Místo sody dávám prášek. Navrch povidla, strouhaný tvaroh a šlehačku, je to výborné. Dávám 1.
Vyborne, nadychane, a co ocenuji nejvic-absolutne jednoducha priprava!:-)
Já jsem nikdy montážní pěnu nechutnala, ale jestli chutná tak jako tyhle lívanečky, asi ji začnu jíst Lívance byly naprosto úžasné, dávám jedničku s *
Mirko,já dávám prášek do pečiva místo sody a cítit nic není
nam livancevubec nechutnaly ,kynute jsou mnohem lepsi,tady bylacitit soda
Nadýchané a šťavnaté, namazané povidly s čepičkou kysané smetany, to je gurmánský zážitek. Těsto možno osladit a jíst samotné. Za jedna :-)
já jednou průbla ovocné joguryt místo kefíru(actvia...byly před datem a než jí pak dát kočkám, šup s ní raději dříve do jídla),moc dobré to bylo a voňavé a hééboučké
Já tedy dělávám lívance klasické kynuté - právě včera jsme je měli na oběd :-)) Ale tyhle také vyzkouším moc ráda , bez kynutí to je rychlejší :-)) A komu se zdá těsto bez chuti , ať přidá vanil . cukr ( nebo vanilku , popř. esenci ) , rum a nastrouhanou citr. kůru :-))
Výborné, dělala jsem o víkendu. Potřela jsem jahodovou marmeládou a navrh jsem dala kysanou smetanu. Prostě super dávám 1.
Zdravím, chystám se dělat ty lívance, ale prosím, může mi někdo říci, co to znamená 1 acidofilní mléko? Prodávají se v objemech 0,25 , 0,5 a 1 litr. Děkuji za radu.
Helčo,delikatesa výborné,jednoduché a co hlavně pochvala od mého manžela.Dávám velikánskou 1!!!!!!
Jo a to nejsem nejak do peceni hrrrr
jj tenhle recept znam uz dlouho od mamky ale az ted si to delam uplne sam. Priprava testa a pecení. A je to vyyborne.
Udělali jsme si je k snídani, opravdu vynikající!
Výborné, těsto jsem dochutila cukrem a po usmažení naplnila pribináčkem domácím a děti mám teď přecpané. Díky.
pridajte tam postruhané jablčka a namiesto acidofilného mlieka biely jogurt aj vanilkový cukor je to super dobré
Pro Maju - pokud byly nemastne, pridej vic oleje. :-) Ale ted vazne - u livancu je dulezite zaverecne ochuceni. Pokud si je das jen samotne, tak nejsou nic moc. Ale kdys si udelas tvarohovy krem a k tomu ovoce - mnamka.
Petro, klidně zkuste i bez vajec. Dělám podobný recept a vejce tam nedávám žádné.
Vynikajici, pridala jsem tam vanilkovy cukr, trosku rumu a misto jedle sody jsem tam dala trosku prasku do peciva. Misto jahody jsem pouzila boruvky, ktere jsem zaslehala do tvarohu. A to vse jsem kapanek vylepsila tim, ze jsem to polila tekutou cokoladou a posypala barevnymi cokoladovymi granulkami. Nase deti se mohli po techto livaneckach ubit. Uz se ptaji, kdy je opet udelam.
A ještě dumám jen nad jedním vajíčkem...
Tak to je super. Dosud jsem totiž žila v tom, že lívance musí být kynuté, jinak to prostě nejde. Tak jsem je nedělala :-( , protože mě kynutí děsí :-)Tyhle lívanečky jsou krásně nadýchané a parádní. Jen přemýšlím jak trochu ochutit to těsto, které je takové bez chuti (ale žádná montážní pěna:-)). Možná vanilkový cukřík
mamka mě je zítra udělá
Jsou moc dobré, lehké a rychle hotové.
montážní pěna mě vskutku pobavila
Někdo rád montážní pěnu,jinej lívance...Jsou výborné,nadýchané,prostě mňamka.
Nám vůbec nechutnaly; bez chuti- nemastné,neslané.Asi jako pojídat montážní pěnu.
VYNIKAJÍCÍ !
Lívance z acida dělám už dlouho.Nepřidávám žádný kypřící prášek ani jedlou sodu. Na jedno acido dávám 20 dkg hladké mouky, 1 vanilk. cukr, 2 žloutky a ze 2 bílků sníh. Dělám je větší/2 pol. lžíce těsta/ . Upečené potřu domácí rybízovou marmeládou a stočím. Lívance jsou výborné, lehounké.
Sodu nahraďte, Martino, práškem do pečiva - zdaleka ho tam nemusí být tolik. Nebo našlehejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta, lívance budou kypré i tak - dělala jsem je včera.
Na co se tam dava ta jedla soda? Nedala by se necim nahradit, ja ji ve vareni vubec nepouzivam a nechce se mi ji kupovat jen kvuli tomuto receptu. Prosim, poradte!
Opravdu jednduché a dobré.
acido je myšleno 1/2 l krabička balení
Mam dotazek.Jedno acidofilni mleko je mysleno v jakem baleni? 1/4,1/2-litr? Diky predem.
Prášek do pečiva lze použít,v sobotu jsem to vyzkoušela.Jen ten cukr tam určitě chybí,já dala asi třičtvrtě lžíce a stačilo to.Moniko,acidofilní mléko se obyčejným nahradit v tomto případě nedá,ale můžete použít třeba jogurt,nebo zakysanou smetanu.Samozřejmě ne jeden malý jogurt,ale velký,půlkilový.Lívanečky byly moc dobré.
a když dám místo acidofilního mléka normální,polotučné, stane se něco?
Mám dotaz - lze místo jedlé sody použít prášek do pečiva? Moc děkuji
Super recept dělala jsem na dovolené ob den na objednávku !!!!!! Jsou výborné a nejsou mastně a jsou pěkně nadýchané. Děti se po tom mohou utlouct. Díky za recept.
Starý známý recept. Dělám je už leta a jsou vynikající!!!
Dávám 1- byo to moc dobré.
Výborné, nadýchané, děti je zblajzly i natřené jen jahodovým džemem, určitě zopakuji. 1*!!!
Vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
já těsto nesladím protože se to připaluje ale proti gustu jak se říká :-))ale jinak sou opravdu rychlé a dobré Babička věděla co nám tady má zanechat na památku
Moje první lívance...:-) rychlé a dobré. Děkuji.Já těsto osladila.
to sem ráda že vám chutnají to bude mít babička radost jestli se na nás dívá jak nám tu nechala dobrý recept....
Vyzkoušela jsem. Báječná rychlá večeře a všem nám moc chutnalo. Zdobila jsem tvarohivým krémem a sypala skořicí.
Zkoušela jsem obměnu,dala jsem do umíchaného těsta asi 4 lžíce vloček a našelhaný sníh, nechala odpočinout asi půl hodiny. Při nalévání na pánev těsto nestéká a je krásně nadýchané. Podávala jsem je s jablečnou nutelou také recept z těchto stránek a šlehačkou, no prostě dobrota...
Vyzkoušeno, paní Heleno jsou vynikající, křehké, nadýchané, nevěřila jsem, že můžou takto nadchnout obyčejné lívance. Dělala jsem je na titanové pánvi, takže skoro bez tuku no prostě děkuju za vynikající recept.
To zkusím, mám potřebné věci po ruce. Livance dělám i jinak ale vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo..
Je to rychlé, výborné, k nerozeznání od klasických kynutých lívanců. K tomu jsem teplé sypala skořicovým cukrem a k džemu přidala ještě jahody se šlehačkou a nemělo to chybu.
ano toho acida přijde1/2 l jsou opravdu rychlé a výborné
Vypadá to dobře jen toho acida asi 1/2 l. balení?