• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Napište svůj komentář k receptu

Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 40
      g sádlo
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce žloutky
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks sušené droždí nebo půl kostky čerstvého
    • 1
      lžička citronová kůra 0,5 až
    • 1
      balení hrozinky dle chuti 0,5 až
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozpuštěné tuky a žloutky. Pak nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, Dále do jednoho rohu pekárny přidáme sůl a do druhého sušené droždí. Zapneme program těsto, později po zvukovém signálu přidáme hrozinky a necháme program doběhnout. Po vykynutí těsta upleteme vánočku nebo vytvarujeme dva bochánky, dáme na plech a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Pečeme cca na 180°C asi 35-40 minut, dokud se při zkoušce upečení nelepí na vpíchnutou špejli těsto.
2
Pokud zaděláváme těsto ručně nebo použijeme čerstvé droždí je postup následující - nejdříve dáme do mísy nebo do pekárny cukr, do kterého rozdrobíme droždí a necháme chvíli stát, dokud se droždí nerozpustí, pak vmícháme žloutky a teprve poté přidáme mléko a tuk, nakonec přisypeme mouku, sůl a citr. kůru. Po zadělání vmícháme hrozinky a necháme kynout, to je již stejné.
3
Pokud se vám nechce plést vánočka nebo dělat bochánek, je možné nechat těsto upéct rovnou v pekárně - v tom případě použijte program na sladký chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Marmeláda v pekárně

Marmeláda v pekárně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hrozinky Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Dobrý perník

Dobrý perník

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Šumajstr

Šumajstr

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

38
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
35
Francouzský dresing
Francouzský dresing
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Celerový krém
Celerový krém

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

Miloš Vávra (79), drsňák českého filmu: Nečekaný vztah s Vaculíkem

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná škvarková pomazánka
Výborná škvarková pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborné ananasové řezy
Výborné ananasové řezy
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné domácí Koka sušenky
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact