• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborné koblížky z trouby
Napište svůj komentář k receptu

Výborné koblížky z trouby

autor: helikt
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 74
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
Výborné koblížky z trouby
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Těsto
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 40
      g cukr krupice
    • 50
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí
  • Na potření
    • máslo kousek
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát, ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s rumem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtové koblížky se skořicí

Jogurtové koblížky se skořicí

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlinkaamirinka | 15. 12. 2017 12:20

    testo bylo trosku tuzsi, nic mene, trochu vyteka to rozhodne ale jak upecete tak to neni vylozene ta kobliha jemna mekka je to tuzsi tvrdsi nic moc no sklamalo me to dost :''O

  • majka | 12. 4. 2017 11:17

    Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!

  • majka | 12. 4. 2017 11:16

    Tak nevim, recetptů je halda, všechny stejné :-\ :-\ prý se dá těsto udělat i v pekárně, buď je recept špatně nebo nevím, ale těsto řídké že jsem musela přidat mouku :-!

  • Šurovská | 3. 6. 2015 13:44

    Recept na buchty mám uplně stejný jako na tyhle koblihy tak nechápu proč vám kulaté vadí a hranaté jsou výborné?

  • Gita | 3. 6. 2015 10:50

    Taky jsem je zkusila a už víc ne...buchty jsou lepší, smažené koblihy příliš nezdravé-i když výýýborné, to je jasné :-[

  • Anička | 2. 6. 2015 19:11

    Nám chutnaly a je mi jedno jak se jim říká. Nevyteklo mi nic a byly nadýchané jak se patří a kdo tvrdí, že jsou tuhé, má spíš problém s rukama a nenechá těsto pořádně nakynout. Navíc nejsou olejové, takže u nás zabodovaly u všech.

  • Bobek12 | 2. 6. 2015 10:00

    Nechápu, jak tento recept může mít hodnocení 1-. Koblížky to nejsou, výsledek chutná a konzistence připomíná šátečky. Náplň mi také vytekla a to jsem se pokoušela obě poloviny k sobě přitisknout 2x. Také ty "kolbížky" po 13 minutách na 170 stupňů rozhodně upečené nebyly. Buď je v tom postupu chyba nebo má autor kouzelnou troubu.

  • Hanka | 12. 4. 2015 20:35

    Tak dneska jsem zkousela a napln mi vytekla u vsech krome jedne,takze jsem to pojmenovala buchtove tlamicky

  • Hanka | 12. 4. 2015 20:33

    Dnes jsem zkousela,s koblihama to nema nic spolecneho,testo celkem tuhe,nakonec z toho vznikli jakesi kupky plnene marmeladou,chutnalo to dobre,ale ...... hledala jsem recept na koblihy,majitelku by jsem rada poprosila o prepsani nazvy,protoze tohle koblihy opravdu nejsou,testo se da ale vyuzit k jine buchte

  • K | 3. 4. 2015 17:32

    Koblihy to nejsou, ale přidala jsem rozinky a vznikl vynikající lehký mazanec ;-)

  • johanka | 30. 1. 2014 10:54

    Taky mi moc nejely, ještě je mám na talíři, jindy jsou hned pryč, ale to jsou smažené. Do koblížků jako takových mají hodně daleko. :'(

  • alenka | 26. 1. 2014 18:49

    tak těsto kyne tak i kdyby to byla chut buchet to neva hlavně a se to zbaští :-) :-\ :-[

  • recepty73
    recepty73 | 18. 1. 2012 21:54

    ...jsou spíš takové vdolkové :-P , potřené povidly a sypané tvrdým tvarohem jsou výborné :-P ...

  • Anonymous | 18. 7. 2011 18:45

    jsou hrozně hnusné. nedoporučuji.

  • Nelinka | 19. 5. 2011 22:32

    Pro ty co nemužou smažene , jsou vynikajici. :-)

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 15:02

    Tak jsem je právě dopekla. Souhlasila bych s tím, že jako smažené koblížky rozhodně nechutnají, ale to snad ani nikdo nemůže očekávat. Pro mě je to dobré těsto jak na buchty (ať už dělané tradičně v pekáčku nebo jako koblížky na plechu) tak i na smažené koblížky (odkrojky jsem osmažila tradičně v přiklopeném hrnci a byly vynikající). Jen bych asi přidala více cukru.

  • MartikK
    MartikK | 12. 3. 2011 14:13

    Tak už jsou koblihy na plechu. Snad se povedou. Klidně ať chutnají jako buchty, hlavně, aby z nich nevytekla náplň, jak si hodně pekařek stěžovalo na Mimibazaru, kde je tento recept také.

  • xx | 3. 3. 2011 14:03

    :-D si náka mlsná ne...

  • Milena | 14. 2. 2011 14:48

    Ja jsem je delala jsou to buchty a ne koblihy ma daleko ke koblihum uz je delat nikdy nebudu.Docela se divim ze to nekomu muze pripominat koblih :-)

  • 13ka | 11. 2. 2011 17:15

    děkuji ;-)

  • helikt
    helikt | 9. 2. 2011 16:49

    asi 1/2 cm má ten plát být tlustý :-)) :-))

  • 13ka | 8. 2. 2011 17:46

    Prosím na jakou tlouštku se má asi tak rozválet ten plát ??

  • helikt
    helikt | 7. 2. 2011 19:23

    to poslední slovo co tam chybí je S RUMEM :-)) :-[ :-\ =-O ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

102
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
54
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
49
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

Třeštíková pár týdnů před porodem: Zásadní změna!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Výborné domácí Koka sušenky
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
Výborné Kávové Lívance
Výborné Kávové Lívance
Výborné koláčky
Výborné koláčky
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné lívance z acidofilního mléka
Výborné mandarinkové řezy
Výborné mandarinkové řezy
  • Recepty.cz
  • Výborné koblížky z trouby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact