• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Výborná zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g kysané zelí
    • 4
      ks vejce
    • 5
      ks brambory 4-5
    • čabajská klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená vejce na kostičky. Těsně před tím, než je zelí měkké, přidáme syrové brambory, klobásu a vejce na kostičky, osolíme a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Poté polévku ochutíme vegetou, přidáme za stálého míchání smetanu a necháme ještě minutku povařit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alka | 26. 2. 2012 18:58

    Moc dobré, díky za výborný recept! :)

  • cocci_nella | 19. 11. 2011 09:28

    zkoušela jsem a byla dobrá :-) přidávám do oblíbených :-) jen ty brambory jsem raději vařila zvlášť... ale jinak mi přišlo, že chuťově nemá chybu :-) doporučuji :-)

  • Alexandra Daňková | 5. 1. 2009 17:48

    Teď jsem polévku dodělala a taky se mi brambory neuvařily, takže příště povařím zvlášť, taky bych nedávala vajíčko a určitě bych přidala k zelí nové koření, bob.list a pepř, ty chutě mi tam hodně chyběli a taky bych zelí na začátku neproplachovala, ale použila bych ho i se šťávou,protože polévka byla málo kyselá, takže jsem musela dát ocet

  • Anonym | 25. 1. 2008 04:47

    Na plotnu postavím hrnec s vodou, osolím a postupně do něj házím: v tomto pořadí: nadrobno nakrájenou menší cibuli, trochu sušených hub (co najednou vezmu mezi prsty ze sklenice) kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, nadrobno usekaný česnek (asi 4 stroužky), kousek na plátky pokrájené šťavbaté červené papriky, 2-3 na kostičky pokrájené brambory, 1 bobkový list, propláchlé sterilované zelí (pokud v něm není kmín (Hamé poslední dobou), otevřu ho den předem a přidám kmín do sklenice, do druhého dne se chuť spraví), 1 nadrobno pokrájené rajče, po špetce celerové, petrželové a libečkové nati, 2-3 plátky moravského uzeného (pokrájím na tenké proužky), nakonec vrchstnu cca 2-3 lžíce mléka nebo krapet smetany. Vejce do ní nedávám.

  • Eva | 24. 1. 2008 17:19

    je lepsi brambory uvarit zvlast, opravdu jsou joby nedovarene,kdyz se vari se zelim...

  • Zlata Kuntošová | 5. 8. 2007 10:15

    My děláme zelňačku trošičku jinak. My si koupíme uzené žebra, která uvaříme, obereme maso. Vývar přecedíme, přivedeme k varu dáme brambory, zelí, maso, vejce, které předem osmažíme /my ho smažíme/. Když je všechno měkké, tak to zahustíme smetanou do které jsme přimíchali trochu mouky a sladkou papriku. Také moc výborné....

  • Autor | 28. 3. 2007 11:53

    Klobásu tam můžete dát jakkoukoli, přeci jen čabajka nepatří mezi ty levnější :-) Čabajku tam dávám proto, že mi ze všech, co jsem již zkoušela, přijde nejostřejší a dává té polévce šmrnc...

  • MarcelaS | 21. 2. 2007 17:27

    Dobrá polévka, zařadím do svého jídelníčku. Dělala jsem přesně podle receptu, pouze klobásu jsem dala jinou.Doporučuju.

  • Kajka | 9. 10. 2006 20:07

    Souhlasím s paní Janou, opravdu velmi záleží na druhu brambor. S tou majoránkou a hříbkama to dělám stejně a je to výborné.

  • Jana Kutačová | 9. 10. 2006 19:37

    Přidávám se k diskuzi na téma brambory v zelňačce a mám dojem,že to nebude v tom,že se brambory vařily v polévce,ale druhem brambor nebo kyselosti zelí.Mě se to taky již párkrát podařilo,že jsem měla brambory takové křupkavé a ne a ne je dovařit a jindy se uvařily zcela bez problémů.Je to jen můj názor,ale i tak vařím zelňačku stále stejně i s brambory a občas přidávám hrstku hříbků a špetku majoránky:o)

  • autor | 9. 10. 2006 15:50

    Martine, dekuji :-) ja zelnacku varim pouze timto zpusobem a nikdy se mi nestalo, ze by se mi brambory se zelim neuvarili... hlavne se vari chvilicku, protoze jsou na kosticky... a vajicku to taky nikdy neublizilo... a je fakt, ze kazdy to dela jinak... tohle je jedna z variant, kterou si samozrejme nemusite vybrat a muzete zelnacku varit dale podle sveho :-)

  • Martin | 29. 8. 2006 17:58

    nechápu ty kritiky,eště to nezkusili a remcaj,vajíčko nevajíčko,prostě se nerozvaří,jo a to duležitý.TA POLIVKA JE NAPROSTÁ BOMBA

  • Zuzka | 3. 2. 2006 16:30

    Souhlasim s pani Evzenii. Polevku jsem zkousela presne podle receptu a byla opravdu dobra... Brambory se mi normalne uvarily a vajicku to vubec nevadilo...

  • Evženie | 9. 9. 2005 10:04

    brambory na kosticky se vari asi deset minut, takze to ze se tam prida vajicko vubec nevadi, polevku jsem zkousela a byla dobra...

  • janato | 9. 9. 2005 09:47

    Taky vařím brambory zásadně zvlášť, dohromady to nějak není ono.Zelňačku taky zahušťuji.

  • irena olivova | 7. 9. 2005 13:02

    Je obecně známé, že brambory se společně se zelím neuvaří a taky trochu nechápu, proč to uvařené vajíčko dáte ještě rozvařit , to se nakrájené dá do již uvařené polévky ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čabajská klobása Kysané zelí Vegeta Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot
17
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Výborná zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact