• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborné koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Výborné koláčky

autor: rohajda
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

50 porce
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      lžička cukr
    • 250
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      ks žloutek
    • 80
      ml rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • povidla
    • tvarohová náplň tvaroh, rozinky, lžíce másla, cukr
  • Posypka
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g máslo
    • 30
      g cukr mletý

Postup přípravy receptu

1
Ve vlažném mléce rozpustíme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky a dáme vykynout, po vykynutí přidáme žloutek, olej, sůl a mouku - vypracujeme vláčné těsto a necháme půl hodiny kynout! Po vykynutí vytvoříme z těsta cca 50 ks, které roztáhneme a plníme tvarohovou náplní. Poté zakulatíme do tvaru koláčku, položíme na vymazaný plech, do každého uděláme důlek až na dno plechu a do něj dáme trochu povidel, poté sypeme každý koláček drobenkou a dáme péci do vyhřáté trouby na 15-20 min. 180 °C. Před servírováním pocukrujeme!! Nepotíráme vejcem!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné buchty

Výborné buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Celce | 5. 1. 2019 21:34

    Mám dotaz - koláče jsem vždycky pekl s rozpuštěnou Herou - je v něčem lepší olej? Jinak dělám s různými dalšími náplněmi, nejoblíbenější jsou ořechová, mák a plátky jablek se skořicí, ale povidla a tvaroh jsou krásně kontrastní a nepřejí se.

  • Vera | 25. 10. 2015 05:14

    Chtela bych se zeptat kolik suseneho drozdi pouzit. V USA nemuzu najit zive drozdi. Dekuji

  • karin | 20. 10. 2007 18:42

    ta merunkova marmelada je super, chutna to vytecne. Pro holky v USA, pouzijte plnotucnou riccota cheese - opravdu moc chutne. diky za recept. A vsem za pomoc.

  • Marsí | 19. 10. 2007 08:06

    Tak vám nevím...peču už přes 20 let a stalo se mi oprvé něco, co nechápu. Dělala jsem z poloviční dávky, těsto nevím proč bylo tuhé jako ďas, musela jsem přidat mléko a olej. Pak sice hezky vykynulo, ale koláčky byly skvělé jen po upečení. Druhý den už jen jako ty koupené. Asi zůstanu u svých osvědčených majonézových receptů.Možná to bylo tím, že jsem použila jinou značku droždí než jindy.Ale musím říct, že chlapi je snědli všechny.

  • karin | 19. 10. 2007 03:03

    dik za vsechny rady, mam jeste jednu otazku, ja tady v USA nemuzu sehnat kostky kvasnic, mam je to susene aktivni drozdi co se pouziva na peceni chleba, funguje dobre, ale nevim kolik lzicek bych asi tak mela dat misto jedne kostky. Nemate s tim nekdo zkusenost ? Jinak ted pecu a pouzila jsem merunkovou marmeladu, tak uvidim. Ale dala jsem malo toho drozdi, tak je to dost ubohe, ale je to v troube, letim to okouknout a pak dam vedet.

  • Eva Mlýnská | 18. 10. 2007 12:22

    Pro Zitu - na půl kila mouky je 1/4 kg tvarohu dost málo, ještě asi půl kostky.

  • Gábina H | 18. 10. 2007 10:34

    Mino, nebo zkuste povidla smíchat s piškotovými drobečky či strouhaným perníkem, aby se zahustila.

  • Zita | 18. 10. 2007 09:12

    Nemám zkušenost s pečením koláčků a chtěla bych je zkusit.Kolik je na toto množství těsta potřeba tvarohu?Můžete někdo poradit?

  • Anonym | 17. 10. 2007 22:17

    Já jsem zjistila, že mi povidla tečou když není dostatečně vykynuté těsto. Po naplnění tvarohem je nechám ještě dokynout na plechu, a pak teprve je plním povidly, ta už v důlku pěkně drží. Jinak se nedostatečně vykynuté těsto v troubě teplotou zvedne a povidla z koláčků stečou. Danka

  • mina kubikova | 17. 10. 2007 20:29

    este manapadlo, ze ten lekvar by som mohla akokeby zmiesat s makom....moze byt?

  • mina kubikova | 17. 10. 2007 20:26

    heli vdaka....pousilujem sa, teraz ked budem na slovensku, tu tvoju znacku zohnat, mam toho na prinesienie do nemecka uz dost....suchy hrudkovity tvaroch, salko, rum a teraz aj lekvar....:o))

  • Hela - | 17. 10. 2007 19:53

    Moje maminka tekoucí povidla zahušťovala strouhaným perníkem. Problém je v tom, že dáte povidla na koláče a když v troubě uvidíte, že tečou, už je pozdě je chtít zahušťovat. Ale pro slovenské kuchařinky tady koukám na kelímek s povidly NOVA, tak po slovensky je to Sladený slivkový lekvár - vyrába NOVA pre ESSA Slovakia s.r.o. Galanta.

  • Hela - | 17. 10. 2007 19:52

    Paní Evo, určitě je to i velikostí důlku, že povidla tečou. Ale já se domnívám, že kupovaná povidla tečou proto, že se v nich švestky něčím nastavují. Vždyť domácí povidla opravdu netečou.

  • Hela - | 17. 10. 2007 19:45

    Moje maminka tekoucí povidla zahušťovala strouhaným perníkem. Problém je v tom, že dáte povidla na koláče a když v troubě uvidíte, že tečou, už je pozdě je chtít zahušťovat. Ale pro slovenské kuchařinky tady koukám na kelímek s povidly NOVA, tak po slovensky je to Sladený slivkový lekvár - vyrába NOVA pre ESSA Slovakia s.r.o. Galanta.

  • Eva Mlýnská | 17. 10. 2007 15:51

    Tyhle koláče dělám už léta a že povidla stečou nebude povidlama. Když nemám, použiji marmeládu. Zpočátku jsem dělala příliš malý průměr důlku a a všechno teklo. Časem jsem vychytala a promáčknu pořádně štamrlátkem a nic neteče. Zkoušet a vychytat.

  • mina kubikova | 17. 10. 2007 12:06

    jeda....takze ja mam vlastne skusat do bezvedomia lekvare....mne mamka hovorila, ze ked lekvar raz uteka, tak to pokazi aj nejlepsia gazdina, ale akosi som na to zabudla...na moju skodu....musim teda prehladat vsetky nemecke slivkove povidla...a aj slovenske....skoda , ze tento rok nebola ziadna uroda slivak...asi by bol najlepsi ozaj domaci....Takze Karin, ako vidis....musis len skusat....co keby si jeden rad urobila s takym a druhy rad s onakym lekvarom, resp. naplnami. a sama budes vidiet, ktore ti vyjdu najsamlepsie...tie budu pre navstevu :o))))

  • Hela - | 17. 10. 2007 09:53

    Taky mám vždycky problémy s povily. Když jsem chtěla péci na svatbu a na koláčích mi opravdu záleželo, tak jsem vyzkoušela povidla od 7 výrobců a všechna tekla. Pak jsem našla povidla v plastovém kelímku od výrobce NOVA Sobotka a ta jediná netečou! Jsou vyrobena z 3/4 švestek a 1/4 jablek. Jinak dle obrázku je na těchto koláčcích tak málo povidel, že jsou spíš na ozdobu. Podle starého receptu se důlek v zabaleném koláčku dělá špičkou vejce.

  • mina kubikova | 16. 10. 2007 19:23

    opravujem.....nie natlacila az na spodok....ale NETLACILA...prepac

  • mina kubikova | 16. 10. 2007 19:22

    karin....ja som urobila taky uzatvoreny batoztek a urobila som do nich jamku....tiez som sa bala ze to pretrhnem a natlacila som az na spodoktak ked som tie jamocky naplnila slivkovym lekvarom, pri peceni mi ten lekvar tiekol kadetade. ale ja mam vo vseobecnosti furt problemy so slivkovym lekvarom, preto som rezignovala a plnim to orechovou zmesou, alebo makom.

  • Karin | 16. 10. 2007 19:09

    chci se zeptat, jestli po naplneni tvarohem to zabalite tak, ze je vsude dokola jen testo a pak ten dulek na povidla ? - neroztrhne se tim testo ? Zkouseli jste nekdo misto povidel dzem ? tady v USA povidla nejsou...diky moc za odpoved, chci to udelat na velkou oslavu.

  • Zita Matejkova | 13. 9. 2007 00:39

    Já je tedy po upečení taky potírám máslem s rumem,ale vždy byly nadýchané,tak nevím.V každém případě jsou moc dobré.Zkusím to tedy jednou bez vejce a uvidím.

  • Niky | 12. 9. 2007 11:54

    Já také nepotírám vajíčkem, jsou pak krásně nadýchané jako peřinka, povrch zůstaně krásně měkkoučký. Nejsou sice tak lesklé, ale jsou kypré. Po upečení potřu rozehřátým máslem s rumem a troškoucukru..

  • NIKY | 12. 9. 2007 11:34

    Protože je těsto po upěčení mnohem vláčnější. Nejsou sice takové lesklé, ale jsou zato měkkoučké jako peřinky. Po upečení potřu rozehřátým máslem s rumem a troškou cukru.

  • Zita Matejkova | 12. 9. 2007 10:15

    Tyto koláčky znám jako Dvojctihodné a jsou opravdu vynikající,ale nechápu proč nepotírat vejcem????

  • mina kubikova | 12. 9. 2007 07:26

    no, prave som si prebehla viacero receptov na kysnute kolace a to *pravidlo* o ktorom som pisala, nie je az takym pravidlom...takze tu skutocne zrejme autorka myslela , tu klasicku drozdovu kocku 42 gramovu.

  • mina kubikova | 12. 9. 2007 07:18

    Pavla....no v zasade ma kocka drozdia okolo 42 g. ale podla roznych receptovi, viem, ze na kilo muku ide ta cela kocka, takze na 500 g by malo ist pol kocky....som teda zmatena, pretoze prave dnes som ich chcela urobit a neviem co s tym.

  • Pavla | 8. 9. 2007 21:16

    Kolik gramu drozdi?

  • Katka | 29. 7. 2007 07:43

    Vynikající, dělám už je po třetí......tentokrát jsem musela z dvojité dávky. Děti je milujou. Díky za recept.

  • Kateřina Candrová | 14. 5. 2007 20:33

    Sice mi trochu nešlo kynutí, ale nakonec se vše podařilo a byly doopravdu vynikající. Chlapi ocenili zejména spojení chutí povidel a tvarohu. Na povrch jsem nedávala drobenku, ale plátky madlí. Dávám za jedna a děkuji za recept

  • Jana | 20. 1. 2007 19:25

    Tyto koláčky si plnně zaslouží svůj název,jen se po nich práší.Výborné.

  • silva rohackova | 2. 11. 2006 12:47

    Tak koukám, že jste si poradily...přesně tak to má být..díky Elo za vysvětlení!!

  • ELA | 1. 11. 2006 11:56

    Ano, je to přesně tak, zabalí se jako buchty (jsou to vlastně moravské koláčky). jen pro upřesnění - pokládají se švem na plech, aby se nerozbalily a byly pěkně hladké a kulaté

  • Gábina | 1. 11. 2006 11:08

    myslím, že ano, pak se ty "buchty" zploští a dá se tam povidlová náplň a navrch drobenka.

  • Hana Rožníčková | 1. 11. 2006 09:40

    Nějak jsem moc nepochopila - těsto zakulatíme do tvaru koláčků - to znamená, že to zabalíme jako buchty?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Velikonoce Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Povidla Rostlinný olej Sůl Tvarohová náplň Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

95
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
91
Tortilla s kuřecím masem a zeleninou
Tortilla s kuřecím masem…
90
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
88
Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem
Trhanec s jahodovým …
87
Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta
Třešňové knedlíčky z…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
Výborné Kávové Lívance
Výborné Kávové Lívance
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
  • Recepty.cz
  • Výborné koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact