Celý kompot rozmixujeme se šťávou a přidáme vejce, hrnek cukru, vanilkový cukr, prášek do pečiva, polohrubou mouku a vše zamícháme. Nalijeme na připravený plech a upečeme, při 180-200 °C po dobu 20 minut.
2
Krém: tvaroh, pomazánkové máslo, 1 lžíce vanilkového prášku, půl hrnku cukru vyšleháme a potom namažeme na vychladlou buchtu a dáme ztuhnout do ledničky. Potom polijeme čokoládovou polevou a posypeme mletými ořechy.
tak jsem včera upekla a byla velmi zklamaná,,nevím,kde jsem udělala chybu,nejsem žádná začátečnice,ale buchta mi nevyskočila,byla jako svítek((, i když chuťově dobrá..
Kristýna Z.
|17. 8. 2010 14:53
Krém jsem udělala ze dvou tvarohů (místo pom. másla) a přidala trochu citr. kůry, ananas jsem po přečtení příspěvků nemixovala a je to výborné! Děkuji za inspiraci, dávám 1.
Pavla Uličná
|18. 4. 2008 11:36
Řezy dělávám s rozmixovaným kompotem /může být i meruňkový,broskový/. Do krému dávámkelímek pudingového dezertu z obchodu-bez šlehačky, 2 pomazánkové másla a cukr dle chuti.
Alena Hreusová
|2. 4. 2008 05:51
Tiež som ananás do cesta nakrájala na malé kúsky. Súhlasím so Zdeňkou, tiež mi pudingový prášok za surova v plnke trochu vadil. Na budúce ho už tam nedám. Ináč je to výborný koláč, ktorý hodnotím známkou 1.
Marie H.
|17. 3. 2008 14:33
Kompot jsem taky nemixovala, pudinkový prášek jsem nedala, protože si myslím, že by měl být tepelně upravený. Do tvarohu jsem dala vanilkový cukr a povrch jsem posypala grankem. Jsou to dobré a rychlé řezy, dávám za jedna.
Zita Matejkova
|17. 3. 2008 09:36
Souhlasím,mě taky vadí,nedávám ho a nic se neděje.
Zdeňka
|16. 3. 2008 20:03
Zkoušela jsem s rozmixovaným ananasem i s kousky a všem nám víc chutnalo s kousky.A ten pudinkový prášek mi v krému vyloženě vadil,příště už bych ho tam nedala.
Hela -
|16. 3. 2008 18:20
Nechtěla jsem se do této diskuse motat ale tvrzení, že ananas se musí rozmixovt, je zavádějící. Myslím že může, ale nemusí. Tento recept je tu už několikrát, např. jako Ananasový koláč, Ananasový sen atd. Já sama dělám leta něco velmi podobného (bez tvarohu nahoře) a ve všech případech se tam dává ananas na kostičky, jen pokud jsou velké, tak je trochu překrájím. Ten moučník má tu výhodu, že se všechno naleje do hrnce a jen zamíchá vařečkou. Prášek do pečiva udělá své. A je to velmi dobré.
Martina Landsmanová
|16. 3. 2008 13:36
Paní Kláro, držím vám palečky ať to dobře dopadne a ať to všem u vás chutná
Martina Landsmanová
|16. 3. 2008 13:33
Paní Šárko tan ananas musíte rozmixovat to jinak nejde to je základ těsta a co se tíče tvarohu tak ten co je v kostce myslím že má 250g ale nejsem jsi jistá
Klára Keselyova
|16. 3. 2008 13:28
Martina, ďakujem. Ten recept sa mi pozdáva a verím, že nejak si už poradím. Potom dám vedieť. Klára
Martina Landsmanová
|16. 3. 2008 13:22
Dobrý den paní Barčo,není tam vůbec cítit akorát že to potom chutná po vanilce a kdybyste chtěla dát jiný prášek tak klidně můžete známá skoušela s ananasovým práškem a taky to nebylo špatný.
Šárka
|16. 3. 2008 12:24
šel by ten ananas i jen nakrajet na jemno? (mam jen ponorny mixer... a tim mi to prijde zdlouhave), plechovku asi tu mensi ze? tvaroh tucnejsi? - staci ta cervena vanicka?
Šárka
|16. 3. 2008 12:24
šel by ten ananas i jen nakrajet na jemno? (mam jen ponorny mixer... a tim mi to prijde zdlouhave), plechovku asi tu mensi ze? tvaroh tucnejsi? - staci ta cervena vanicka?
Šárka
|16. 3. 2008 12:24
šel by ten ananas i jen nakrajet na jemno? (mam jen ponorny mixer... a tim mi to prijde zdlouhave), plechovku asi tu mensi ze? tvaroh tucnejsi? - staci ta cervena vanicka?
barča
|16. 3. 2008 11:12
Martino dotaz, trochu mě překvapil pudinkový prášek za syrova ? Není tam cítit ?
Jana Remková
|16. 3. 2008 08:48
Paní Kláro,asi je to slovensky jinak,mám tady krabičku s tím pomazánkovým máslem,není to nic podobného ramě,ani perle,je tam napsáno slovensky Mliečna nátierka.Mám tady kelímek 200 g,ale jsou i jiné gramáže,jsou kulatá balení a tady to je euro,stojí myslím kolem 10 až 15 korun,nevím,jak u vás.Je jedno,jakou gramáž použijete,řekla bych,že se z toho nestřílí.Tato pomazánková másla se dělají v různých příchutích,s křenem,rajčaty,pažitkou atd.Samozřejmě byste použila čisté,bez příchuti.Hodně se teď používá na pečení,podívejte se tady například na beránka z pomazánkového másla,nebo závin meteleskum bleskum.Krémy z něj jsou vynikající.Jana
Jana Remková
|15. 3. 2008 21:14
Ten recept je dost srozumitelný,opravdu vypadá super a já se obávám,že zítra zase utrpí mé předsevzetí hubnout.Děkuji autorce za nedělní ispiraci! Jana
Marie H.
|15. 3. 2008 20:19
Martino, díky. Já jsem si to myslela, ale pro jistotu jsem se zeptala.
Klára Keselyova
|15. 3. 2008 19:11
Dobrý večer.Martina, prepáčte, nechcela som sa Vás dotknúť.Ja poznám pomazánkové maslo, ktoré sa natiera na chlieb, alebo rohlík.U nás je to Rama, obdlžníkový kelímok, Perla guľatý. Ale do krémov mimo masla dávame rastlinný tuk Hera alebo Palmarín, a pod.Takm ešte raz , prepáčte a prajem príjemný večer.
Martina Landsmanová
|15. 3. 2008 18:13
vanilkový prášek je vanilkový pudink než se z něho udělá opravdový pudink.
Marie H.
|15. 3. 2008 18:08
Martino, nemáte se za co omlouvat, recept vypadá moc pěkně, jen by mě ještě zajímalo, co myslíte tím vanilkovým práškem.
Martina Landsmanová
|15. 3. 2008 17:35
POMAZÁNKOVÉ MÁSLO OBYČEJNÉ KELÍMEK 250GR.A VAJÍČKA CELÉ KDYBY SE MĚLI ODDĚLOVAT TAK TO BYCH VÁM TAM NAPSALA A MÁSLO SE TAM NEDÁVÁ .VŠEM SE OMLOUVÁM
zdenka
|15. 3. 2008 13:35
Tak já rozumím dobře,pom. máslo ten běžný kulatý kelímek (250gr.),když je tam " přidáme vejce",tak celá,a na co Rama,Perla?Marně hledám.A přece byste nechtěla dávát pom. máslo křenové,šunkové atak?Samozřejmě neochucené.Nic ve zlém.
Klára Keselyova
|15. 3. 2008 11:29
To pomazánkové maslo ,je ako veľké? ochutené? neochutené? Rama, alebo Perla?. Vajíčka celé, alebo bielky na penu? To by bolo dobre všetko tam popísať. Ďakujem a prajem pekný deň Kl.