Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme sníh, žloutky utřeme s cukrem a pak postupně přidáváme ušlehaný sníh a mouku s práškem do pečiva. Z mléka, 2-3 lžicemi cukru a pudingem v prášku uvaříme puding.
2
Musíme rychle pudink míchat protože použijeme jen 1/4 l mléka. Vychladlý prošleháme s máslem. Vychladlý piškot potřeme pudinkovým krémem, posypeme jemně nakrájenými jablky na plátky (nedoporučuju strouhat) a ozdobně pokapeme čokoládovou polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kulakevičová
|21. 11. 2007 16:06
taky si myslím že by to šlo špatně krájet...ale kdyby se to nastrouhalo tak by to asi šlo...
Jana
|20. 11. 2007 09:19
Určitě bude záležet na druhu jablek. S těmi, které máme my na zahrádce (ale na odrůdu se mě neptejte, kdysi nám známý přeroubal nevalné letní jablko) si to umínm představit docela dobře. Naše jablka OPRAVDU NEZHNĚDNOU a NEOVADNOU ani za 2-3 dny a jsou křehoučká a sladká....Jistě je to ale moučník k rychlejší spotřebě a ne k snídani na celý týden.
Zita Matejkova
|19. 11. 2007 16:24
To už je lepší do horkého pudinku vmíchat nakrájená jablka nadrobno . A ještě lepší dát na piškot vrstvu podušených jablíček s rumem a skořicí a pak teprve vrstvit dál.
Zdenka Matušková
|19. 11. 2007 15:33
Asi bych si nahoře uměla představit spíš broskvový kompot nebo třeba banány.
Zdeňka ze Z
|19. 11. 2007 11:54
Jak vypadají tepelně neupravená jablka druhý den ? A jak se krájí tvrdé jablko, když je pod ním pudinkový krém ?