• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kysané zelí
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks brambory 4-5
    • čabajská klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená vejce na kostičky. Těsně před tím, než je zelí měkké, přidáme syrové brambory, klobásu a vejce na kostičky, osolíme a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Poté polévku ochutíme vegetou, přidáme za stálého míchání smetanu a necháme ještě minutku povařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alka | 26. 2. 2012 18:58

    Moc dobré, díky za výborný recept! :)

  • cocci_nella | 19. 11. 2011 09:28

    zkoušela jsem a byla dobrá :-) přidávám do oblíbených :-) jen ty brambory jsem raději vařila zvlášť... ale jinak mi přišlo, že chuťově nemá chybu :-) doporučuji :-)

  • Alexandra Daňková | 5. 1. 2009 17:48

    Teď jsem polévku dodělala a taky se mi brambory neuvařily, takže příště povařím zvlášť, taky bych nedávala vajíčko a určitě bych přidala k zelí nové koření, bob.list a pepř, ty chutě mi tam hodně chyběli a taky bych zelí na začátku neproplachovala, ale použila bych ho i se šťávou,protože polévka byla málo kyselá, takže jsem musela dát ocet

  • Anonym | 25. 1. 2008 04:47

    Na plotnu postavím hrnec s vodou, osolím a postupně do něj házím: v tomto pořadí: nadrobno nakrájenou menší cibuli, trochu sušených hub (co najednou vezmu mezi prsty ze sklenice) kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, nadrobno usekaný česnek (asi 4 stroužky), kousek na plátky pokrájené šťavbaté červené papriky, 2-3 na kostičky pokrájené brambory, 1 bobkový list, propláchlé sterilované zelí (pokud v něm není kmín (Hamé poslední dobou), otevřu ho den předem a přidám kmín do sklenice, do druhého dne se chuť spraví), 1 nadrobno pokrájené rajče, po špetce celerové, petrželové a libečkové nati, 2-3 plátky moravského uzeného (pokrájím na tenké proužky), nakonec vrchstnu cca 2-3 lžíce mléka nebo krapet smetany. Vejce do ní nedávám.

  • Eva | 24. 1. 2008 17:19

    je lepsi brambory uvarit zvlast, opravdu jsou joby nedovarene,kdyz se vari se zelim...

  • Zlata Kuntošová | 5. 8. 2007 10:15

    My děláme zelňačku trošičku jinak. My si koupíme uzené žebra, která uvaříme, obereme maso. Vývar přecedíme, přivedeme k varu dáme brambory, zelí, maso, vejce, které předem osmažíme /my ho smažíme/. Když je všechno měkké, tak to zahustíme smetanou do které jsme přimíchali trochu mouky a sladkou papriku. Také moc výborné....

  • Autor | 28. 3. 2007 11:53

    Klobásu tam můžete dát jakkoukoli, přeci jen čabajka nepatří mezi ty levnější :-) Čabajku tam dávám proto, že mi ze všech, co jsem již zkoušela, přijde nejostřejší a dává té polévce šmrnc...

  • MarcelaS | 21. 2. 2007 17:27

    Dobrá polévka, zařadím do svého jídelníčku. Dělala jsem přesně podle receptu, pouze klobásu jsem dala jinou.Doporučuju.

  • Kajka | 9. 10. 2006 20:07

    Souhlasím s paní Janou, opravdu velmi záleží na druhu brambor. S tou majoránkou a hříbkama to dělám stejně a je to výborné.

  • Jana Kutačová | 9. 10. 2006 19:37

    Přidávám se k diskuzi na téma brambory v zelňačce a mám dojem,že to nebude v tom,že se brambory vařily v polévce,ale druhem brambor nebo kyselosti zelí.Mě se to taky již párkrát podařilo,že jsem měla brambory takové křupkavé a ne a ne je dovařit a jindy se uvařily zcela bez problémů.Je to jen můj názor,ale i tak vařím zelňačku stále stejně i s brambory a občas přidávám hrstku hříbků a špetku majoránky:o)

  • autor | 9. 10. 2006 15:50

    Martine, dekuji :-) ja zelnacku varim pouze timto zpusobem a nikdy se mi nestalo, ze by se mi brambory se zelim neuvarili... hlavne se vari chvilicku, protoze jsou na kosticky... a vajicku to taky nikdy neublizilo... a je fakt, ze kazdy to dela jinak... tohle je jedna z variant, kterou si samozrejme nemusite vybrat a muzete zelnacku varit dale podle sveho :-)

  • Martin | 29. 8. 2006 17:58

    nechápu ty kritiky,eště to nezkusili a remcaj,vajíčko nevajíčko,prostě se nerozvaří,jo a to duležitý.TA POLIVKA JE NAPROSTÁ BOMBA

  • Zuzka | 3. 2. 2006 16:30

    Souhlasim s pani Evzenii. Polevku jsem zkousela presne podle receptu a byla opravdu dobra... Brambory se mi normalne uvarily a vajicku to vubec nevadilo...

  • Evženie | 9. 9. 2005 10:04

    brambory na kosticky se vari asi deset minut, takze to ze se tam prida vajicko vubec nevadi, polevku jsem zkousela a byla dobra...

  • janato | 9. 9. 2005 09:47

    Taky vařím brambory zásadně zvlášť, dohromady to nějak není ono.Zelňačku taky zahušťuji.

  • irena olivova | 7. 9. 2005 13:02

    Je obecně známé, že brambory se společně se zelím neuvaří a taky trochu nechápu, proč to uvařené vajíčko dáte ještě rozvařit , to se nakrájené dá do již uvařené polévky ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čabajská klobása Kysané zelí Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

83
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
39
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Velký zvrat v rodině Slováčkových po smrti Aničky (†29)

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Žhavá párty a něžné polibky v Bokovce: Petronel lezl do zelí Uriášovi!

Žhavá párty a něžné polibky v Bokovce: Petronel lezl do zelí Uriášovi!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact