• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborné lívance z acidofilního mléka
Napište svůj komentář k receptu

Výborné lívance z acidofilního mléka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné lívance z acidofilního mléka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 280
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      ks kyselé mléko
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme džemem a na střed dáme šlehaný tvaroh a dílek čerstvé jahody a nebo jiného ovoce.
2
Jsou vynikajíci, ještě recept mé maminky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Výborné Kávové Lívance

Výborné Kávové Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 19. 3. 2014 14:56

    Místo sody dávám prášek. Navrch povidla, strouhaný tvaroh a šlehačku, je to výborné. Dávám 1.

  • Micheliny | 29. 5. 2012 19:31

    Vyborne, nadychane, a co ocenuji nejvic-absolutne jednoducha priprava!:-)

  • Daniela Vlčková | 10. 11. 2009 10:48

    Já jsem nikdy montážní pěnu nechutnala, ale jestli chutná tak jako tyhle lívanečky, asi ji začnu jíst :) Lívance byly naprosto úžasné, dávám jedničku s *

  • Zita Matejkova | 31. 5. 2008 00:37

    Mirko,já dávám prášek do pečiva místo sody a cítit nic není :D

  • Mirka Sochova | 30. 5. 2008 22:09

    nam livancevubec nechutnaly ,kynute jsou mnohem lepsi,tady bylacitit soda

  • Nina Vacková | 18. 5. 2008 19:26

    Nadýchané a šťavnaté, namazané povidly s čepičkou kysané smetany, to je gurmánský zážitek. Těsto možno osladit a jíst samotné. Za jedna :-)

  • mia | 11. 3. 2008 14:07

    já jednou průbla ovocné joguryt místo kefíru(actvia...byly před datem a než jí pak dát kočkám, šup s ní raději dříve do jídla),moc dobré to bylo a voňavé a hééboučké

  • Martina Marťásek | 10. 3. 2008 11:53

    Já tedy dělávám lívance klasické kynuté - právě včera jsme je měli na oběd :-)) Ale tyhle také vyzkouším moc ráda , bez kynutí to je rychlejší :-)) A komu se zdá těsto bez chuti , ať přidá vanil . cukr ( nebo vanilku , popř. esenci ) , rum a nastrouhanou citr. kůru :-))

  • René Vodičková | 22. 10. 2007 10:32

    Výborné, dělala jsem o víkendu. Potřela jsem jahodovou marmeládou a navrh jsem dala kysanou smetanu. Prostě super dávám 1.

  • Zuzana Coufalová | 20. 10. 2007 18:54

    Zdravím, chystám se dělat ty lívance, ale prosím, může mi někdo říci, co to znamená 1 acidofilní mléko? Prodávají se v objemech 0,25 , 0,5 a 1 litr. Děkuji za radu.

  • Kamča | 9. 9. 2007 13:39

    Helčo,delikatesa výborné,jednoduché a co hlavně pochvala od mého manžela.Dávám velikánskou 1!!!!!!:)

  • Michal Astrab | 9. 9. 2007 12:20

    Jo a to nejsem nejak do peceni hrrrr

  • Michal Astrab | 9. 9. 2007 12:15

    jj tenhle recept znam uz dlouho od mamky ale az ted si to delam uplne sam. Priprava testa a pecení. A je to vyyborne.

  • Irena Bernatová | 9. 9. 2007 09:34

    Udělali jsme si je k snídani, opravdu vynikající!

  • Petra Bukovská | 8. 9. 2007 12:34

    Výborné, těsto jsem dochutila cukrem a po usmažení naplnila pribináčkem domácím a děti mám teď přecpané. Díky.

  • iveta smidova | 4. 9. 2007 20:19

    pridajte tam postruhané jablčka a namiesto acidofilného mlieka biely jogurt aj vanilkový cukor je to super dobré

  • Suzy | 4. 9. 2007 12:19

    Pro Maju - pokud byly nemastne, pridej vic oleje. :-) Ale ted vazne - u livancu je dulezite zaverecne ochuceni. Pokud si je das jen samotne, tak nejsou nic moc. Ale kdys si udelas tvarohovy krem a k tomu ovoce - mnamka.

  • Gábina H | 3. 9. 2007 08:01

    Petro, klidně zkuste i bez vajec. Dělám podobný recept a vejce tam nedávám žádné.

  • Anonym | 3. 9. 2007 04:42

    Vynikajici, pridala jsem tam vanilkovy cukr, trosku rumu a misto jedle sody jsem tam dala trosku prasku do peciva. Misto jahody jsem pouzila boruvky, ktere jsem zaslehala do tvarohu. A to vse jsem kapanek vylepsila tim, ze jsem to polila tekutou cokoladou a posypala barevnymi cokoladovymi granulkami. Nase deti se mohli po techto livaneckach ubit. Uz se ptaji, kdy je opet udelam.

  • Petra | 1. 9. 2007 18:10

    A ještě dumám jen nad jedním vajíčkem...

  • Petra | 1. 9. 2007 18:07

    Tak to je super. Dosud jsem totiž žila v tom, že lívance musí být kynuté, jinak to prostě nejde. Tak jsem je nedělala :-( , protože mě kynutí děsí :-)Tyhle lívanečky jsou krásně nadýchané a parádní. Jen přemýšlím jak trochu ochutit to těsto, které je takové bez chuti (ale žádná montážní pěna:-)). Možná vanilkový cukřík

  • honzik doležal | 25. 7. 2007 19:52

    mamka mě je zítra udělá

  • Lucka | 22. 5. 2007 18:14

    Jsou moc dobré, lehké a rychle hotové.

  • L. | 17. 5. 2007 16:42

    montážní pěna mě vskutku pobavila :)

  • Silva Machová | 30. 11. 2006 19:26

    Někdo rád montážní pěnu,jinej lívance...Jsou výborné,nadýchané,prostě mňamka.

  • Maja | 12. 11. 2006 22:52

    Nám vůbec nechutnaly; bez chuti- nemastné,neslané.Asi jako pojídat montážní pěnu.

  • K R | 11. 11. 2006 22:19

    VYNIKAJÍCÍ ! :)

  • Alena | 8. 11. 2006 19:36

    Lívance z acida dělám už dlouho.Nepřidávám žádný kypřící prášek ani jedlou sodu. Na jedno acido dávám 20 dkg hladké mouky, 1 vanilk. cukr, 2 žloutky a ze 2 bílků sníh. Dělám je větší/2 pol. lžíce těsta/ . Upečené potřu domácí rybízovou marmeládou a stočím. Lívance jsou výborné, lehounké.

  • Di | 8. 11. 2006 19:16

    Sodu nahraďte, Martino, práškem do pečiva - zdaleka ho tam nemusí být tolik. Nebo našlehejte sníh z bílků a vmíchejte do těsta, lívance budou kypré i tak - dělala jsem je včera.

  • Martina Nováková | 8. 11. 2006 15:29

    Na co se tam dava ta jedla soda? Nedala by se necim nahradit, ja ji ve vareni vubec nepouzivam a nechce se mi ji kupovat jen kvuli tomuto receptu. Prosim, poradte!

  • ivana kovarova | 7. 11. 2006 17:39

    Opravdu jednduché a dobré.

  • helena vejnarová | 6. 11. 2006 16:29

    acido je myšleno 1/2 l krabička balení

  • Adelka | 6. 11. 2006 15:12

    Mam dotazek.Jedno acidofilni mleko je mysleno v jakem baleni? 1/4,1/2-litr? Diky predem.

