• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Výborné buchty
Napište svůj komentář k receptu

Výborné buchty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 89
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné buchty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 42
      g droždí
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Zaděláme kynuté těsto běžným způsobem, nezapomeneme na prášek do pečiva (díky němu zůstanou buchty krásně vláčné i druhý den). Necháme vykynout, poté plníme nádivkou - tvarohem, mákem, povidly apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborné Raffaelo II.

Výborné Raffaelo II.

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • IVČA | 12. 4. 2014 13:24

    Proč droždí i prášek do pečiva?

  • erika | 19. 3. 2014 13:56

    Buchty robim dost casto a tieto su super akurat davam menej oleja a potom su uzasne :-) odporucam vyskusat :-)

  • Mag | 9. 2. 2014 18:01

    Tak sem udělala taky,ale oleje se mi zdá moc,tekl mi z toho olej,když jsem to plnila a balila,jakoby se to nespojilo,nevím..

  • Andrea | 9. 11. 2013 19:24

    To můžu potvrdit.

  • Andrea | 9. 11. 2013 19:23

    Tyhle buchty jsou naprosto luxusní, lepší jsem ještě nejedla. Vláčné , křehké těsto, výborná chuť. Nebudete zklamáni. Od teď peču jen podle tohodle receptu. :-)

  • lenka | 6. 10. 2013 15:24

    Opravdu :-\ nevím jak dělat jsem začátečník tady podle toho neuďelám ani buchty bez náplně natož do nich něco strčit :-S

  • Natalie | 22. 9. 2013 13:54

    No, přesně :-D taky chci tyhle buchty udělat a nevím, jak přesně ten kvásek....jestli i s vejci, nebo bez.... :-\

  • jen tak | 23. 6. 2013 22:35

    vyzkouším určitě, ale chci jen poznamenat, že když někdo píše recept, má ho psát tak, aby podle něho mohli dělat i úplní amatéři! Takže takový nějaký začátečník podle tohoto receptu nebude vědět, co má dělat, že má zadělat podle běžného způsobu :-P :-D a bude muset jít jinam... a možná to bude škoda, když vidím ty kladné komentáře... O:-)

  • MILENA | 21. 6. 2013 21:12

    TĚSTO SUPER A BUCHTY BYLY HNED PRYČ :-)

  • Radka | 16. 5. 2013 21:07

    Super receptík, buchty už jsou v troubě ;-) S těstem se výborně pracovalo a myslím si, že zítra budu muset péct další :-D

  • voršilka | 4. 4. 2013 14:21

    Nejlepší buchty co jsem kdy upekla, těsto se nelepilo a dobře se s ním pracovalo. Buchty byly dobré i druhý den, tak jak je napsáno a jiné už péct asi nebudu.

  • market | 27. 2. 2013 15:37

    Tak buchty jsou v troubě. Nechala jsem kynout trochu déle(byl tu elektrikář tak jsem nemohla dílo dokončit:) ). Těsto je uplně super, krásně se sním pracuje i na přípravu bylo skvělé, nemusela jsem přidat nic a bylo krásně vláčné. Udělala jsem je se švestkama a už se těším až si dám pěkně teplé s kávičkou Mn´am. Ještě jednou chválím skvělé těsto. Vyskoušela jsem už hodně variant, jsou většinou stejné, ale poměr mouky a ostatních surovin se liší a od ted´ jiné než todle nedělám :)

  • Martina | 19. 1. 2013 14:37

    Pokud jste již pekla jakýkoliv koláč nebo buchtu,tak je postup stejný......nejprve nechat vzejít kvásek na teplém místě ale nesmí se spařit.Do mísy dejte vše ostatní a vzešlý kvásek dejte až naposledy.Zbytek je snad jasný. :-|

  • ketty666 | 13. 1. 2013 22:47

    dobry den,zdravim z dalekeho spanelska,ted jsem dodelala buchty,zbylo testo tak jsem udelala buchticky s kremem musim pochvalit recept vyborny, <3

  • Alena | 6. 8. 2012 19:35

    Dnes jsem pekla buchty dle receptu musím pochválit tak dobré a křehké jsem ještě nedělala. :-P Upekla jsem z poloviny těsta buchty a z druhé koláč švestkový obojí moc dobré. <3

  • standa | 25. 7. 2012 13:11

    Já je peču na 180 25-30 minut,máme taky elektrickou troubu a jsou akorát.Každá trouba je ale trochu jiná,takže bych poradil po 15 minutách se na ně podívat a pokud nebudou,tak je tam ještě chvilku nechat 8-)

  • MJG | 20. 7. 2012 11:43

    Kynute buchty se pecou na 220 stupnu v elektricke troube, 10-12 min.

  • Misa | 16. 3. 2012 15:52

    Běžným způsobem? Ale jak??

  • michaela | 6. 7. 2011 16:27

    a co taky doba peceni a co taky na kolik stupnu se to ma tat vole to tam nedas :'(

  • Míša | 25. 5. 2011 11:03

    Já pekla poprvé v nové troubě raději na míň, pod 180st, prostě jsem čekala až zrůžoví, cca za 15 min.

  • Míša | 25. 5. 2011 11:02

    Mám doma podobný recept, jen na 1k mouky a tím pádem také ostatní ingredience naberou na váze, ale opravdu recept (a buchty i buchtičky s krémem) nemá chybu.. Osobně si myslím, že mám buchty lepší než tchýně :-[ a opravdu vydrží vláčné ještě druhý den.. i když se ho málokdy dožijou :o))

  • Titinka147 | 6. 4. 2011 15:30

    Úplně se rozplývají....jsou hned prič.. :-P

  • Katarana | 25. 3. 2011 13:57

    Moc ráda bych vyzkoušela. Ale vzhledem k tomu, že máme doma novou elektrickou troubu, kterou ještě nemám absolutně vychytanou, můžete mi prosím někdo říct, na kolik stupňů to mám péct? O:-)

  • Tereza | 3. 3. 2011 20:38

    Výborné, jednoduché, nadýchané jako peřííčko! :-) Jen se po nich zaprášilo ;o) Doporučuji všema deseti!

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 17:42

    ...kdyby jste se divili,proč jsou na některých buchtách ty tečky :-\ ,tak to jsou makové ;-) .Já abych si nekousl ;-) :-[ ,ty nemusím :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 17:09

    Toto je jedno z nejlepších ,,kynutých-nekynutých,, těst jaké znám.Recept jsem již mnohokrát předával dál,jelikož neznám nikoho,komu se dílo nepovedlo.Doporučuji vyzkoušet těm,kteří kynuté neradi jedí druhý den:-))

  • michal jakouš | 3. 6. 2010 07:38

    dobré leč drobet mastné

  • recepty 73 | 4. 2. 2009 15:59

    Peču v předehřáté troubě tak,jako všechny koláče,bábovky...To záleží vážně spíš na té troubě,než na stupních,protože pendluji mezi třemi sporáky/doma,na chalupě a u babči/a musela jsem to ,,vychytat,, Ale tohle těsto je vážně vynikající.Dělám z něj i koláče,záviny makové,skořicové...a nikdy nezklamalo.Tak dobrou chutˇ

  • Irena Klasová | 4. 2. 2009 14:33

    Taky by mě zajímalo, při kolika stupních buchty pečete a přibližně jak dlouho. Děkuji

  • Magda | 31. 3. 2008 10:40

    vynikající, kdo je u nás ochutnal, hned chtěl recept, je pravda, že každé kynuté těsto se musí pořádně promísit - pomáhá manžel. Buchty pochválila i babička.

  • Mirka | 22. 2. 2008 17:15

    Tak nevím, kde se stala chyba. Dala jsem vše podle receptu, ale těsto je příliš mastné a téměř ani nejde spojit. Pochybuji, že vůbec vykyne.

  • Lena Machova | 15. 2. 2008 15:28

    recepr vynikající pravě jsem upekla a ani nestačili vychladnout a už byli spapkané.Doporučuji Lenka

  • Márinka | 14. 2. 2008 19:43

    Při jaké teplotě pečete???

  • Božena Sassmanová | 14. 2. 2008 17:34

    Je to klasický postup kynutého těsta,ale já se držím rady mojí babičky,kolikrát vykynuté těsto prohněteš,takovou budeš mít kvalitu.Akorát tam dávám míň tuku a přidám dvě lžíce mojolky . Kynuté těsto potřebuje čas.Já zadělám ráno a peču třeba až odpoledne.

  • Lenka D. | 13. 2. 2008 07:46

    Buchty jsou výborné, při pečení jsem je jednou potřela máslem a po vyndání z trouby ještě rumovou vodou a byla to mňamka :-). Chválím...

  • Anna | 9. 2. 2008 16:35

    Pro Barunku: Nevím, jak tyto buchty, ale měla jsem dlouhá léta problém udělat buchty, které vydrží křehké několik dní. Pak jsem na to přišla! Je třeba je péci při nízké teplotě cca 160 st. a jakmile začnou růžovět, tak je z trouby vyjmout. Pak vydrží.

  • Barunka | 25. 1. 2008 15:38

    mohu se zeptat, jak dlouho se maji pect v plynove troube ?

  • lubomir | 19. 1. 2008 23:20

    Dnes som vyskusal tento recept a musim povedat paradicka ked clovek chce a baviho to tak to ide.Zrejme pan Vladimir pripali aj caj.

  • Jana Parýzková | 18. 1. 2008 11:49

    Nenechala jsem se odradit negativními komentáři a tento recept vyzkoušela. Musím říct, že takhle krásně mi těsto na buchty nikdy nevykynulo! A ta chuť! Byly úžasné a navíc stejně báječně chutnaly i druhý den! Dávám 1

  • Vladimír | 18. 1. 2008 01:20

    Jsem vyučený cukrář a tu práci jsem dělal přes 30 let, nejsem jediný komu se zdál tenhle recept nepříliš zdařilý a nemíním tady paní Janě něco vyvracet, o výši její inteligence nelze pochybovat

  • eva t. | 17. 1. 2008 11:47

    Tak tady ty buchty jsem taky zkoušela, už proto že o nich tady tak píšete :-) docela to šlo. Akorát ten prdopeč jsem tam dalal jen na špičku nože.

  • Renata Petroušová | 2. 1. 2008 15:02

    Tak to je opravdu hustý komentář,ale dávám za pravdu Janě

  • Jana | 2. 1. 2008 10:27

    Vidím, že Vladimír má patent na vše a všechny nás normální lidi odsoudil jako ty nejhorší diletanty. No nevím, kdo neumí péct... jestli tisíc lidí tady z netu, nebo jeden jednobuněčný organismus jménem Vladimír. Doporučuji tuto jedinou buňku nepřepínat a nepoužívat často. Je vidět, že už je dobře jetá.

  • Tereza J. | 26. 12. 2007 21:28

    Buchty zostanú vláčne aj bez prášku do pečiva, a to vďaka oleju. Ak je tam droždie, ten prášok sa mi zdá zbytočný. Pre Vladimíra : kvalita kysnutého cesta závisí od kvality vymiesenia, takže chyba nebude v recepte...

  • Vladimír | 26. 12. 2007 17:27

    nejhorší, co jsem kdy z kynutého těsta jedl, nadchnout se můžou jenom diletanti, kteří neumí péct..

  • 6Verunka 6 | 21. 12. 2007 12:44

    Jsou výborné.

  • Martina | 14. 12. 2007 16:29

    Tyto buchty jsou naprosto průměrné, rozhodně ne výborné. Kdyby se dalo do těsta máslo místo oleje, bylo by to o třídu výš. A ten prášek do pečiva je v nich trošku cítit. Já už je rozhodně dělat nebudu.

  • Jana | 14. 12. 2007 01:32

    Karlo,já dávám jeden prášek do pečiva třeba na 25 dkg mouky,když peču řezy,a je to akorát.Jinak tyhle buchty jsem zkoušela,těsto se mi zdálo hodně mastné při zadělávání,a kynulo déle než obvykle,ale po upečení bylo dobré a nedrobivé,jen ten prášek do pečiva tam trochu cítit byl.Já s nimi měla úspěch.

  • Karla | 13. 12. 2007 17:42

    Tak tyhle buchty ani zkoušet nebudu.Jednak jeden Prdopeč je na 1 kg mouky a 42 g droždí na další kilogram.A dát to obojí do 600 g mouky je blbost.Zkušené hospodyňky to dobře vědí..

  • Simona Malotova | 8. 12. 2007 04:37

    Je mi líto, ale tyhle buchty mě nenadchly. Docela souhlasím s Alenou...

  • Hela - | 5. 12. 2007 15:55

    S tou bramborou už jsem to tady někde psala. Oloupat, rozčtvrtit, zabalit do mokrého papíru (kuchyňská utěrka), dát to mikro.sáčku a na 3 min. do mikrovnky.

  • milena kubikova | 5. 12. 2007 13:57

    pani Lada....skvela rada....dakujem....

  • Lada Javorkova | 5. 12. 2007 13:05

    Bramboru ve slupce jednoduse uvarite v mikrovlnce. Staci probodnout nozem na dvou postrannich "stranach" brambory. Vetsinou stredne velkou bramboru mate hotovou behem 6-7 minut, a bez prace. A je hotovo. Brmabora je hotova, kdyz jde lehce propichnout skrz stred paratkem.

  • alena | 2. 12. 2007 17:33

    nechápu, jak může někdo napsat, že jsou buchty výborné apod. Jsou drobivé, kypřící prášek je tam dost cítit, prostě O bodů. Už to tady taky někdo psal, ale vy jste všichni úpně paf z takové slátaniny.

  • eva | 1. 12. 2007 17:26

    Dnes jsem upekle skvělé nadýchané makové buchty, podle tohoto receptu, peču hodně, ale kynuté těsto méně, opravdu se mi moc povedly a všem moc chutnají, kypřící prášek + droždí asi dělá divy, dávám za 1

  • Jana T. | 23. 11. 2007 23:21

    Nedávám prášek ani bramboru, používám hladkou mouku a těsto nedělám moc tuhé.Jinak suroviny v podobném poměru. Zadělávám bez vážení. Buchty jsou vždy vláčné ještě druhý den, pokud zbudou.

  • Anonym | 21. 11. 2007 11:50

    Ta brambora mě štve.Musím ji vždy solo vařit.Je ,možné ji nahradit instantní kaší v prášku?Nezkoušel někdo?Pro jednou instant,zase by to vyrovnala rychlost,jednoduchost.Co ???

  • Zdena z JM | 20. 11. 2007 13:27

    Musím souhlasit s Hruštičkou.Já dělám kynuté buchty podle receptu " Starodávné buchty".Je hodně podobný.Je tam také ta zmiňovaná brambora a místo oleje sádlo. Buchty jsou opravdu krásně vláčné a měkké několik dní. Slyšela jsem, že i to sádlo dodá vláčnost.

  • Hruštička | 20. 11. 2007 13:13

    Když do těsta nastrouháte jednu ve slupce uvařenou bramboru (vychladlou a oloupanou :-))zůstanou buchty vláčné a nemusíte dávat toho prášek do pečiva. Převzato od babičky a ověřeno lety praxe.

  • Lenka Vlašánková | 17. 11. 2007 19:11

    Buchty jsou naprosto skvělé! Kynuté buchty jsem dělala poprvé v životě a po důkladném pročtení diskuze k tomuto receptu jsem se rozhodla, že je tedy fakt zkusím. A jupíííí, povedly se mi. Jsou moc, moc dobré. Celá rodina i návštěva si pochutnávali.

  • Eva Skálová | 3. 11. 2007 16:57

    Jsou moc dobré, ale kromě finty s prdopečem se na výborné chuti asi taky podílí dobré sádlo, kterým jsem je zadělala.

  • Věra Hronová | 1. 11. 2007 20:08

    Dobrý den, zkoušela jsem je. Synovcům chutnali, mě přišli tuhé, nenaskočily. Myslím si, že olej že moc těžký.... lepší tuk a nebo sádlo. Nicméně přidám pro porovnání svůj recept: 1 kg polohrubé mouky, 10 dkg tuku, 8 dkg cukru, 1-2 žloutky, 4 dkg droždí, necelé 3/4 l mléka, lžicka soliZaděláme těsto a necháme kynout, vykynuté naplníme povidly nebo tvarohem, vkládáme do vymazaného pekáče. Promastíme mezi sebou a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Pak stlumme a pečeme 1/2-3/4 hodiny. Hotové oddělíme a cukrujeme moučkovým cukrem s vanilkovým... Sousedi mají pak nos jako pinochio :) Dobrou chuť

  • Ida Juřicová | 1. 11. 2007 19:53

    Právě peču buchty,krásně zlátnou,tak jsem zvědavá jak budou chutnat. Část těsta mi zbylo,tak jsem udělala knedlíky na páře a byly výborné!!!

  • iveta krupcová | 28. 10. 2007 16:52

    moc dobré peču často,nestačí ani vyhcladnout

  • Inna | 26. 10. 2007 09:12

    Tyhle buchty jsou mooooc velká dobrota :-))

  • Míša Ulrichová | 15. 10. 2007 16:49

    jsou moc dobré

  • Míša | 15. 10. 2007 16:48

    hmmm

  • Andrea Manová | 29. 9. 2007 16:02

    Dnes jsem je vyzkoušela a jsou opravdu výborné!Jen cukru jsem dala dle chuti.Děkuji za recept.

  • Dana Novotná | 26. 9. 2007 13:53

    Včera jsem je pekla a jsou moc dobré,ještě i dnes.I když skoro žádné nezbyly.Určitě je upeču znovu.

  • Jana V. | 26. 9. 2007 03:08

    Pekla jsem o víkendu,těsto mi přišlo při zadělávání dost mastné,ale po upečení se mi nezdálo.Chuťově dobré,sice ten prášek je znát,nám to ale nevadilo,má dcera se jen ptala,jestli je v těstě Solamyl.Jen jsem přidala trošku víc cukru.

  • hana Valentová | 25. 9. 2007 19:59

    Tak mně se tentokrát nedařilo, asi byla někde chyba - zřejmě moje, protože ostatní to chválíte. Buchty byly suché a druhý den drobivé, už to dělat nebudu...

  • Marta Bochezová | 25. 9. 2007 06:56

    Pro Radima: určitě dej vědět, jak to dopladlo. Máš můj obdiv, že si sám pečeš buchty ;-) Mně to taky trvalo, než jsem se naučila kynuté těsto, nejsi v tom sám :o)

  • Anonym | 24. 9. 2007 16:45

    Mi tam ten prášek vadí, zustanu u klasických kynutých,chutnají líp celé mé rodině,na druhý den se spíš drobí, než by chutnaly čerstvě.

  • Radim | 24. 9. 2007 11:57

    Moc děkuju za radu Marto. Jinak vše ven dávám, protože to je ještě věc, kterou si právě po babičce pamatuju. Jenže teď co bydlím sám a máti na kynuté těsto zanevřela, tak si hold musím pomoci sám. Jinak to s tou troubou dělám taky tak :-) Dneska zkusím další pokus a uvidím. Doufám, že už to tak lepit nebude. Díky moc za rady

  • Marta Bochezová | 24. 9. 2007 07:05

    Suprové těsto, báječné buchty, dávám 1*Pro Radima, zkus můj postup: v malém plechovém hnečku jsem rozetřela na kaši kvasnice s cukrem a zalila asi 5 lžícemi vlažného mléka, přidala trochu mouky, zamíchala a zasypala moukou, aby kvásek nebyl vidět. Troubu jsem zahřála na 50 stuňů, vypla a do vypnuté dala hneček. Až byl hrneček plný, byl kvásek hotový. Do mísy jsem dala zbytek mouky, rozmíchala v ní sypké suroviny, nalila kvásek, zbytek vlažného mléka a tekuté suroviny a zamíchala jsem to vařečkou. Těsto se trochu lepí, setřeš ho ze stěn mísy a z vařečky. Já těsto zadělávám v plechové míse, takže znovu opakuji postup s troubou, kam dám mísu přikrytou utěrkou a těsto nádherně vykyne za 15-20 minut. Nezapomeň těsto před vložením do troubu ještě trochu poprášit moukou. Dobré také je mít všechny suroviny na těsto stejně "teplé", tzn. půl dne před přípravou si vše dám do kuchyně, aby to mělo pokojovou teplotu - staré rady babiček :-). Přeji hodně úspěchu :-)

  • Radim | 23. 9. 2007 18:33

    Můžete mi někdo poradit? Dělám vše podle ingrediencí, ale těsto se strašně moc lepí :-( Má se těsto zadělávat ručně nebo ruční šelhač s háky nevadí? Nebo je nutný postup co jak nejřív dávat do mísy a míchat? Moc děkuju

  • Anonym | 22. 9. 2007 15:46

    Tak jsem se odvážila a dnes jsem je upekla. Nechutnají sice jako buchty od babičky ale podle mně jsou lepší. Můj odpor ke kynutému těstu je zlomen. Jsou tak skvělé, že skoro žádné nezbyly. Peču znovu.Zkuste všichni váhavci.

  • Ivana | 22. 9. 2007 13:21

    NATALIA, ETO CHARAŠO!!! (pokud něpanimajetě česky a 5 stran kladných komentářů je málo)

  • Natalia Budinova | 22. 9. 2007 10:43

    je to dobré?

  • Marketa | 22. 9. 2007 01:37

    Dosud jsem delavala kynute testo podle receptu po prababicce - byla skvela kucharka, ale musim rict, ze tohle testo je mnohem lepsi nez to jeji!!!! Skvele se s nim pracovalo, nemusela jsem ani davat mouku na val, netrhalo se a buchty chutnaji baaajecne. Vrele doporucuji, ja uz jine testo zkouset nebudu. Jen jsem dala susene drozdi misto cerstveho a pul napul hladkou a polohrubou mouku, protoze jsem v USA a cerstve drozdi i polohruba se tady shani velice tezce, ale myslim, ze to na chuti nijak neuskodilo.

  • Anonym | 21. 9. 2007 22:09

    Do kynutého těsta polohrubá mouka?! Pokud dáte hladkou, jsou mnohem nadýchanější a déle vydrží. Polohrubá mouka vysušuje.

  • janča t. | 21. 9. 2007 11:25

    Tak když už tady rozdáváte rady, täk bych se teda taky ráda zeptala. Píše se tady zaděkáme těsto běžným způsobem. Ještě jsem to nikdy nedělala, jaký je ten běžný způsob prosím? Jsem tak trochu nešika, ale snad by se toto těsto i mě posdařilo. Reakce vás všech vypadají lákavě. Děkuju a přeju pěkný den. Janča

  • Hela - | 21. 9. 2007 09:58

    Pro Marsí: to víte, žádný učený z nebe nespadl, sama mám jednu takovou "Evičku" doma. Když čtete komentáře, tak s údivem zjistíte, kolik lidí se vyhýbá kynutému těstu. Spoustu lidí odradí, když se něco hned napoprvé nepovede a je to škoda. Jsem ráda, že Eva našla tu odvahu to zkusit a přeju jí, aby se jí buchty opravdu povedly. A když ne teď, tak určitě příště!

  • spejsek | 21. 9. 2007 05:32

    Pro Lilianu, je zde recept na "Starodávné buchty", ktere jsou zadelavane sadlem. Je to recept od p. Tiche z roku 1900. Zkousela jsem je a jsou vyborne. Akorat na vrch jsem je mastila maslem. Jo a pouzila jsem nejprve polohrubou mouku, a kdyz jsem je delala asi po treti, tak jsem michala s hladkou moukou. Jinak tchyne dela pouze z hladke. Mne vyhovuje namichat.

  • Anna | 20. 9. 2007 22:34

    Pro začátečnice ještě jedna rada - před vložením do trouby nechte ještě 10 až 15 minut kynout hotové buchty na plechu, potom vložte do předehřáté trouby.

  • Dana | 20. 9. 2007 18:31

    Zkoušela jsem, tři dny jako čerstvé, dávám za jedna.

  • Liliana | 20. 9. 2007 18:20

    Prosím podělte se o zkušenosti, moje babička vždy pekla buchty z hladké mouky a zadělávala a poté i mazala buchty sádlem. Nikdy jsem pak už nejedla tak dobré buchty. Jsem stará kuchařka ale kynité těsto není mojí silnou stránkou.Všichni je chválíte tak to taky zkusím.

  • Marsí | 20. 9. 2007 12:36

    Heli, vyloudila jste mi úsměv na tváři...:-))) Vás by mi bylo třeba před 25 lety, když mně babička učila péct...byla by jste dobrý odborný poradce pro začínající kuchtičky...viz. rada pro Evičku...:-)))

  • Iveta Bílková | 19. 9. 2007 20:59

    jak dlouho se pečou a na jakou teplotu?

  • Eva | 19. 9. 2007 17:10

    Heli, moc děkuju, jsi zlatíčko. Zítra jdu ta to ;-)

  • Hela - | 19. 9. 2007 16:21

    Pro Evičku: Až těsto vykyne, lžící "namáčenou" v mouce si od kraje vykrajuj jednotlivé bochánky těsta, odkládej je na pomoučený vál. Pak si každý jednotlivý bochánek prstíkama rozprostři do placičky, jinou lžící na ní nandej náplň - asi půl lžíce (sama uvidíš kolik se ti toho na placičku vejde, abys jí pak mohla zabalit a náplň nevytékala. Zabalené buchty opraš od mouky a vlož do vymazaného peláče tím zabaleným dolů a kolem dokola každou potři rozehřátým tukem (nejlépe máslem nebo Herou). Nechávej mezi nimi mezery alespoň 1 cm, stejně se kynutím a při pečení spojí, ale lépe se ti budou vyndavat. Před pečením je můžeš potřít zbývajícím tukem. Někdo potírá tukem i těsně po upečení. Někdo také nevykrajuje těsto lžící, ale vyválí z těsta plát a pak vykrajuje čtverečky a plní. Musíš si vyzkoušet, co ti bude vyhovovat.

  • Eva | 19. 9. 2007 13:12

    ještě jsem kynuté buchty nepekla, chtěla¨bych se proto zeptat. JAké množství náplně ja 1 buchtu? Poté co nudu mít "vytvořenou jednotivou buchtu, mám ji před vložením do pekáčku nečím potřít čí obalit v mouce, aby se k sobě buchty nelepily?A čím před pečením potřít celý již naplněný plech-vajíčkem? Moc děkuju za rady

  • Lucka | 19. 9. 2007 07:45

    chtěla bych se zeptat,jestli se musí taky předtím než se dají do trouby potírat ze všech stran,děkuji

  • Simča Bábská | 18. 9. 2007 10:48

    Výborné, těsto jsem udělala v domácí pekárně a plnila tvarohem a marmeládou. Dávám 1*

  • Michaela Houšková | 18. 9. 2007 05:33

    Dělala jsem z těsta mřížkový koláč,báječnéééé.Mohu vřele doporučit.)))

  • Jiťa | 10. 9. 2007 08:43

    Název nelže, opravdu výborné buchty. Krásně se dělají, výborně chutnají, dlouho vydrží měkké.

  • Hanka | 26. 7. 2007 17:23

    Skvele buchty, akorad jsem chtela napsat ze jsem je pekla v Dublinu z hladke mouky a supr.

  • Květa B. | 2. 5. 2007 08:19

    Moc dobré, dělala jsem včera dopoledne.Těsto jsem zadělala v domácí pekárně, bylo to jak hrnečku vař, tak tak, že to nepřeteklo.V jedenáct dopoledne jsem dopekla, v poledne jich zbyla polovina.Oběd jsem musela schovat na dnešek. Za 1.

  • gabriela matějíčková | 16. 4. 2007 12:12

    Zkoušela jsem o velikonocích výborné.Naše děti narozdíl od nás buchty nemusí tak jsem je naplnila nutelou a jen se po nich zaprášilo.Dávám 1

  • Věra Prchlíková | 13. 4. 2007 22:54

    Děkuji za recept, přidala jsem také více cukru a na pekáč pravé máslíčko.Výsledek je opravdu super.

  • Marsí | 11. 4. 2007 10:09

    Ještě jsem zapomněla dodat, že určitě z toho budou vynikající dukátové buchtičky, ale zatím jsem nezkoušela...

  • Marsí | 11. 4. 2007 10:08

    Opravdu výborné..dělala jsem buchty, ze stejného těsta i koláče a o velikonocích i cop z poloviční dávky plněný šimlem(tvaroh, mák),povidly a jablky....nemá to chybu, dávám za jedna...:-))

  • Andra | 29. 3. 2007 10:49

    Buchty sú skutočne dobré, ale podľa môjho názoru je tam zbytočne veľa oleja. Dala som o polovicu menej a stačilo.

  • Ajo | 28. 3. 2007 20:32

    Tento recept som este neskusal, ale davam do cesta kvapku kvalitneho tmaveho rumu z cukrovej trstiny... Doda perfektnu aromu...

  • D K | 27. 3. 2007 22:14

    Taky musím pochválit. Nedělala jsem buchty, ale záviny. S těstem se opravdu skvěle pracovalo.

  • Hana | 23. 3. 2007 12:45

    Po přečtení ohlasů jsem buchty vyzkoušela, byly opravdu výborné a i druhý den zůstaly krásně měkké. Příště přidám do těsta o trošku více cukru. Díky za recept.

  • Anonym | 21. 3. 2007 16:15

    Paní Jano z VM,přikláním se k paní Jitce,podělte se s námi o něj :0))))

  • jitka Mal. | 21. 3. 2007 15:16

    Paní Jano z VM a nechtěla by jste se s receptem podělit? Kynutá těsta to je moje a ráda zkouším různé druhy, zatím jsem nenašla úplně ten in u kterého bych zůstala, předem děkuji

  • Jana z VM | 21. 3. 2007 12:30

    Mám sice svůj výborný recept na kynuté těsto a taky nadýchané a super, ale všechny pochvalné komentáře mi opravdu nedají pokoje, takže v sobotu vyzkouším. A běda vám všem, jestli to nedopadne dobře !! Chachá.....Ale vůbec nehodnotíte, tolik chvály na plano!

  • Mirka FISCHEROVÁ | 21. 3. 2007 10:01

    DÍKY ZA SUPER RECEPT,NIC JINÉHO UŽ NEBUDU ANI ZKOUŠET!!!JEDNODUCHÉ-RYCHLÉ-VÝBORNÉ!!!TĚSTO SUPER A VÝSLEDEK**NADÝCHANÉ BUCHTIČKY,JEN SE NA JAZYKU ROZPLÝVAJÍ!!!!DOPORUČUJI VŠEM VYZKOUŠET.

  • Ilona R. | 17. 3. 2007 11:51

    Skvělý recept!!!! S těstem se dobře pracuje, jiné už dělat nebudu, upekla jsem je manželovi na cesty a nemohl si je vynachválit, díky za recept!!!!

  • Pája | 14. 3. 2007 16:29

    Já peču buchty podle receptu STARODÁVNÉ BUCHTY, který je tady na webu a nemůžu si je vynachválit, i když tyto musí být podle vašich ohlasů také výborné.

  • Petra | 14. 3. 2007 14:37

    Nejlepsi testo na kynute buchty co znam!!!! S testem se nadherne pracuje a buchticky jsou vyborne!!

  • Vlasta Vejvodova | 4. 3. 2007 11:48

    Upekla jsem dnes buchty a jsou opravdu výborné.Nejlepší recept na kynuté těsto,které jsem doposud vyzkoušela.Krásně se s těstem pracuje a jsou nádherně měkoučký.Mouku jsem dala půl hladké a půl polohrubé.A po vytažení z trouby jsem potřela rumovou vodou-1 lžíce vody.2-3 lžíce rumu,1 lžíce moučk.cukru,aby měli správný šmak.

  • Lucie | 22. 2. 2007 22:46

    výborné, rozhodně jednička! žiju v Anglii, kde se nedá sehnat čerstvé droždí, pekaři ho mají, ale nesmí ho prodat, takže jsem si po skoro 2 letech přivezla droždí z Rakouska ze služební cesty a výsledek je báječný. S těstem se krásně pracuje, buchty jdou krásně zabalit. Po pročtení vašich komentářů jsem také dala více cukru-dvojnásobek. Moc děkuji za recept, už jiný používat nebudu.

  • Jana Povolná | 17. 1. 2007 19:53

    také jsme si pošmákli...droždí s prdopečem cítit není a s těstem se opravdu bezva pracuje.. :-)

  • michaela nováková | 17. 1. 2007 14:20

    Dnes jsem buchty pekla a jsou opravdu výborné jemné a měkké mohu doporučit

  • Danka | 10. 8. 2006 14:31

    akorat mam buchticky v troube,je to muj prvni pokus,uvidim jak dopadnou,pokud budou mit uspech,udelam je priste znovu.Jen jsem asi nkrajela vetsi ctverecky a jeste to vykynulo.Tak priste uelam mensi :-)

  • sarka beranova | 24. 6. 2006 11:38

    pravě mi kyne těstíčko

  • Eva G. | 17. 6. 2006 15:50

    Upekla jsem ty buchty tento týden a měly veliký úspěch. Dala jsem do nich ale o 1 lžíci cukru více.Vřele doporučuji.PS: Nechala jsem jich několik do 2.dne a skutečne byly i na 2.den měkkoučké.

  • Anndy KV | 12. 2. 2006 16:12

    vejce dáváte celá? Většinou do kynutého dám jen žloutek a ještě dotaz: tím, že je tam celé droždí a celý prdopeč. nejde to nějak cítit?

  • Andrea Gergelová | 12. 2. 2006 10:11

    měla jsem svůj recept na svoje kynuté těsto,ale tohle je lepší,jemnější,jen dávám o něco více cukru.Tím,že těsto není tolik husté(tuhé) jsou buchty pěkně nadýchané...ale to platí u každého kynutého těsta

  • věra eva | 14. 10. 2005 18:52

    výborné a dobře se s těstíčkem pracuje

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Mušle

Mušle

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

190
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
143
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
101
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
70
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
55
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Výborná tvarohová pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct…
Výborné ananasové řezy
Výborné ananasové řezy
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle
Výborné Kávové Lívance
Výborné Kávové Lívance
  • Recepty.cz
  • Výborné buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact