Bílky si oddělíme od žloutků. Bílky dáme stranou, žloutky rovnou použijeme do těsta nyní. Zasypeme je hrubou moukou a zalijeme hrnkem mléka. Vše to osolíme lžičkou soli. Směs řádně promícháme. Těsto by mělo být řidší.
2
Rohlíky si rozkrájíme na malé kostičky. Z bílků vyšleháme sníh, který rovněž vmícháme do těsta. Můžeme dle chuti přidat bylinky. Třeba petrželku.
3
Hrnky na knedlíky si vymažeme sádlem či jiným tukem. Do 3/4 hrnku nandáme těsto. Hrnky vložíme do většího hrnce s vodou. Láďa Hruška doporučil aby hladina sahala zhruba po spodní část ucha.
4
Vaříme cca 30 minut, potom hrnec sundáme z plotny a hrnky vyndáme. Necháme je chvilku odstát a pak se pokusíme knedle vyklopit :)