  • Jana | 6. 11. 2006 12:26

    Prášek do pečiva lze použít,v sobotu jsem to vyzkoušela.Jen ten cukr tam určitě chybí,já dala asi třičtvrtě lžíce a stačilo to.Moniko,acidofilní mléko se obyčejným nahradit v tomto případě nedá,ale můžete použít třeba jogurt,nebo zakysanou smetanu.Samozřejmě ne jeden malý jogurt,ale velký,půlkilový.Lívanečky byly moc dobré.

  • Monika | 6. 11. 2006 11:05

    a když dám místo acidofilního mléka normální,polotučné, stane se něco?

  • Anonym | 3. 11. 2006 10:43

    Mám dotaz - lze místo jedlé sody použít prášek do pečiva? Moc děkuji

  • Věra | 3. 11. 2006 08:36

    Super recept dělala jsem na dovolené ob den na objednávku !!!!!! Jsou výborné a nejsou mastně a jsou pěkně nadýchané. Děti se po tom mohou utlouct. Díky za recept.

  • Zuzka | 2. 11. 2006 17:04

    Starý známý recept. Dělám je už leta a jsou vynikající!!!

  • Katka Altmanová | 12. 8. 2006 13:25

    Dávám 1- byo to moc dobré.

  • Zuzana Šindlerová | 28. 7. 2006 20:35

    Výborné, nadýchané, děti je zblajzly i natřené jen jahodovým džemem, určitě zopakuji. 1*!!!

  • Vendy | 27. 7. 2006 13:34

    Vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • helena vejnarová | 4. 7. 2006 12:20

    já těsto nesladím protože se to připaluje ale proti gustu jak se říká :-))ale jinak sou opravdu rychlé a dobré Babička věděla co nám tady má zanechat na památku

  • Anonym | 20. 6. 2006 12:28

    Moje první lívance...:-) rychlé a dobré. Děkuji.Já těsto osladila.

  • helena vejnarová | 24. 4. 2006 18:31

    to sem ráda že vám chutnají to bude mít babička radost jestli se na nás dívá jak nám tu nechala dobrý recept....

  • Markéta Borkovcová | 5. 12. 2005 11:13

    Vyzkoušela jsem. Báječná rychlá večeře a všem nám moc chutnalo. Zdobila jsem tvarohivým krémem a sypala skořicí.

  • Věra | 11. 11. 2005 08:43

    Zkoušela jsem obměnu,dala jsem do umíchaného těsta asi 4 lžíce vloček a našelhaný sníh, nechala odpočinout asi půl hodiny. Při nalévání na pánev těsto nestéká a je krásně nadýchané. Podávala jsem je s jablečnou nutelou také recept z těchto stránek a šlehačkou, no prostě dobrota...

  • Alena | 14. 6. 2005 08:09

    Vyzkoušeno, paní Heleno jsou vynikající, křehké, nadýchané, nevěřila jsem, že můžou takto nadchnout obyčejné lívance. Dělala jsem je na titanové pánvi, takže skoro bez tuku no prostě děkuju za vynikající recept.

  • Alena | 13. 6. 2005 12:46

    To zkusím, mám potřebné věci po ruce. Livance dělám i jinak ale vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo..

  • Anonym | 13. 6. 2005 12:31

    Je to rychlé, výborné, k nerozeznání od klasických kynutých lívanců. K tomu jsem teplé sypala skořicovým cukrem a k džemu přidala ještě jahody se šlehačkou a nemělo to chybu.

  • helena vejnarová | 12. 6. 2005 18:43

    ano toho acida přijde1/2 l jsou opravdu rychlé a výborné

  • Radka Štogerová | 6. 6. 2005 09:02

    Vypadá to dobře jen toho acida asi 1/2 l. balení?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kyselé mléko Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

156
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
46
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
43
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
40
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

Luděk Sobota (82): Šokující slova o blížící se smrti!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Výborné Kávové Lívance
Výborné Kávové Lívance
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koláčky
Výborné koláčky
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
Výborné pečené plněné papriky
Výborné pečené plněné papriky
  • Recepty.cz
  • Výborné lívance z acidofilního mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact