnamka!

  • P. | 2. 1. 2008 11:21

    Vyborne:) Osvedcilo se i v Australii!

  • Roman Raba | 18. 7. 2007 14:28

    Bylo to moc dobré.

  • eviku | 28. 9. 2006 18:04

    Janě: dělám velmi podobně masové kuličky v rajské omáčce, hlavně v zimě, když jsou papriky nekřesťansky drahé. Doporučuji kuličky z mletého masa nejdřív osmahnout na pánvia, a až pak vložit do omáčky a dovařit. Jsou pak chutnější.

  • janicita | 28. 9. 2006 10:14

    Skvělý recept. Chutnalo nám. Díky.

  • Jana | 15. 6. 2006 19:37

    U nás kromě mě nikdo z plněných paprik nejí tu vlastní papriku,vždycky mi vyberou jen náplň.A tak dělám také spíš masové kuličky,no,tedy koule,a na omáčku nechám na malém množství tuku zesklovatět cibuli,přidám bobkový list,4 bobule nového koření,špetku tymiánu,zapráším moukou,ne moc,opeču do žluta,přimíchám rajský protlak a zaleju vodou.Nechám povařit,pak vložím koule z ochuceného masa jako na sekanou,ale bez cibule.Přidám 1-2 papriky očištěné,nakrájené asi na 4 kusy a vařím.Sůl,případně cukr dám podle chuti.Chutná to stejně,jako normální plněné papriky.Můžete dochutit i citr.šťávou nebo dát trochu kečupu na začátku vaření.

  • Hospodyňka | 13. 6. 2006 10:22

    Včera jsem je vyzkoušela s vynikajícím výsledkem. Kečupem jsem jen dochutila, pekla jsem s konzervou oloupaných rajčat, trochou cibule, bobkovým listem a směsí italského koření. Rozmixovanou upečenou omáčku ani nebylo třeba zahušťovat jíškou. Mnohem lepší než klasické plněné papriky!

  • Gábina | 12. 6. 2006 10:44

    taky je peču bez kečupu, jen zasypané nakrájenými rajčaty, cibulí, plátky česneku a jednou paprikou a trochu podlité vodou nebo vývarem. K tomu si dáváme brambory.

  • Martina Veselá | 12. 6. 2006 09:24

    Zkuste někdy papriky upéct bez kečupu a protlaku - jen podlijte vývarem. Vynikající.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 09:09

    Podobně dělám papriky i já,ale nakonec uvařím rajskou omáčku z protlaku,masoxu,hřebíčku a skořice,pak doleju šťávu z paprik.Když mi zbyde mleté maso,které se už nevešlo do paprik,tak naházím malé ,kuličky přímo do omáčky a nechám je v ní uvařit..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Majoránka Masox Mleté maso Paprika Pepř mletý Rajský protlak Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

21
Fofr piškotová roláda
Fofr piškotová roláda
16
Cuketové karbanátky (sekaná)
Cuketové karbanátky …
15
Strouhaný kakaový koláč
Strouhaný kakaový koláč
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
Výborné plněné papriky
Výborné plněné papriky
Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact