Proč droždí i prášek do pečiva?
Buchty robim dost casto a tieto su super akurat davam menej oleja a potom su uzasne :-) odporucam vyskusat :-)
Tak sem udělala taky,ale oleje se mi zdá moc,tekl mi z toho olej,když jsem to plnila a balila,jakoby se to nespojilo,nevím..
To můžu potvrdit.
Tyhle buchty jsou naprosto luxusní, lepší jsem ještě nejedla. Vláčné , křehké těsto, výborná chuť. Nebudete zklamáni. Od teď peču jen podle tohodle receptu. :-)
Opravdu :-\ nevím jak dělat jsem začátečník tady podle toho neuďelám ani buchty bez náplně natož do nich něco strčit :-S
No, přesně :-D taky chci tyhle buchty udělat a nevím, jak přesně ten kvásek....jestli i s vejci, nebo bez.... :-\
vyzkouším určitě, ale chci jen poznamenat, že když někdo píše recept, má ho psát tak, aby podle něho mohli dělat i úplní amatéři! Takže takový nějaký začátečník podle tohoto receptu nebude vědět, co má dělat, že má zadělat podle běžného způsobu :-P :-D a bude muset jít jinam... a možná to bude škoda, když vidím ty kladné komentáře... O:-)
TĚSTO SUPER A BUCHTY BYLY HNED PRYČ :-)
Super receptík, buchty už jsou v troubě ;-) S těstem se výborně pracovalo a myslím si, že zítra budu muset péct další :-D
Nejlepší buchty co jsem kdy upekla, těsto se nelepilo a dobře se s ním pracovalo. Buchty byly dobré i druhý den, tak jak je napsáno a jiné už péct asi nebudu.
Tak buchty jsou v troubě. Nechala jsem kynout trochu déle(byl tu elektrikář tak jsem nemohla dílo dokončit ). Těsto je uplně super, krásně se sním pracuje i na přípravu bylo skvělé, nemusela jsem přidat nic a bylo krásně vláčné. Udělala jsem je se švestkama a už se těším až si dám pěkně teplé s kávičkou Mn´am. Ještě jednou chválím skvělé těsto. Vyskoušela jsem už hodně variant, jsou většinou stejné, ale poměr mouky a ostatních surovin se liší a od ted´ jiné než todle nedělám
Pokud jste již pekla jakýkoliv koláč nebo buchtu,tak je postup stejný......nejprve nechat vzejít kvásek na teplém místě ale nesmí se spařit.Do mísy dejte vše ostatní a vzešlý kvásek dejte až naposledy.Zbytek je snad jasný. :-|
dobry den,zdravim z dalekeho spanelska,ted jsem dodelala buchty,zbylo testo tak jsem udelala buchticky s kremem musim pochvalit recept vyborny, <3
Dnes jsem pekla buchty dle receptu musím pochválit tak dobré a křehké jsem ještě nedělala. :-P Upekla jsem z poloviny těsta buchty a z druhé koláč švestkový obojí moc dobré. <3
Já je peču na 180 25-30 minut,máme taky elektrickou troubu a jsou akorát.Každá trouba je ale trochu jiná,takže bych poradil po 15 minutách se na ně podívat a pokud nebudou,tak je tam ještě chvilku nechat 8-)
Běžným způsobem? Ale jak??
a co taky doba peceni a co taky na kolik stupnu se to ma tat vole to tam nedas
Já pekla poprvé v nové troubě raději na míň, pod 180st, prostě jsem čekala až zrůžoví, cca za 15 min.
Mám doma podobný recept, jen na 1k mouky a tím pádem také ostatní ingredience naberou na váze, ale opravdu recept (a buchty i buchtičky s krémem) nemá chybu.. Osobně si myslím, že mám buchty lepší než tchýně :-[ a opravdu vydrží vláčné ještě druhý den.. i když se ho málokdy dožijou :o))
Moc ráda bych vyzkoušela. Ale vzhledem k tomu, že máme doma novou elektrickou troubu, kterou ještě nemám absolutně vychytanou, můžete mi prosím někdo říct, na kolik stupňů to mám péct? O:-)
Výborné, jednoduché, nadýchané jako peřííčko! :-) Jen se po nich zaprášilo ;o) Doporučuji všema deseti!
...kdyby jste se divili,proč jsou na některých buchtách ty tečky :-\ ,tak to jsou makové ;-) .Já abych si nekousl ;-) :-[ ,ty nemusím :-D :-D :-D
Toto je jedno z nejlepších ,,kynutých-nekynutých,, těst jaké znám.Recept jsem již mnohokrát předával dál,jelikož neznám nikoho,komu se dílo nepovedlo.Doporučuji vyzkoušet těm,kteří kynuté neradi jedí druhý den:-))
dobré leč drobet mastné
Peču v předehřáté troubě tak,jako všechny koláče,bábovky...To záleží vážně spíš na té troubě,než na stupních,protože pendluji mezi třemi sporáky/doma,na chalupě a u babči/a musela jsem to ,,vychytat,, Ale tohle těsto je vážně vynikající.Dělám z něj i koláče,záviny makové,skořicové...a nikdy nezklamalo.Tak dobrou chutˇ
Taky by mě zajímalo, při kolika stupních buchty pečete a přibližně jak dlouho. Děkuji
vynikající, kdo je u nás ochutnal, hned chtěl recept, je pravda, že každé kynuté těsto se musí pořádně promísit - pomáhá manžel. Buchty pochválila i babička.
Tak nevím, kde se stala chyba. Dala jsem vše podle receptu, ale těsto je příliš mastné a téměř ani nejde spojit. Pochybuji, že vůbec vykyne.
recepr vynikající pravě jsem upekla a ani nestačili vychladnout a už byli spapkané.Doporučuji Lenka
Při jaké teplotě pečete???
Je to klasický postup kynutého těsta,ale já se držím rady mojí babičky,kolikrát vykynuté těsto prohněteš,takovou budeš mít kvalitu.Akorát tam dávám míň tuku a přidám dvě lžíce mojolky . Kynuté těsto potřebuje čas.Já zadělám ráno a peču třeba až odpoledne.
Buchty jsou výborné, při pečení jsem je jednou potřela máslem a po vyndání z trouby ještě rumovou vodou a byla to mňamka :-). Chválím...
Pro Barunku: Nevím, jak tyto buchty, ale měla jsem dlouhá léta problém udělat buchty, které vydrží křehké několik dní. Pak jsem na to přišla! Je třeba je péci při nízké teplotě cca 160 st. a jakmile začnou růžovět, tak je z trouby vyjmout. Pak vydrží.
mohu se zeptat, jak dlouho se maji pect v plynove troube ?
Dnes som vyskusal tento recept a musim povedat paradicka ked clovek chce a baviho to tak to ide.Zrejme pan Vladimir pripali aj caj.
Nenechala jsem se odradit negativními komentáři a tento recept vyzkoušela. Musím říct, že takhle krásně mi těsto na buchty nikdy nevykynulo! A ta chuť! Byly úžasné a navíc stejně báječně chutnaly i druhý den! Dávám 1
Jsem vyučený cukrář a tu práci jsem dělal přes 30 let, nejsem jediný komu se zdál tenhle recept nepříliš zdařilý a nemíním tady paní Janě něco vyvracet, o výši její inteligence nelze pochybovat
Tak tady ty buchty jsem taky zkoušela, už proto že o nich tady tak píšete :-) docela to šlo. Akorát ten prdopeč jsem tam dalal jen na špičku nože.
Tak to je opravdu hustý komentář,ale dávám za pravdu Janě
Vidím, že Vladimír má patent na vše a všechny nás normální lidi odsoudil jako ty nejhorší diletanty. No nevím, kdo neumí péct... jestli tisíc lidí tady z netu, nebo jeden jednobuněčný organismus jménem Vladimír. Doporučuji tuto jedinou buňku nepřepínat a nepoužívat často. Je vidět, že už je dobře jetá.
Buchty zostanú vláčne aj bez prášku do pečiva, a to vďaka oleju. Ak je tam droždie, ten prášok sa mi zdá zbytočný. Pre Vladimíra : kvalita kysnutého cesta závisí od kvality vymiesenia, takže chyba nebude v recepte...
nejhorší, co jsem kdy z kynutého těsta jedl, nadchnout se můžou jenom diletanti, kteří neumí péct..
Jsou výborné.
Tyto buchty jsou naprosto průměrné, rozhodně ne výborné. Kdyby se dalo do těsta máslo místo oleje, bylo by to o třídu výš. A ten prášek do pečiva je v nich trošku cítit. Já už je rozhodně dělat nebudu.
Karlo,já dávám jeden prášek do pečiva třeba na 25 dkg mouky,když peču řezy,a je to akorát.Jinak tyhle buchty jsem zkoušela,těsto se mi zdálo hodně mastné při zadělávání,a kynulo déle než obvykle,ale po upečení bylo dobré a nedrobivé,jen ten prášek do pečiva tam trochu cítit byl.Já s nimi měla úspěch.
Tak tyhle buchty ani zkoušet nebudu.Jednak jeden Prdopeč je na 1 kg mouky a 42 g droždí na další kilogram.A dát to obojí do 600 g mouky je blbost.Zkušené hospodyňky to dobře vědí..
Je mi líto, ale tyhle buchty mě nenadchly. Docela souhlasím s Alenou...
S tou bramborou už jsem to tady někde psala. Oloupat, rozčtvrtit, zabalit do mokrého papíru (kuchyňská utěrka), dát to mikro.sáčku a na 3 min. do mikrovnky.
pani Lada....skvela rada....dakujem....
Bramboru ve slupce jednoduse uvarite v mikrovlnce. Staci probodnout nozem na dvou postrannich "stranach" brambory. Vetsinou stredne velkou bramboru mate hotovou behem 6-7 minut, a bez prace. A je hotovo. Brmabora je hotova, kdyz jde lehce propichnout skrz stred paratkem.
nechápu, jak může někdo napsat, že jsou buchty výborné apod. Jsou drobivé, kypřící prášek je tam dost cítit, prostě O bodů. Už to tady taky někdo psal, ale vy jste všichni úpně paf z takové slátaniny.
Dnes jsem upekle skvělé nadýchané makové buchty, podle tohoto receptu, peču hodně, ale kynuté těsto méně, opravdu se mi moc povedly a všem moc chutnají, kypřící prášek + droždí asi dělá divy, dávám za 1
Nedávám prášek ani bramboru, používám hladkou mouku a těsto nedělám moc tuhé.Jinak suroviny v podobném poměru. Zadělávám bez vážení. Buchty jsou vždy vláčné ještě druhý den, pokud zbudou.
Ta brambora mě štve.Musím ji vždy solo vařit.Je ,možné ji nahradit instantní kaší v prášku?Nezkoušel někdo?Pro jednou instant,zase by to vyrovnala rychlost,jednoduchost.Co ???
Musím souhlasit s Hruštičkou.Já dělám kynuté buchty podle receptu " Starodávné buchty".Je hodně podobný.Je tam také ta zmiňovaná brambora a místo oleje sádlo. Buchty jsou opravdu krásně vláčné a měkké několik dní. Slyšela jsem, že i to sádlo dodá vláčnost.
Když do těsta nastrouháte jednu ve slupce uvařenou bramboru (vychladlou a oloupanou :-))zůstanou buchty vláčné a nemusíte dávat toho prášek do pečiva. Převzato od babičky a ověřeno lety praxe.
Buchty jsou naprosto skvělé! Kynuté buchty jsem dělala poprvé v životě a po důkladném pročtení diskuze k tomuto receptu jsem se rozhodla, že je tedy fakt zkusím. A jupíííí, povedly se mi. Jsou moc, moc dobré. Celá rodina i návštěva si pochutnávali.
Jsou moc dobré, ale kromě finty s prdopečem se na výborné chuti asi taky podílí dobré sádlo, kterým jsem je zadělala.
Dobrý den, zkoušela jsem je. Synovcům chutnali, mě přišli tuhé, nenaskočily. Myslím si, že olej že moc těžký.... lepší tuk a nebo sádlo. Nicméně přidám pro porovnání svůj recept: 1 kg polohrubé mouky, 10 dkg tuku, 8 dkg cukru, 1-2 žloutky, 4 dkg droždí, necelé 3/4 l mléka, lžicka soliZaděláme těsto a necháme kynout, vykynuté naplníme povidly nebo tvarohem, vkládáme do vymazaného pekáče. Promastíme mezi sebou a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Pak stlumme a pečeme 1/2-3/4 hodiny. Hotové oddělíme a cukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým... Sousedi mají pak nos jako pinochio Dobrou chuť
Právě peču buchty,krásně zlátnou,tak jsem zvědavá jak budou chutnat. Část těsta mi zbylo,tak jsem udělala knedlíky na páře a byly výborné!!!
moc dobré peču často,nestačí ani vyhcladnout
Tyhle buchty jsou mooooc velká dobrota :-))
jsou moc dobré
hmmm
Dnes jsem je vyzkoušela a jsou opravdu výborné!Jen cukru jsem dala dle chuti.Děkuji za recept.
Včera jsem je pekla a jsou moc dobré,ještě i dnes.I když skoro žádné nezbyly.Určitě je upeču znovu.
Pekla jsem o víkendu,těsto mi přišlo při zadělávání dost mastné,ale po upečení se mi nezdálo.Chuťově dobré,sice ten prášek je znát,nám to ale nevadilo,má dcera se jen ptala,jestli je v těstě Solamyl.Jen jsem přidala trošku víc cukru.
Tak mně se tentokrát nedařilo, asi byla někde chyba - zřejmě moje, protože ostatní to chválíte. Buchty byly suché a druhý den drobivé, už to dělat nebudu...
Pro Radima: určitě dej vědět, jak to dopladlo. Máš můj obdiv, že si sám pečeš buchty ;-) Mně to taky trvalo, než jsem se naučila kynuté těsto, nejsi v tom sám :o)
Mi tam ten prášek vadí, zustanu u klasických kynutých,chutnají líp celé mé rodině,na druhý den se spíš drobí, než by chutnaly čerstvě.
Moc děkuju za radu Marto. Jinak vše ven dávám, protože to je ještě věc, kterou si právě po babičce pamatuju. Jenže teď co bydlím sám a máti na kynuté těsto zanevřela, tak si hold musím pomoci sám. Jinak to s tou troubou dělám taky tak :-) Dneska zkusím další pokus a uvidím. Doufám, že už to tak lepit nebude. Díky moc za rady
Suprové těsto, báječné buchty, dávám 1*Pro Radima, zkus můj postup: v malém plechovém hnečku jsem rozetřela na kaši kvasnice s cukrem a zalila asi 5 lžícemi vlažného mléka, přidala trochu mouky, zamíchala a zasypala moukou, aby kvásek nebyl vidět. Troubu jsem zahřála na 50 stuňů, vypla a do vypnuté dala hneček. Až byl hrneček plný, byl kvásek hotový. Do mísy jsem dala zbytek mouky, rozmíchala v ní sypké suroviny, nalila kvásek, zbytek vlažného mléka a tekuté suroviny a zamíchala jsem to vařečkou. Těsto se trochu lepí, setřeš ho ze stěn mísy a z vařečky. Já těsto zadělávám v plechové míse, takže znovu opakuji postup s troubou, kam dám mísu přikrytou utěrkou a těsto nádherně vykyne za 15-20 minut. Nezapomeň těsto před vložením do troubu ještě trochu poprášit moukou. Dobré také je mít všechny suroviny na těsto stejně "teplé", tzn. půl dne před přípravou si vše dám do kuchyně, aby to mělo pokojovou teplotu - staré rady babiček :-). Přeji hodně úspěchu :-)
Můžete mi někdo poradit? Dělám vše podle ingrediencí, ale těsto se strašně moc lepí :-( Má se těsto zadělávat ručně nebo ruční šelhač s háky nevadí? Nebo je nutný postup co jak nejřív dávat do mísy a míchat? Moc děkuju
Tak jsem se odvážila a dnes jsem je upekla. Nechutnají sice jako buchty od babičky ale podle mně jsou lepší. Můj odpor ke kynutému těstu je zlomen. Jsou tak skvělé, že skoro žádné nezbyly. Peču znovu.Zkuste všichni váhavci.
NATALIA, ETO CHARAŠO!!! (pokud něpanimajetě česky a 5 stran kladných komentářů je málo)
je to dobré?
Dosud jsem delavala kynute testo podle receptu po prababicce - byla skvela kucharka, ale musim rict, ze tohle testo je mnohem lepsi nez to jeji!!!! Skvele se s nim pracovalo, nemusela jsem ani davat mouku na val, netrhalo se a buchty chutnaji baaajecne. Vrele doporucuji, ja uz jine testo zkouset nebudu. Jen jsem dala susene drozdi misto cerstveho a pul napul hladkou a polohrubou mouku, protoze jsem v USA a cerstve drozdi i polohruba se tady shani velice tezce, ale myslim, ze to na chuti nijak neuskodilo.
Do kynutého těsta polohrubá mouka?! Pokud dáte hladkou, jsou mnohem nadýchanější a déle vydrží. Polohrubá mouka vysušuje.
Tak když už tady rozdáváte rady, täk bych se teda taky ráda zeptala. Píše se tady zaděkáme těsto běžným způsobem. Ještě jsem to nikdy nedělala, jaký je ten běžný způsob prosím? Jsem tak trochu nešika, ale snad by se toto těsto i mě posdařilo. Reakce vás všech vypadají lákavě. Děkuju a přeju pěkný den. Janča
Pro Marsí: to víte, žádný učený z nebe nespadl, sama mám jednu takovou "Evičku" doma. Když čtete komentáře, tak s údivem zjistíte, kolik lidí se vyhýbá kynutému těstu. Spoustu lidí odradí, když se něco hned napoprvé nepovede a je to škoda. Jsem ráda, že Eva našla tu odvahu to zkusit a přeju jí, aby se jí buchty opravdu povedly. A když ne teď, tak určitě příště!
Pro Lilianu, je zde recept na "Starodávné buchty", ktere jsou zadelavane sadlem. Je to recept od p. Tiche z roku 1900. Zkousela jsem je a jsou vyborne. Akorat na vrch jsem je mastila maslem. Jo a pouzila jsem nejprve polohrubou mouku, a kdyz jsem je delala asi po treti, tak jsem michala s hladkou moukou. Jinak tchyne dela pouze z hladke. Mne vyhovuje namichat.
Pro začátečnice ještě jedna rada - před vložením do trouby nechte ještě 10 až 15 minut kynout hotové buchty na plechu, potom vložte do předehřáté trouby.
Zkoušela jsem, tři dny jako čerstvé, dávám za jedna.
Prosím podělte se o zkušenosti, moje babička vždy pekla buchty z hladké mouky a zadělávala a poté i mazala buchty sádlem. Nikdy jsem pak už nejedla tak dobré buchty. Jsem stará kuchařka ale kynité těsto není mojí silnou stránkou.Všichni je chválíte tak to taky zkusím.
Heli, vyloudila jste mi úsměv na tváři...:-))) Vás by mi bylo třeba před 25 lety, když mně babička učila péct...byla by jste dobrý odborný poradce pro začínající kuchtičky...viz. rada pro Evičku...:-)))
jak dlouho se pečou a na jakou teplotu?
Heli, moc děkuju, jsi zlatíčko. Zítra jdu ta to ;-)
Pro Evičku: Až těsto vykyne, lžící "namáčenou" v mouce si od kraje vykrajuj jednotlivé bochánky těsta, odkládej je na pomoučený vál. Pak si každý jednotlivý bochánek prstíkama rozprostři do placičky, jinou lžící na ní nandej náplň - asi půl lžíce (sama uvidíš kolik se ti toho na placičku vejde, abys jí pak mohla zabalit a náplň nevytékala. Zabalené buchty opraš od mouky a vlož do vymazaného peláče tím zabaleným dolů a kolem dokola každou potři rozehřátým tukem (nejlépe máslem nebo Herou). Nechávej mezi nimi mezery alespoň 1 cm, stejně se kynutím a při pečení spojí, ale lépe se ti budou vyndavat. Před pečením je můžeš potřít zbývajícím tukem. Někdo potírá tukem i těsně po upečení. Někdo také nevykrajuje těsto lžící, ale vyválí z těsta plát a pak vykrajuje čtverečky a plní. Musíš si vyzkoušet, co ti bude vyhovovat.
ještě jsem kynuté buchty nepekla, chtěla¨bych se proto zeptat. JAké množství náplně ja 1 buchtu? Poté co nudu mít "vytvořenou jednotivou buchtu, mám ji před vložením do pekáčku nečím potřít čí obalit v mouce, aby se k sobě buchty nelepily?A čím před pečením potřít celý již naplněný plech-vajíčkem? Moc děkuju za rady
chtěla bych se zeptat,jestli se musí taky předtím než se dají do trouby potírat ze všech stran,děkuji
Výborné, těsto jsem udělala v domácí pekárně a plnila tvarohem a marmeládou. Dávám 1*
Dělala jsem z těsta mřížkový koláč,báječnéééé.Mohu vřele doporučit.)))
Název nelže, opravdu výborné buchty. Krásně se dělají, výborně chutnají, dlouho vydrží měkké.
Skvele buchty, akorad jsem chtela napsat ze jsem je pekla v Dublinu z hladke mouky a supr.
Moc dobré, dělala jsem včera dopoledne.Těsto jsem zadělala v domácí pekárně, bylo to jak hrnečku vař, tak tak, že to nepřeteklo.V jedenáct dopoledne jsem dopekla, v poledne jich zbyla polovina.Oběd jsem musela schovat na dnešek. Za 1.
Zkoušela jsem o velikonocích výborné.Naše děti narozdíl od nás buchty nemusí tak jsem je naplnila nutelou a jen se po nich zaprášilo.Dávám 1
Děkuji za recept, přidala jsem také více cukru a na pekáč pravé máslíčko.Výsledek je opravdu super.
Ještě jsem zapomněla dodat, že určitě z toho budou vynikající dukátové buchtičky, ale zatím jsem nezkoušela...
Opravdu výborné..dělala jsem buchty, ze stejného těsta i koláče a o velikonocích i cop z poloviční dávky plněný šimlem(tvaroh, mák),povidly a jablky....nemá to chybu, dávám za jedna...:-))
Buchty sú skutočne dobré, ale podľa môjho názoru je tam zbytočne veľa oleja. Dala som o polovicu menej a stačilo.
Tento recept som este neskusal, ale davam do cesta kvapku kvalitneho tmaveho rumu z cukrovej trstiny... Doda perfektnu aromu...
Taky musím pochválit. Nedělala jsem buchty, ale záviny. S těstem se opravdu skvěle pracovalo.
Po přečtení ohlasů jsem buchty vyzkoušela, byly opravdu výborné a i druhý den zůstaly krásně měkké. Příště přidám do těsta o trošku více cukru. Díky za recept.
Paní Jano z VM,přikláním se k paní Jitce,podělte se s námi o něj :0))))
Paní Jano z VM a nechtěla by jste se s receptem podělit? Kynutá těsta to je moje a ráda zkouším různé druhy, zatím jsem nenašla úplně ten in u kterého bych zůstala, předem děkuji
Mám sice svůj výborný recept na kynuté těsto a taky nadýchané a super, ale všechny pochvalné komentáře mi opravdu nedají pokoje, takže v sobotu vyzkouším. A běda vám všem, jestli to nedopadne dobře !! Chachá.....Ale vůbec nehodnotíte, tolik chvály na plano!
DÍKY ZA SUPER RECEPT,NIC JINÉHO UŽ NEBUDU ANI ZKOUŠET!!!JEDNODUCHÉ-RYCHLÉ-VÝBORNÉ!!!TĚSTO SUPER A VÝSLEDEK**NADÝCHANÉ BUCHTIČKY,JEN SE NA JAZYKU ROZPLÝVAJÍ!!!!DOPORUČUJI VŠEM VYZKOUŠET.
Skvělý recept!!!! S těstem se dobře pracuje, jiné už dělat nebudu, upekla jsem je manželovi na cesty a nemohl si je vynachválit, díky za recept!!!!
Já peču buchty podle receptu STARODÁVNÉ BUCHTY, který je tady na webu a nemůžu si je vynachválit, i když tyto musí být podle vašich ohlasů také výborné.
Nejlepsi testo na kynute buchty co znam!!!! S testem se nadherne pracuje a buchticky jsou vyborne!!
Upekla jsem dnes buchty a jsou opravdu výborné.Nejlepší recept na kynuté těsto,které jsem doposud vyzkoušela.Krásně se s těstem pracuje a jsou nádherně měkoučký.Mouku jsem dala půl hladké a půl polohrubé.A po vytažení z trouby jsem potřela rumovou vodou-1 lžíce vody.2-3 lžíce rumu,1 lžíce moučk.cukru,aby měli správný šmak.
výborné, rozhodně jednička! žiju v Anglii, kde se nedá sehnat čerstvé droždí, pekaři ho mají, ale nesmí ho prodat, takže jsem si po skoro 2 letech přivezla droždí z Rakouska ze služební cesty a výsledek je báječný. S těstem se krásně pracuje, buchty jdou krásně zabalit. Po pročtení vašich komentářů jsem také dala více cukru-dvojnásobek. Moc děkuji za recept, už jiný používat nebudu.
také jsme si pošmákli...droždí s prdopečem cítit není a s těstem se opravdu bezva pracuje.. :-)
Dnes jsem buchty pekla a jsou opravdu výborné jemné a měkké mohu doporučit
akorat mam buchticky v troube,je to muj prvni pokus,uvidim jak dopadnou,pokud budou mit uspech,udelam je priste znovu.Jen jsem asi nkrajela vetsi ctverecky a jeste to vykynulo.Tak priste uelam mensi :-)
pravě mi kyne těstíčko
Upekla jsem ty buchty tento týden a měly veliký úspěch. Dala jsem do nich ale o 1 lžíci cukru více.Vřele doporučuji.PS: Nechala jsem jich několik do 2.dne a skutečne byly i na 2.den měkkoučké.
vejce dáváte celá? Většinou do kynutého dám jen žloutek a ještě dotaz: tím, že je tam celé droždí a celý prdopeč. nejde to nějak cítit?
měla jsem svůj recept na svoje kynuté těsto,ale tohle je lepší,jemnější,jen dávám o něco více cukru.Tím,že těsto není tolik husté(tuhé) jsou buchty pěkně nadýchané...ale to platí u každého kynutého těsta
výborné a dobře se s těstíčkem pracuje