• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Napište svůj komentář k receptu

Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 40
      g sádlo
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce žloutky
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      ks sušené droždí nebo půl kostky čerstvého
    • 1
      lžička citronová kůra 0,5 až
    • 1
      balení hrozinky dle chuti 0,5 až
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozpuštěné tuky a žloutky. Pak nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, Dále do jednoho rohu pekárny přidáme sůl a do druhého sušené droždí. Zapneme program těsto, později po zvukovém signálu přidáme hrozinky a necháme program doběhnout. Po vykynutí těsta upleteme vánočku nebo vytvarujeme dva bochánky, dáme na plech a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Pečeme cca na 180°C asi 35-40 minut, dokud se při zkoušce upečení nelepí na vpíchnutou špejli těsto.
2
Pokud zaděláváme těsto ručně nebo použijeme čerstvé droždí je postup následující - nejdříve dáme do mísy nebo do pekárny cukr, do kterého rozdrobíme droždí a necháme chvíli stát, dokud se droždí nerozpustí, pak vmícháme žloutky a teprve poté přidáme mléko a tuk, nakonec přisypeme mouku, sůl a citr. kůru. Po zadělání vmícháme hrozinky a necháme kynout, to je již stejné.
3
Pokud se vám nechce plést vánočka nebo dělat bochánek, je možné nechat těsto upéct rovnou v pekárně - v tom případě použijte program na sladký chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Marmeláda v pekárně

Marmeláda v pekárně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hrozinky Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sádlo Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Olomoucké kotlety (kapsy)
Olomoucké kotlety (kapsy)
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
29
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná rychlá hrnková buchta
Výborná škvarková pomazánka
Výborná škvarková pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborná tvarohová pomazánka
Výborné ananasové řezy
Výborné ananasové řezy
Výborné buchty
Výborné buchty
Výborné domácí Koka sušenky
Výborné domácí Koka sušenky
  • Recepty.cz
  • Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact