• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné pečené plněné papriky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 144
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné pečené plněné papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mleté maso
    • 5
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sklenice kečup - jemný
    • 1
      ks rajský protlak
    • masox

Postup přípravy receptu

1
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨
2
Papriky naplníme a naklademe do pekáčku a zalejeme rajským protlakem zředěným vodou. Je možno nahradit kečupem, dle množství.
3
Pečeme cca hodinu na 160 °C, v případě potřeby podlejeme vodou, ke konci přidáme na 200 °C, aby byly papriky hezky "opálené", ale ne spálené.
4
Poté papriky vyjmeme a vypečenou šťávu z paprik nalejeme do hrnce, přidáme hladkou mouku, masox, celý kečup, případně dochutíme a chvíli vaříme, pak přidáme papriky a je to hotovo.
5
Mohu vřele doporučit, a jako příloha je výborný kuskus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ab | 5. 10. 2013 09:56

    jaky maso

  • Radek | 6. 3. 2013 11:00

    a pak přidáme celý kečup :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • sheila17 | 13. 3. 2012 17:30

    Já plněné papriky nemusím, takže jsem nechutnala ani před ani po a zklidila jsem veliký úspěch. Doporučuji recept milovníkům nebo nemilovníkům pro milovníky ;-)

  • martina maškova | 23. 7. 2009 09:47

    Doteť jsem dělala papriku i omačku zvlášť,ale spolu je to chuťově moc dobré

  • Gabriela Barincová | 22. 7. 2009 09:06

    Opravdu výborné jídlo podle lehkého receptu!Nejradši bych to měla na oběd každý víkend... :-)

  • Jana Krejcova | 3. 3. 2009 18:34

    Dekuji za vynikajici recept:-) Byl velky problem odtrhnout sebe i pritele od hrnce:-) ac nejsem zkuseny kuchtik, tak se povedly jak papricky, tak vynikajici omacka:-) mnamka!

  • P. | 2. 1. 2008 11:21

    Vyborne:) Osvedcilo se i v Australii!

  • Roman Raba | 18. 7. 2007 14:28

    Bylo to moc dobré.

  • eviku | 28. 9. 2006 18:04

    Janě: dělám velmi podobně masové kuličky v rajské omáčce, hlavně v zimě, když jsou papriky nekřesťansky drahé. Doporučuji kuličky z mletého masa nejdřív osmahnout na pánvia, a až pak vložit do omáčky a dovařit. Jsou pak chutnější.

  • janicita | 28. 9. 2006 10:14

    Skvělý recept. Chutnalo nám. Díky.

  • Jana | 15. 6. 2006 19:37

    U nás kromě mě nikdo z plněných paprik nejí tu vlastní papriku,vždycky mi vyberou jen náplň.A tak dělám také spíš masové kuličky,no,tedy koule,a na omáčku nechám na malém množství tuku zesklovatět cibuli,přidám bobkový list,4 bobule nového koření,špetku tymiánu,zapráším moukou,ne moc,opeču do žluta,přimíchám rajský protlak a zaleju vodou.Nechám povařit,pak vložím koule z ochuceného masa jako na sekanou,ale bez cibule.Přidám 1-2 papriky očištěné,nakrájené asi na 4 kusy a vařím.Sůl,případně cukr dám podle chuti.Chutná to stejně,jako normální plněné papriky.Můžete dochutit i citr.šťávou nebo dát trochu kečupu na začátku vaření.

  • Hospodyňka | 13. 6. 2006 10:22

    Včera jsem je vyzkoušela s vynikajícím výsledkem. Kečupem jsem jen dochutila, pekla jsem s konzervou oloupaných rajčat, trochou cibule, bobkovým listem a směsí italského koření. Rozmixovanou upečenou omáčku ani nebylo třeba zahušťovat jíškou. Mnohem lepší než klasické plněné papriky!

  • Gábina | 12. 6. 2006 10:44

    taky je peču bez kečupu, jen zasypané nakrájenými rajčaty, cibulí, plátky česneku a jednou paprikou a trochu podlité vodou nebo vývarem. K tomu si dáváme brambory.

  • Martina Veselá | 12. 6. 2006 09:24

    Zkuste někdy papriky upéct bez kečupu a protlaku - jen podlijte vývarem. Vynikající.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 09:09

    Podobně dělám papriky i já,ale nakonec uvařím rajskou omáčku z protlaku,masoxu,hřebíčku a skořice,pak doleju šťávu z paprik.Když mi zbyde mleté maso,které se už nevešlo do paprik,tak naházím malé ,kuličky přímo do omáčky a nechám je v ní uvařit..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Majoránka Masox Mleté maso Paprika Pepř mletý Rajský protlak Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Krůta po americku

Krůta po americku

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Domácí snickers

Domácí snickers

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Špagety carbonara
Špagety carbonara
17
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový mřížkový koláč
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
Výborné plněné papriky
Výborné plněné papriky
Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact