Smícháme víno, sojovou omáčku, cukr, dijonskou hořčici a pepř (nesolit). Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Pokud použijete řízky stehenní, maso bude křehčí a šťavnatější.
2
Na pánvi rozpálíme olej a do zlatova opečeme na kroužky nakrájenou cibuli. Vyjmeme ji v uchováme v teple. V té samé pánvi opečeme do měkka kuřecí nudličky. Osolíme a vlijeme zbytek marinády. Mícháme, až se maso marinádou obalí a marináda se téměř odpaří. Trvá to malou chviličku, tak půl minuty.
3
Mezitím si opečeme tousty nasucho v toustovači (mě se nelépe osvědčil tmavý toustový chléb Albert). Pak je potřeme máslem, do kterého jsme vmíchali utřený česnek. Navršíme masové nudličky a navrchu posypeme osmaženou cibulkou. Podáváme s červeným vínem a je to dobrý, dobrý, dobrý!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
gustav frystak
|3. 7. 2006 04:42
Tak teda, vynikajuca marinada, trosku sa mi ulial soysauce a vyslo z toho nieco ako kuracina s chutou pecienky :)) ale aj tak vynikajuca chut a netradicna kombinacia s toustom. Dovarenia priatelia.
Zdeňka z O.
|15. 1. 2006 21:06
Dnes jsem připravovala k večeři,použila jsem stehenní kuřecí řízky a opravdu to bylo výborné.Dávám za 1.
Evžen
|15. 1. 2006 20:41
Asi to také musím vyzkoušet, vzpadá to dobře.
Věra
|11. 1. 2006 09:34
Tento recept vypadá velmi dobře, dobře, dobře, při nejbližší příležitosti musím vyzkoušet