• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné pečené plněné papriky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné pečené plněné papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mleté maso
    • 5
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      sklenice kečup - jemný
    • 1
      ks rajský protlak
    • masox

Postup přípravy receptu

1
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨
2
Papriky naplníme a naklademe do pekáčku a zalejeme rajským protlakem zředěným vodou. Je možno nahradit kečupem, dle množství.
3
Pečeme cca hodinu na 160 °C, v případě potřeby podlejeme vodou, ke konci přidáme na 200 °C, aby byly papriky hezky "opálené", ale ne spálené.
4
Poté papriky vyjmeme a vypečenou šťávu z paprik nalejeme do hrnce, přidáme hladkou mouku, masox, celý kečup, případně dochutíme a chvíli vaříme, pak přidáme papriky a je to hotovo.
5
Mohu vřele doporučit, a jako příloha je výborný kuskus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ab | 5. 10. 2013 09:56

    jaky maso

  • Radek | 6. 3. 2013 11:00

    a pak přidáme celý kečup :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • sheila17 | 13. 3. 2012 17:30

    Já plněné papriky nemusím, takže jsem nechutnala ani před ani po a zklidila jsem veliký úspěch. Doporučuji recept milovníkům nebo nemilovníkům pro milovníky ;-)

  • martina maškova | 23. 7. 2009 09:47

    Doteť jsem dělala papriku i omačku zvlášť,ale spolu je to chuťově moc dobré

  • Gabriela Barincová | 22. 7. 2009 09:06

    Opravdu výborné jídlo podle lehkého receptu!Nejradši bych to měla na oběd každý víkend... :-)

  • Jana Krejcova | 3. 3. 2009 18:34

    Dekuji za vynikajici recept:-) Byl velky problem odtrhnout sebe i pritele od hrnce:-) ac nejsem zkuseny kuchtik, tak se povedly jak papricky, tak vynikajici omacka:-) mnamka!

  • P. | 2. 1. 2008 11:21

    Vyborne:) Osvedcilo se i v Australii!

  • Roman Raba | 18. 7. 2007 14:28

    Bylo to moc dobré.

  • eviku | 28. 9. 2006 18:04

    Janě: dělám velmi podobně masové kuličky v rajské omáčce, hlavně v zimě, když jsou papriky nekřesťansky drahé. Doporučuji kuličky z mletého masa nejdřív osmahnout na pánvia, a až pak vložit do omáčky a dovařit. Jsou pak chutnější.

  • janicita | 28. 9. 2006 10:14

    Skvělý recept. Chutnalo nám. Díky.

  • Jana | 15. 6. 2006 19:37

    U nás kromě mě nikdo z plněných paprik nejí tu vlastní papriku,vždycky mi vyberou jen náplň.A tak dělám také spíš masové kuličky,no,tedy koule,a na omáčku nechám na malém množství tuku zesklovatět cibuli,přidám bobkový list,4 bobule nového koření,špetku tymiánu,zapráším moukou,ne moc,opeču do žluta,přimíchám rajský protlak a zaleju vodou.Nechám povařit,pak vložím koule z ochuceného masa jako na sekanou,ale bez cibule.Přidám 1-2 papriky očištěné,nakrájené asi na 4 kusy a vařím.Sůl,případně cukr dám podle chuti.Chutná to stejně,jako normální plněné papriky.Můžete dochutit i citr.šťávou nebo dát trochu kečupu na začátku vaření.

  • Hospodyňka | 13. 6. 2006 10:22

    Včera jsem je vyzkoušela s vynikajícím výsledkem. Kečupem jsem jen dochutila, pekla jsem s konzervou oloupaných rajčat, trochou cibule, bobkovým listem a směsí italského koření. Rozmixovanou upečenou omáčku ani nebylo třeba zahušťovat jíškou. Mnohem lepší než klasické plněné papriky!

  • Gábina | 12. 6. 2006 10:44

    taky je peču bez kečupu, jen zasypané nakrájenými rajčaty, cibulí, plátky česneku a jednou paprikou a trochu podlité vodou nebo vývarem. K tomu si dáváme brambory.

  • Martina Veselá | 12. 6. 2006 09:24

    Zkuste někdy papriky upéct bez kečupu a protlaku - jen podlijte vývarem. Vynikající.

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 09:09

    Podobně dělám papriky i já,ale nakonec uvařím rajskou omáčku z protlaku,masoxu,hřebíčku a skořice,pak doleju šťávu z paprik.Když mi zbyde mleté maso,které se už nevešlo do paprik,tak naházím malé ,kuličky přímo do omáčky a nechám je v ní uvařit..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Majoránka Masox Mleté maso Paprika Pepř mletý Rajský protlak Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

122
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
94
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
72
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
61
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
43
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
Výborné plněné papriky
Výborné plněné papriky
Výborné provensálské kuře
Výborné provensálské kuře
Výborné Raffaelo II.
Výborné Raffaelo II.
  • Recepty.cz
  • Výborné pečené plněné papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact