• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kysané zelí
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks brambory 4-5
    • čabajská klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená vejce na kostičky. Těsně před tím, než je zelí měkké, přidáme syrové brambory, klobásu a vejce na kostičky, osolíme a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Poté polévku ochutíme vegetou, přidáme za stálého míchání smetanu a necháme ještě minutku povařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná pizza

Výborná pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alka | 26. 2. 2012 18:58

    Moc dobré, díky za výborný recept! :)

  • cocci_nella | 19. 11. 2011 09:28

    zkoušela jsem a byla dobrá :-) přidávám do oblíbených :-) jen ty brambory jsem raději vařila zvlášť... ale jinak mi přišlo, že chuťově nemá chybu :-) doporučuji :-)

  • Alexandra Daňková | 5. 1. 2009 17:48

    Teď jsem polévku dodělala a taky se mi brambory neuvařily, takže příště povařím zvlášť, taky bych nedávala vajíčko a určitě bych přidala k zelí nové koření, bob.list a pepř, ty chutě mi tam hodně chyběli a taky bych zelí na začátku neproplachovala, ale použila bych ho i se šťávou,protože polévka byla málo kyselá, takže jsem musela dát ocet

  • Anonym | 25. 1. 2008 04:47

    Na plotnu postavím hrnec s vodou, osolím a postupně do něj házím: v tomto pořadí: nadrobno nakrájenou menší cibuli, trochu sušených hub (co najednou vezmu mezi prsty ze sklenice) kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, nadrobno usekaný česnek (asi 4 stroužky), kousek na plátky pokrájené šťavbaté červené papriky, 2-3 na kostičky pokrájené brambory, 1 bobkový list, propláchlé sterilované zelí (pokud v něm není kmín (Hamé poslední dobou), otevřu ho den předem a přidám kmín do sklenice, do druhého dne se chuť spraví), 1 nadrobno pokrájené rajče, po špetce celerové, petrželové a libečkové nati, 2-3 plátky moravského uzeného (pokrájím na tenké proužky), nakonec vrchstnu cca 2-3 lžíce mléka nebo krapet smetany. Vejce do ní nedávám.

  • Eva | 24. 1. 2008 17:19

    je lepsi brambory uvarit zvlast, opravdu jsou joby nedovarene,kdyz se vari se zelim...

  • Zlata Kuntošová | 5. 8. 2007 10:15

    My děláme zelňačku trošičku jinak. My si koupíme uzené žebra, která uvaříme, obereme maso. Vývar přecedíme, přivedeme k varu dáme brambory, zelí, maso, vejce, které předem osmažíme /my ho smažíme/. Když je všechno měkké, tak to zahustíme smetanou do které jsme přimíchali trochu mouky a sladkou papriku. Také moc výborné....

  • Autor | 28. 3. 2007 11:53

    Klobásu tam můžete dát jakkoukoli, přeci jen čabajka nepatří mezi ty levnější :-) Čabajku tam dávám proto, že mi ze všech, co jsem již zkoušela, přijde nejostřejší a dává té polévce šmrnc...

  • MarcelaS | 21. 2. 2007 17:27

    Dobrá polévka, zařadím do svého jídelníčku. Dělala jsem přesně podle receptu, pouze klobásu jsem dala jinou.Doporučuju.

  • Kajka | 9. 10. 2006 20:07

    Souhlasím s paní Janou, opravdu velmi záleží na druhu brambor. S tou majoránkou a hříbkama to dělám stejně a je to výborné.

  • Jana Kutačová | 9. 10. 2006 19:37

    Přidávám se k diskuzi na téma brambory v zelňačce a mám dojem,že to nebude v tom,že se brambory vařily v polévce,ale druhem brambor nebo kyselosti zelí.Mě se to taky již párkrát podařilo,že jsem měla brambory takové křupkavé a ne a ne je dovařit a jindy se uvařily zcela bez problémů.Je to jen můj názor,ale i tak vařím zelňačku stále stejně i s brambory a občas přidávám hrstku hříbků a špetku majoránky:o)

  • autor | 9. 10. 2006 15:50

    Martine, dekuji :-) ja zelnacku varim pouze timto zpusobem a nikdy se mi nestalo, ze by se mi brambory se zelim neuvarili... hlavne se vari chvilicku, protoze jsou na kosticky... a vajicku to taky nikdy neublizilo... a je fakt, ze kazdy to dela jinak... tohle je jedna z variant, kterou si samozrejme nemusite vybrat a muzete zelnacku varit dale podle sveho :-)

  • Martin | 29. 8. 2006 17:58

    nechápu ty kritiky,eště to nezkusili a remcaj,vajíčko nevajíčko,prostě se nerozvaří,jo a to duležitý.TA POLIVKA JE NAPROSTÁ BOMBA

  • Zuzka | 3. 2. 2006 16:30

    Souhlasim s pani Evzenii. Polevku jsem zkousela presne podle receptu a byla opravdu dobra... Brambory se mi normalne uvarily a vajicku to vubec nevadilo...

  • Evženie | 9. 9. 2005 10:04

    brambory na kosticky se vari asi deset minut, takze to ze se tam prida vajicko vubec nevadi, polevku jsem zkousela a byla dobra...

  • janato | 9. 9. 2005 09:47

    Taky vařím brambory zásadně zvlášť, dohromady to nějak není ono.Zelňačku taky zahušťuji.

  • irena olivova | 7. 9. 2005 13:02

    Je obecně známé, že brambory se společně se zelím neuvaří a taky trochu nechápu, proč to uvařené vajíčko dáte ještě rozvařit , to se nakrájené dá do již uvařené polévky ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čabajská klobása Kysané zelí Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Mrkvový salát

Mrkvový salát

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Houbové ragú

Houbové ragú

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Kuřecí nudličky v tempuře
Kuřecí nudličky v tempuře
13
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact