• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné pečené plněné papriky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 122
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné pečené plněné papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mleté maso
    • 5
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sklenice kečup - jemný
    • 1
      ks rajský protlak
    • masox

Postup přípravy receptu

1
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨
2
Papriky naplníme a naklademe do pekáčku a zalejeme rajským protlakem zředěným vodou. Je možno nahradit kečupem, dle množství.
3
Pečeme cca hodinu na 160 °C, v případě potřeby podlejeme vodou, ke konci přidáme na 200 °C, aby byly papriky hezky "opálené", ale ne spálené.
4
Poté papriky vyjmeme a vypečenou šťávu z paprik nalejeme do hrnce, přidáme hladkou mouku, masox, celý kečup, případně dochutíme a chvíli vaříme, pak přidáme papriky a je to hotovo.
5
Mohu vřele doporučit, a jako příloha je výborný kuskus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ab | 5. 10. 2013 09:56

    jaky maso

  • Radek | 6. 3. 2013 11:00

    a pak přidáme celý kečup :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • sheila17 | 13. 3. 2012 17:30

    Já plněné papriky nemusím, takže jsem nechutnala ani před ani po a zklidila jsem veliký úspěch. Doporučuji recept milovníkům nebo nemilovníkům pro milovníky ;-)

  • martina maškova | 23. 7. 2009 09:47

    Doteť jsem dělala papriku i omačku zvlášť,ale spolu je to chuťově moc dobré

  • Gabriela Barincová | 22. 7. 2009 09:06

    Opravdu výborné jídlo podle lehkého receptu!Nejradši bych to měla na oběd každý víkend... :-)

  • Jana Krejcova | 3. 3. 2009 18:34

    Dekuji za vynikajici recept:-) Byl velky problem odtrhnout sebe i pritele od hrnce:-) ac nejsem zkuseny kuchtik, tak se povedly jak papricky, tak vynikajici omacka:-) mnamka!

  • P. | 2. 1. 2008 11:21

    Vyborne:) Osvedcilo se i v Australii!

  • Roman Raba | 18. 7. 2007 14:28

    Bylo to moc dobré.

  • eviku | 28. 9. 2006 18:04

    Janě: dělám velmi podobně masové kuličky v rajské omáčce, hlavně v zimě, když jsou papriky nekřesťansky drahé. Doporučuji kuličky z mletého masa nejdřív osmahnout na pánvia, a až pak vložit do omáčky a dovařit. Jsou pak chutnější.

  • janicita | 28. 9. 2006 10:14

    Skvělý recept. Chutnalo nám. Díky.

  • Jana | 15. 6. 2006 19:37

    U nás kromě mě nikdo z plněných paprik nejí tu vlastní papriku,vždycky mi vyberou jen náplň.A tak dělám také spíš masové kuličky,no,tedy koule,a na omáčku nechám na malém množství tuku zesklovatět cibuli,přidám bobkový list,4 bobule nového koření,špetku tymiánu,zapráším moukou,ne moc,opeču do žluta,přimíchám rajský protlak a zaleju vodou.Nechám povařit,pak vložím koule z ochuceného masa jako na sekanou,ale bez cibule.Přidám 1-2 papriky očištěné,nakrájené asi na 4 kusy a vařím.Sůl,případně cukr dám podle chuti.Chutná to stejně,jako normální plněné papriky.Můžete dochutit i citr.šťávou nebo dát trochu kečupu na začátku vaření.

  • Hospodyňka | 13. 6. 2006 10:22

    Včera jsem je vyzkoušela s vynikajícím výsledkem. Kečupem jsem jen dochutila, pekla jsem s konzervou oloupaných rajčat, trochou cibule, bobkovým listem a směsí italského koření. Rozmixovanou upečenou omáčku ani nebylo třeba zahušťovat jíškou. Mnohem lepší než klasické plněné papriky!

  • Gábina | 12. 6. 2006 10:44

    taky je peču bez kečupu, jen zasypané nakrájenými rajčaty, cibulí, plátky česneku a jednou paprikou a trochu podlité vodou nebo vývarem. K tomu si dáváme brambory.

  • Martina Veselá | 12. 6. 2006 09:24

    Zkuste někdy papriky upéct bez kečupu a protlaku - jen podlijte vývarem. Vynikající.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 09:09

    Podobně dělám papriky i já,ale nakonec uvařím rajskou omáčku z protlaku,masoxu,hřebíčku a skořice,pak doleju šťávu z paprik.Když mi zbyde mleté maso,které se už nevešlo do paprik,tak naházím malé ,kuličky přímo do omáčky a nechám je v ní uvařit..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Majoránka Masox Mleté maso Paprika Pepř mletý Rajský protlak Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Čevabčiči na chorvatský způsob

Čevabčiči na chorvatský způsob

Mexické fajitas

Mexické fajitas

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
39
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
Výborné plněné papriky
Výborné plněné papriky
Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact