Zeleninu oškrábeme, nakrájíme asi na 5 cm kusy (česnek na plátky) a dáme vařit s 1-2 kostky masoxu. (Já obvykle kombinuji 1 masovou a 1 zeleninovou.) Až bude zelenina měkká, vyndáme ji, necháme vychladnout, poté nastrouháme nahrubo zpět do hrnce.
2
Dáme vařit k bodu varu a mezitím si rozšleháme vidličkou ve větším hrníčku nebo misce vejce s krupicí. Směs nesmí být řídká ani moc hustá! Musí se s ní dát dobře pracovat. Každé vejce je jinak velké a proto přidávejte krupici pomalu. Až směs bude mít správnou tuhost, přidáme půlku nakrájené celerové natě.
3
Z hmoty děláme vidličkou menší noky (pozor, nabobtnají!!!) nebo rukama můžeme tvarovat kuličky, válce... (jak se komu líbí, záleží na Vaší fantazii) a přidáváme po jednom do polévky.
4
Když už máme spotřebovanou směs na noky, přidáme rozšlehané vejce za stálého míchání do polévky + zbytek celerové natě. Necháme povařit, než budou noky hotové - zhruba 5-10 minut (záleží na velikosti noků).
5
Přeji dobrou chuť. :) Pokud má někdo nápad, jak polévku vylepšit, napište. Ráda zkusím. :) Tuto polévku jsem jednou udělala a od té doby je u nás doma nejvíce žádána.